Бебе се роди от ембрион, замразен преди 20 години

Лекари от САЩ: Това е нов "рекорд" в медицината
11 окт 2010 20:05,
44
Бебе се роди от ембрион, замразен преди 20 години
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Науката постави нов рекорди, след като от ембрион, съхраняван 20 години, се роди живо и здраво бебе, съобщи Daily Mail.

Майка на детето чудо стана 42-годишна американка, която повече от 10 години прави неуспешни опити да забременее.

Ембрионът, който сбъднал мечтата й, бил замразен през 1990 г.

Тогава неизвестна двойка замразила пет свои ембриона. Жената успешно износила и родила един от тях, а останалите четири оставили „за осиновяване”.

Два от тях оцелели след 20-годишно замразяване. Именно те били имплантирани в 42-годишната американка и единият от тях успешно се развил.

До този момент най-дълго замразеният ембрион, от който се е родило живо дете, е бил съхраняван в продължение на 13 години.

Според някои учени срокът на съхранение на ембриони чрез замразяване може да бъде 40 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: ембрион
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
3
 
! Отговори
Дими преди 6 години
ХОРА,КОИТО НЕ РАЗБИРАТ,МОЛЯ ДА НЕ КОМЕНТИРАТ!
43
1
 
7
 
! Отговори
dr House преди 13 години
До: ДНК какво е ?"Но тя ще разбере това, когато детето започне да проявява характер, несвойствен на нея или на нейния род."Еее, хайде ти ще го изкараш дете-марсианче? Нали е човешко дете, чак пък несвойствен характер ... И нито е негърче нито *** - когато е дете от биологични родители от същата раса разликата не е чак толкова огромна.
42
1
 
8
 
! Отговори
Балкански преди 13 години
Хората имат доказано една от най-слабо изразените родови памети. Многото ни хромозоми съдържат информация предимно за белтъците, свързани с невронните връзки в по-голям мащаб, дори са предимно свързани с мускулатурата, костната структура (която е доста сложна) и пр. Характерът е придобито свойство на мозъка, като две деца, отгледани в много, много крайно различни условия, могат да имат много различна структура на невронните връзки в мозъка => в начина на мислене (характера). Другото е мистицизъм
41
4
 
11
 
! Отговори
ДНК какво е ? преди 13 години
Ембрионите нямат памет, били само клетки. Но, но имат ДНК, което си е точно наследствената памет. Тая памет ще сътвори човече, имащо качествата на татето и маменцето. От тази, която ще го износи, много малко ще приеме. Но тя ще разбере това, когато детето започне да проявява характер, несвойствен на нея или на нейния род.
40
2
 
9
 
! Отговори
"Аз" преди 13 години
До:38 - АнонименЗа теб е ясно,че нямаш.Но поне мозък да имаше.
39
1
 
9
 
! Отговори
haha преди 13 години
да, 20 годишна кома. И като проговори, първият въпрос ще е - "още ли е президент Джордж Буш - старши".
38
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя пък.. себеусещането за душа е субективно понятие.Всичко е нервна тъкан.Тва е като да изпитваш болка при парене, след тва да ти счупат гръбнака и да не си чувстваш крайника вече.. можеш да си го гориш до безобразие.Като гледам на тебе вече ти е счупен, щот си *** мекотелото. Душа няма - има "Аз", което е нервна система и електричество. Стига сте слагали некъв създател.. създателя кой го създаде бре *** ?
37
1
 
11
 
! Отговори
dr House преди 13 години
До: BobТук ми се иска да цитирам една фраза на вече покойния но световно известен астробиолог Карл Сейгън: "Ние всички сме направени от звездна материя".Ти, Bob скъпи приятелю, както и аз и всички останали които спорим тук сме съставени от атоми, органични молекули или даже съединения които само Бог знае откога съществуват. Във всеки случай - много преди нашия съзнателен живот. И не това е което прави душата, душата започва от нашия рожден ден.Хайде бъди здрав и лека нощ че стана късно.
36
3
 
