Невидим безпилотен бомбардировач тестваха в САЩ

Машината лети и атакува цели без човешка намеса
7 фев 2011 23:13,
174
Невидим безпилотен бомбардировач тестваха в САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

X-47B е името на първия изцяло автоматизиран бомбардировач, който скоро може да стане част от американските военновъздушни сили, съобщава Daily mail. Неуловимият за радарите изтребител получи своя първи 29-минутен тестови полет в Калифорния във военната база Едуардс.

Това, което отличава X-47B от други безпилотни бойни самолети, е, че той не се управлява от пилот от разстояние по време на мисия. Новата машина може да изпълнява предварително въведени задачи съвсем самостоятелно.

Всичко от излитането, полета и зареждането с гориво във въздуха до бомбардирането и кацането се изпълнява от компютър. „Невидимият” изтребител дори може да излита от и да каца на самолетоносач.

Новият безпилотен бомбардировач е малко по-малък от страшилището B2, разполага с лазернонасочвани бомби и може да лети с 805 км/ч на височина 12 километра.

Проектът на стойност 636 млн. долара се реализира от компанията Northrop Grumman, която получи поръчката от Пентагона преди три години и половина. Първите тестови полети от самолетоносач се очакват през 2013 година, но засега никой не казва кога X-47B ще се включи в реални бойни действия. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
3
 
4
 
! Отговори
Пушка Кремъклийка преди 13 години
НЕМО, абе всички знаем колко са лоши американците, как плюскат, разходват и т.н. Но защо Китайците, като са толкова лоши американците не спрат да ги кредитират? Интересно нали? Аз ще ти кажа, щото е гот една клика, партийна и няколко милиона да си живуркат като царчета на гърба на 1 милиард потиснати роби бачкащи за без пари. Та разбираш ли...монетата има две страни.
85
4
 
2
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
не говоря руски никак даже.Обаче бих го научил :).Колкото повече знаеш толкова по вече не могат да те маниполират и лъжат.
84
3
 
1
 
! Отговори
pissed off преди 13 години
МЕМО:"Преди воината 80%от петрола се контролира от Руски компаний и 20 % от Френски след воината 100% от американски компаний.Какво ви говори това"Ами на мен ми говори,че американците са много по-хитри от руснаците и французите :D:D:D:D
83
1
 
2
 
! Отговори
NEMO до така така преди 13 години
Ми аиде провери де аз вече проверих.Явно ти неси.
82
4
 
3
 
! Отговори
Пушка Кремъклийка преди 13 години
НЕМО е като чукчето дето щяло да става писател. Отива пред изпитната комисия в най-известния руски университет и те го питат (извинявам се за лошия си руски): - Тъй Пукин читал? - Нет. - А тъй Лермонтов, читал? - Нет. - ...???... А тъй, Достоевски читал? - Ну что же въй, я буду писател, я не буду читател!!!
81
3
 
0
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
Ами лошо е за мен и за теб щото те си карат колите по 5 литра двигател и плюскат ненаситно.Ако и тук стане така няма да викам против тях ама тук 5 пъти на година дигат цените на форивата,независимо от цената на борсите.Дават им заеми които не могат да върнат и после лихвите в България са два *** по високи от лихвите в останалия свят.Не изкам да нарушавам добрия тон.Има един филм ЧАИМЕРИКА се нарича гледаите го.Ще видите как китаеца които изкарва по 2000 долара годишно кедитира американеца
80
1
 
1
 
! Отговори
pissed off преди 13 години
Нещо ме съмнява тази информация:бил малко по-малък от B2(който е с размери 21-52м) и в същото време може да каца и излита от самолетоносач...и то безпилотен!?!?!А стойността на проекта е смешно малка,при условие,че само 1 B2 струва повече.
79
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
78Зависи. Ако коментиращият е на качествен алкохол - тогава са 20к. Ако е на тройной, тогава са милион ... поне.
78
2
 
