Невидим безпилотен бомбардировач тестваха в САЩ

Машината лети и атакува цели без човешка намеса
7 фев 2011 23:13,
174
Невидим безпилотен бомбардировач тестваха в САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

X-47B е името на първия изцяло автоматизиран бомбардировач, който скоро може да стане част от американските военновъздушни сили, съобщава Daily mail. Неуловимият за радарите изтребител получи своя първи 29-минутен тестови полет в Калифорния във военната база Едуардс.

Това, което отличава X-47B от други безпилотни бойни самолети, е, че той не се управлява от пилот от разстояние по време на мисия. Новата машина може да изпълнява предварително въведени задачи съвсем самостоятелно.

Всичко от излитането, полета и зареждането с гориво във въздуха до бомбардирането и кацането се изпълнява от компютър. „Невидимият” изтребител дори може да излита от и да каца на самолетоносач.

Новият безпилотен бомбардировач е малко по-малък от страшилището B2, разполага с лазернонасочвани бомби и може да лети с 805 км/ч на височина 12 километра.

Проектът на стойност 636 млн. долара се реализира от компанията Northrop Grumman, която получи поръчката от Пентагона преди три години и половина. Първите тестови полети от самолетоносач се очакват през 2013 година, но засега никой не казва кога X-47B ще се включи в реални бойни действия. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
5
 
! Отговори
до 65 преди 13 години
Играи си кънтарстраика и не пиши повече по форумите.Една истина има винаги две страни.Ти си Българин които гледа с американски очи просто си жалък.Да те светна тук не е сащ тук не караме коли с евтин бензин,много американско кино гледаш и вашите не са ти обяснили разликата междо пропаганда и документални филми.
65
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пълни гушки за ВПК-тата.Да са живи и здрави радикалните ислямисти,Аллах да преумножи дните им и потомството им,за да има заплаха и парите да се вливат като река,за все по-сложни и скъпи оръжия.
64
9
 
2
 
! Отговори
Осман преди 13 години
Ашколсун на нашите приятели,американците!!!Дано това страшно оръжие ни помогне да приключим 132 годишният неуспешен мужишки експеримент!!
63
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Два сръбски Миг-а патрулират над Сърбия по време на войната с натовците. Скука - няма вражески самолети.Единият пилот се обажда по радиото на другия:- Зоране, айде на бас на една сливовица, че не можеш да уцелиш оная гарга.Зоран мисли:- Е, за една сливова - може!Зоран стреля по гаргата, чува се страшен взрив - летят черни отломки.Двамата пилоти са изненадани, гаргата е още по-изненадана, а най-изненадан е пилота на сваления невидим F-117 Стелт.
62
7
 
3
 
! Отговори
^3DAttack преди 13 години
*********************************,че славяни,мюсюлмани и прочие изостанали нации не могат да заплашат правилниа начин на развитие на света !технологичното военно превъзходство показва,че ще спрем опасността от милиардите мюсюлмани,жълти и славяно-болшевишки племена! *********************Ти си не по-малка откачалка от Русофилите в този форум .Поне това което си написал не отговаря на идеалите на Америка
61
7
 
1
 
! Отговори
^3DAttack преди 13 години
Пич много си прос .. това в някой селски весник ли го прочете или се разказва от уста на уста като предание в комунистическото ти семейство .. :)))))
60
5
 
7
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
Няма да хваля руснаците ама преди време имаше една необвена воина междо Китаи и Русия.Е там руснаците изпариха във въздуха около 20 000 хиляди китаици еи така.След този инцидент сащ били потресени.Незнак ама досега американците не са се хвалили с подобна технология а те много обичат да си показват играчките.
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЕННОЛЮБИВИ ГРАБИТЕЛИ И МИРОТВОРЦИ СЕ РАЗОРЪЖАВАТ .ХАХАХАИЗР..ОДИ
58
2
 
6
 
! Отговори
momo преди 13 години
Терминатор ползва обществена баня, изпуска си сапуна и на дисплея му се изписва - открито ново външно устройство!
57
9
 
6
 
! Отговори
албаст преди 13 години
очаквам от русолюбците "фантастични" обяснения как техните Су 37,миг 42 и прочие самолетчета ,съществуващи само на хартия и в един екземпляр ще смажат американските врагове хахахаха някой ако е играл снощи на ЛОк-он също може да ми обясни какъв невежа съм :) ахахахах хайде дове4ера ще ви чета коментаите ,че работния ден отдавна започна :)
56
10
 
4
 
! Отговори
albast преди 13 години
хайде сега русолюбците да си напишат теориите ,как техните любими изостанали славянски рашини имат невидим лазер или подобно и как "нема страшно ,ще спасят света от Новият световен ред " хахахаха .мн добра новина ,сега съм по-сигурен ,че славяни,мюсюлмани и прочие изостанали нации не могат да заплашат правилниа начин на развитие на света !технологичното военно превъзходство показва,че ще спрем опасността от милиардите мюсюлмани,жълти и славяно-болшевишки племена!
55
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Американците не са като руснаците. По добре да загубят самолет, отколкото човешки живот, за разлика от руснаците например, където човешкият живот струва едно нищо.
54
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Русия тестват може ли да лети пилот без самолет. Засега има еднократни успешни полети - врагът умира от смях.
53
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Breh tuka pylno s razbirachi :)
52
5
 
16
 
! Отговори
Григор преди 13 години
Очакваме и Русия да покаже електронно управляма система за ПВО,, без човешка намеса... Въпросът е когато всичките системи се сбият /без човешко участие/ откъде ще можем да гледаме сеира?...
51
3
 
12
 
! Отговори
IVAN преди 13 години
AMI SAS SIGURNOST O4AKVAJTE PREZ 2013 GODINA POREDNATA AGRESIIA NA TOLKOVA OBI4ANATA OT VAS USA!
50
2
 
5
 
! Отговори
mindo преди 13 години
Тоест подвластни на противоелекртонни уреди са само незащитени цели, радиокомуникации, бейбисайтъри и уокитокита. Има и други работи, но не се сещам :)(например тамагочита). Тоест дрона мачка всеки евтин шанс за защита. Срещу запалените гуми вече има лесни и евтини способи(температурата на запалената гума е различна от тази на изгорелите газове на танк). При положение, че руснаците могат от 20 километра с датчик да различат кибритена клечка от 20 години, за американците сега гумите не са проблем
49
7
 
12
 
! Отговори
Анти Американец преди 13 години
Ето що от САЩ се напъват да се бият с всеки, че да си купуват такива играчки и да се чувстват велики и защитени! И за да се почувствот такива какво още правят? Ми правят си реклама на новата играчкааа! Жалки мишоци са!
48
3
 
3
 
! Отговори
mindo преди 13 години
Не съм специалист, ама знам че защита от електромагнитни вълни се прави с екраниране. Леко, евтино, надежднио. За да преодолее екрана енергията на вълната тряба да го стопи(примерно), за което може би трябва доста енергия. Представете си енергията нужна за стапяне на 10 кила високопроводим метал...По тази причина дрона е по ефективен от дистанционно - управляемия самолет, тоест защото не можеш да му заглушиш управляващия сигнал. дрона предполагам може да получаава дистанционни команди.
47
4
 
0
 
! Отговори
Researcher преди 13 години
Бо, потресаващо си ***, значи. Защо се напъваш да пишеш по тема, която явно е "тъмна Индия" за теб...?