Хакери пробиха системата на американския сенат

Lulz Security питат дали това е обявяване на война
14 юни 2011 07:56,
26
Хакери пробиха системата на американския сенат
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хакерите от Lulz Security, които стоят зад редица кибер атаки в последно време, обявиха, че са проникнали в сайта на американския сенат и са получили достъп до секретна информация.

От сената потвърдиха, че е имало пробив в сървъра, обслужващ обществено достъпния интернет сайт, но не е била компрометирана важна информация.

Lulz Security публикува на своя сайт файлове, за които твърди, че са отнети от сървъра на сената.

„Това е малка част от вътрешната информация от сайта на сената, само за демонстрация. Това обявяване на война ли е, господа?”, гласи съобщението на сайта на хакерите.

Още по темата


Наскоро стана ясно, че според стратегия на Пентагона за борба с кибератаките, в определени случаи те могат да станат повод за военен удар.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: кибератакаLulz Security
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Панчо преди 12 години
21, ние не мразим САЩ. Но виждаме пряко, как от военните и политически ръководители на някои организации в САЩ идват към нас смъртоносни директиви, натиск, атаки. А, това ни обрича на унищожение и ограбване. А, ти би ли харесвал това? Ние не нападаме САЩы но нас все ни нападат някои кръгове там, а вече са ни окупирали чрез лостовете си във властта ни и политически лица. Ние сме под диктата на тези кръгове отдаван непряко, а пряко в последно време се вижда и публично и то доста нагло, арогантно.
24
0
 
1
 
! Отговори
мхм преди 12 години
Колеги, Моля Ви!Научете се да пишете правилно!
23
3
 
0
 
! Отговори
....до...16... преди 12 години
САЩ трябва да станат малко по-авторитарни по отношение на разни *** управници по света и да им смачкат и заличат физиономиите завинаги. -Ако беше така , трябваше отдавна , отдавна да са бомбардирали там, където на входа пише "Съединението прави силата "..... т.е. народното събрание, министерски съвет , президентство и т.н. и т.н. .... ДА,АМА НЕ......
22
1
 
7
 
! Отговори
Noname преди 12 години
До 10Комуниста си е комунист!Той не може да мисли и ама много знае!Откъде като не знае историята и той не знае!Ама много много знае!
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господин Гейтс също е подготвил операционна система от Нов Световен Порядък. Чака само властите да си свършат с обработката на населението.
20
13
 
2
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
Омразата към САЩ е вечната омраза на дребните, некадърните, тъпите и вечно губещите спрямо можещите, умните, богатите, преуспяващите. За съжаление огромното мнозинство са индивиди от първата категория.ТОВА СИ ЛИЧИ И ПО ФОРУМИТЕ!
19
4
 
2
 
! Отговори
16 преди 12 години
с квито и да им е пълна държавата, и в европа е пълно с ***, турци, нигъри, араби и сяква ***, и америка и европа са пълни също така и с много intelligent people, сащ са ти определили техническия прогрес в последните 100 години, освен това винаги са се опълчвали и слава богу успешно на най-черните, мрачни и деспотични режими по света, видях какво е ссср и източния блок, мерси, не го искам повече, вигях какво е западна европа и сащ, мерси, сто пъти по-добре е. май не съм аз промитият мозък
18
3
 
16
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
до 16Точно щатите трябва повече да си траят и по-малко да си навират носовете по света. Не е тяхна работа. И без тва са затънали в дългове до ушите, а държавата е пълна с мързеливи афроамериканци, нахални азиатци и дебели латинас.Освен това тяхното не е точно демокрация, а кръвожаден капитализъм и не управляват хората, а парите. А господин N16 да спира да гледа телевизия, че е измила и малкото мозък, който евентуално е имал.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не, че не са вкарвали. Трудно ги хващат, хората си работят с стил, и когато стане дума за нещо сериозно до такова ниво не оставят и следа...
16
0
 
0
 
! Отговори
До преди 12 години
Когато файловете биват копирани и изтрити от сървъра какво е, че не ми става ясно?
15
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Повече военни удари трябва да правят, тая демокрация ще им изяде главата..САЩ трябва да станат малко по-авторитарни по отношение на разни *** управници по света и да им смачкат и заличат физиономиите завинаги.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Файлове не могат да се отнемат. Могат да бъдат копирани и/или изтрити.
13
1
 
12
 
! Отговори
ElTorroo преди 12 години
Американския сенат беше хакнат през 1999 от Varna Hacking Group.
12
8
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
каква мъка си видял па ти верно от сащ, бе, пишеш си в интернет, който го имаш благодарение на сащ, пишеш квото си искаш и плюеш, по който си искаш, а без сащ нямаше да имаш тази свобода, предполагам не караш руска кола, шото западните марки са май по-хубави, вкъщи техниката, която имаш, също предполагам е западна марка, абе голяма мъка, преди 89-та, си бил най-щастливия човек...скотски живот беше нали, ама ти е харесвал, като гледам..
11
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво спорите, бе, хора.. Добре, че е САЩ да противостои на разни изверги, ненормалници и мародери, които физически и морално избиват собствените си невинни хора, налагат мизерия, визирам управляащите на ссср, слава богу, че го няма, благодарение на САЩ, визирам Китай, останалите малки режими няма да ги изреждам
10
3
 
4
 
! Отговори
до 7 и 10 преди 12 години
нещо ти е разстроен или промит мозъка. понеже стана дума за тянянмън, това не ебило шега работа, избили са и са смачкали невинни, цивилни, млади образовани, искащи свобода хора като пилци и *** насред центъра на китайската столица. имаше го по всички западни медии, списания, вестници. но тогава ссср, който е убил милиони невинни, налагаше цензура и ти няма това как да го знаеш.
9
7
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
АЗ НЕ МИСЛЯ МОМЧЕ АЗ ЗНАМ НЕ МИ ИЗЛИЗАЙ С КЛИШЕТА...ТИБЕТ И ПЛОЩАД АЛА БАЛА...АЗ ГОВОРЯ ЗА СЪВСЕМ ДРУГО НЕЩО КОЕТО ДАЖЕ И НЕ ТИ Е ЯСНО...АГЪНЦЕ.
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълни глупости! Пентагона и сената си имат предствителни страници, на които може да се посегне, но вътрешната мрежа едва ли е свързана с интернет. Нещо много взе да се шуми и това е не защото нещо кипи, а защото трябва да се чуе. Целта сега е да посегнат на интернета. Тотална цензура и конрол. Създават проблем, после предлагат решение.
7
3
 
15
 
! Отговори
Noname преди 12 години
Ако мислиш, че Китай е по-различен грешиш.Да ти примомня Тибет и площад Тиенанмън!
6
12
 
15
 
! Отговори
ДХГ преди 12 години
КИТАЙ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ НА МЯСТО МРЪСНИ МАСОНИ....ТЕ ВИ ГО КАЗАХА....ДА СПРЕТЕ ДА ИЗБИВАТЕ ХОРА АМА ВИЕ СЕ МИСЛИХТЕ ЗА ВЕЛИКИ ОВЦЕ СТЕ КЛАНЯЙТЕ СЕ НА БАФОМЕТ