3
 
! Отговори
Пушка Кремъклийка преди 13 години
Абе да обвинявате американците, че са *** гадни алчни ***, които бъркат мизериите по света и подбутват войни, ясно, такива са, ама защо изкарвате *** ангелчета? Я питайте всички републики дето 50 години са им сърбали попарата колко са "добри" и миролюбиви руснаците. Колко не са им цоцали нефта без пари, как не са ги ползвали за буфер и за каквото още се сетите. Стига пристрастия, мислете обективно. Големите сили за такива, гадни използвачи, които осират всичко за своите интереси.
77
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
76В казармата са ме учили, че врагът трябва да умира за свободата на родината ми, не за. Американците просто го правят по ефективно. Войната не е игра на компютъра.
76
2
 
2
 
! Отговори
така така до NEMO преди 13 години
1-во: думата е "profit" 2-ро: сменяй кристалната топка, защото нещо пак ти куца информацията. няма такова нещо като 100% американски компании в иракския петрол и това много лесно може да бъде проверено...ако ти изнася разбира се3-то: с всеки следващ коментар ставаш все по-смешен и по-смешен, за това те умолявам да наблегнеш на четенето, а не на писането
75
1
 
0
 
! Отговори
jo1 преди 13 години
Абе тия изпепелените китайци, дето им останаха само копчетата на униформите и катамараните на коланите не бяха ли 1млн. едно време?!?!?!?!?!
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
NEMOТова ми говори за политика насочена към благосъстоянието на американския народ. Нещо лошо ли е това ?
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
re 68НЕ!Американците са страхлив и военолюбив народ!Искат да унищожават другите *** от разстояние и да не виждат какво са направили. Затова правят нападателни оръжия. Руснаците просто си пазят родината и винаги са готови с цената на живота си да го направят.Ето това е разликата.Броя и вида на конфликтите с участие на Американци и Руснаци го доказва.
72
1
 
0
 
! Отговори
Mr. Еди кой си преди 13 години
Браво. Изправари ме.
71
4
 
1
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
По долу говорите за американски идеали ми аз да ви кажа американския идеал.Тои се нарича (Profet) или печалба.Където няма печалба те не се занимават.Водят воините си по такъв начин че да стимолират иконимиката си.В Ирак сринаха държавата после я въстановяват и това ще бъде платено петрол на занижени цени.Преди воината 80%от петрола се контролира от Руски компаний и 20 % от Френски след воината 100% от американски компаний.Какво ви говори това.
70
5
 
6
 
! Отговори
Пушка Кремъклийка преди 13 години
НЕМО: ей така ли изпаряват 20 000 китайци руснаците? С ЛАЗЕР сигурно а? Или с плазмено оръжие? Еххх тия руснаци, легендарни. Ехеее...ти да знаеш, Бай Иван имал Звезда на Смъртта още 1969 година, с която може да изпарява по 20к китайци ей така...Ей мишок...я да видим сега, те не били 20к ами били 5к. И то не било ЛАЗЕР ми било ракетна артилерия ГРАД. И не избили 20к ами избили около 1000 китайци и с това се приключило.А иначе и едните и другите, и САЩ и УСА, за ***, а света пати заради тях.
69
5
 
1
 
! Отговори
така така до NEMO преди 13 години
"необявена война м/у китай и русия" - кай честно брат? "20000 китайци са били изпепелени" - да бе, верно ли? тва в кристалната топка ли го видя или свръхсекретните служби на китай и русия ти го подшушнаха? хора, изумявате ме сериозно с нелепите си изказвания...
68
4
 
6
 
! Отговори
преди 13 години
Само дето сръбската авиация беше поразена още на земята, което безспорно беше хумамен жест, защото самолетите бяха разрушени без хора в тях, както можеше да стане ако бяха във въздуха.
67
1
 
6
 
! Отговори
преди 13 години
Каква е пак тази фалшива снимка, кокошкари такива? В статиите на другите медии има не само снимки на самолета, но дори и видео от тестовия полет!!!