11
 
! Отговори
Bob преди 13 години
Или пък има вариант и душата да влиза в тялото на по-късен етап... Не при зачеването, а при раждането... Може би...
35
8
 
10
 
! Отговори
Bob преди 13 години
dr House: Не е на нито една година защото е новородено. И си е едно най-обикновено бебе.Преди 20 години е съществувал генетичният му материал."Глупости! И каква е разликата?Говорите глупости! Как да не е на 20 години бебето, като Е??? Тези клетки са създадени от природата преди 20 години! 20 години са съществували... Това време е изминало... Сега не започва от нулата!А къде е била душата през тези 20 години наистина? Както каза някой по-долу - "в принудителна кома"???
34
2
 
9
 
! Отговори
dr House преди 13 години
До: номер 33Повярвай ми, може да се случи и в България. Въпреки комунистите. Знам защото съм сред пациентите на такива доктори - те вършат чудеса! Които обаче за съжаление не стават без пари и то много пари. Апропо - и аз съм антикомунист и ги мразя комунистите в червата даже!
33
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това в България не може да се случи посмъртно.Единствено в държавата с най-добра медицина в целия свят САЩ това може да стане какото и да говорят комуноидите.
32
2
 
10
 
! Отговори
dr House преди 13 години
До: @ Dr. House (номер 28)Не се притеснявай, не си права. Първо искам да повторя, че не съм доктор. Ако си прочела предишните ми мнения - аз съм пациент на истински доктори, минал през две ин витро процедури които ми бяха достатъчни да навляза много надълбоко в материала.Няма такива факти за които твърдиш - все още много малко деца има от размразени ембриони, а все пак както вече казах - ембрионите са само две или три клетки, които нямат нерви, нямат памет, да не говорим за мозък и душа.
31
4
 
4
 
! Отговори
От скептика до 28 преди 13 години
Хаха, така си е! Но те са си чисти вкаменелости, там няма травма 'щот няма и душа :)
30
4
 
10
 
! Отговори
28, д-р Хаус преди 13 години
Очебиещи поведенчески и неврологични отклонения имат, и в по-ранна възраст дори, всички от позитано 20, без да са размразени 20 годишни ембриони и въпреки много по-добрите обгрижвания и преди, и сега.
29
3
 
9
 
! Отговори
без генеология преди 13 години
Колко ли дълго е бил съхраняван ембрионът на Исус Христос, преди Бог да избере земно семейство за него?
28
11
 
6
 
! Отговори
@ Dr. House преди 13 години
Времето ще покаже - дано не съм права, дано това бебе да израсне без неосъзната травма от ледниковия си период. Но напоследък, докторе, изтегляме все по-назад и по-назад момента на "пробуждане" на личността и е редно да преосмислим амбицията си да се правим на Бог. Факт е, че ин витро децата показват необясними поведенчески и неврологични отклонения в по-късна възраст. Каква е причината за това, въпреки много по-добрите грижи, които получават? Затова съм скептик
27
3
 
14
 
! Отговори
dr House преди 13 години
До: СкептикЕми тогава по твоята логика и преливането на кръв звучи зловещо. Дори вампирско!Бррррр!!!
26
17
 
26
 
! Отговори
Скептик преди 13 години
Подобни сензационни експерименти ми звучат зловещо. Надскачаме сянката си като си мислим, че можем да усъвършенстваме природата, защото тя винаги ще води със стотина хиляди години. Ако приемем за вярна източната концепция, че душата се "заселва" в тялото от момента на зачеването, това нещастно същество е преживяло 20-годишна принудителна кома...
25
1
 
18
 
! Отговори
dr House преди 13 години
Абе честно да си призная, и аз не съм медицинско лице ама споря :-)Споря защото правих две ин витро процедури и като пациент навлязох доста навътре в материята. Първият път даже ни пуснаха да видим ембрионите на микроскопа, но даже ние бяхме с маски, шапки и ръкавици а какво да кажа за персонала. Този на снимкаат ме разсмива направо! Имам чувството че разглежда винтчета на ръчни часовници!