Вече могат да се регистрират всякакви домейни

Това е най-голямата промяна в интернет през последните години
20 юни 2011 13:07,
20
Вече могат да се регистрират всякакви домейни
Снимка: Reuters

Интернет корпорацията ICANN, регулираща създаването на домейни и разпределението на IP адреси, прие правила, които позволяват създаването на адреси, завършващи практически на всяка дума, съобщи ВВС.

Това е най-голямата промяна в регулирането на интернет в последните години. То може да означава, че скоро сред обичайните домейни .com или националните от типа на .bg или .uk могат да се появят домейни на частни компании и организации. ICANN започва да приема заявки за регистрация на нови имена през следващата година.

Очаква се сред първите желаещи да получат собствени домейни да бъдат администрации и големи градове. Според шефа на ICANN Род Бекстром нововъведението открива "неограничени възможности за човешкото въображение".

"Никой не може да предскаже къде ще ни изведе това историческо решение", заяви Бекстром. Новите правила за създаването на домейни могат да доведат до появата на адреси, завършващи например на .google, .coke, .BBC или .България.

Но всяка заявка за сдобиване с нов домейн ще струва на желаещия около 200 000 долара, освен това трябва той трябва да докаже, че има законно право върху регистрираната дума.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
До 12 (фенка) преди 12 години
Домейнът ".be" няма нищо общо със статията. Това е белгийският еквивалент на нашето ".bg". Нито е нещо ново, нито е измислено от българин, за да бъде повод за гордост, каквато долавям в написаното от теб. Нищо лично! Може и да го знаеш това, но някак си не си личи от коментара.
18
0
 
7
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
На IPV4 може да се изчерпат IP адресите но на IPV6 едва ли , още не са ги почнали.Крайно време беше от ICANN да дадат възможност на всеки луд с пари да си регне домейн.За тях е важно да прибират парите.Очаквам домейни като .*** или .железо , общо взето нетът ще стане интересен и разнообразен.
17
4
 
0
 
! Отговори
80286 преди 12 години
Това за домейните добре, ама ИП-тата свършват...
16
1
 
1
 
! Отговори
до 11 преди 12 години
ти, големия "далавераджия", си толкоз ***, че ако забавиш скоростта до 0 ще е най-добре.
15
0
 
0
 
! Отговори
sergeev преди 12 години
kostov.otelo.
14
3
 
2
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
ей забравил си костов!Е, българите са добре нали си вложиха боновите книжки и сега почиват по островите и лапат $$$$ от акциите на дружествата.Който си е вложил боновата книжка е рахат сега...
13
1
 
62
 
! Отговори
ICANN преди 12 години
Обявяваме промоция за следните домейни (не се изискват документи за собственост):bg.parlament.idiotsboyko.borisov.mutracv.cv.fizkulturnikgoce.efendidogan.ufostanisheff.ser.gei
12
2
 
4
 
! Отговори
фенка преди 12 години
gledai.be - вече имаме такива интересни сайтове :)
11
8
 
5
 
! Отговори
do 8 преди 12 години
Да ПИЧ да дадеш няколко милона евро за реклама, чрез която си привлякъл няколко рейса с японски туристи посетили Розовия фестивал в Казанлък си е голяма далавера. Със сигурност още това лято са се възвърнали парите след като японците са били обрани, на чейнджа в таксито в хотела на заведението и т.н. и т.н.. Чаткаш ли или да ти го напиша по бавно.
10
0
 
1
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Както е заснето на снимката решението ...Е Да СЪ....
9
1
 
16
 
! Отговори
Bocko преди 12 години
тамън се чудих тия 200 000 долара къде да си ги заврЪ и ето - решението дойде ще си регистрирам сайт: ela.me.ritni
8
3
 
12
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Пич мога спокойно да ти заявя че си в огромна грешка. Виж Розовия фестивал в Казанлък например. Автобуси с японски туристи се редяха един след друг. Имаше повече чужденци отколкото Казанлъкчани!
7
8
 
9
 
! Отговори
do 2 преди 12 години
Много по богати фирми биха дали толкова пари, много държави биха си направили подобни домейни. Да имаш добра интернет страница си е прилична инвестиция в много области. 200 000 не са толкова много примерно представи си Чалгария колко милиона изхарчи за да рекламира измисления ни туризъм.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
заповедайте на нашего сайту у ве ве ве.ауди.перник !
5
2
 
5
 
! Отговори
пиле преди 12 години
Хубаво решение! стига да се узакони един домейн, той вече става уникален адрес. И може дори една фирма да си създаде собственн домейн, нещо като универсален адрес, без посреднически домейни. Например БМВ, или Крайслер, могат да се намират направо без другите допълнения. Хубава идея са измислили.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредната измама за лапане на парички.
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
страхотно .. ето нещо смислено за което да си похарча паричките
2
1
 
24
 
! Отговори
NOLF преди 12 години
Това ще е само за корпоративни гигианти като Гугъл, кой нормален ще даде 200к за домейн.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еха пълна демокрация или по скоро свободия.