Apple ще продава телевизори

Компанията се готвела за навлизане и в този бизнес
22 юни 2011 16:11,
58
Apple ще продава телевизори
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Най-скъпата високотехнологична компания в света има намерение да произвежда широкоекранни телевизори, разкрива businessinsider.com. Изданието цитира интервю на пожелал анонимност високопоставен бивш ръководител в Apple пред DailyTech.

Според източника телевизорите с марка Apple ще бъдат по магазините още до края на годината, в краен случай до средата на 2012 г.

Спекулациите, че от компанията на Стив Джобс се готвят за влизане в бизнеса с телевизори, се носят вече няколко години. Експерти коментират, че подобен ход би донесъл значителни приходи, като се споменават цифри от порядъка на 2,6 милиарда долара само за първата година от евентуалното стартиране на продажбите.

В същото време обаче самият Стив Джобс многократно е изразявал съмненията си, че компанията му въобще ще се захване да прави телевизори.

Но, както посочват от businessinsider.com, основателят на Apple винаги е казвал, че не е заинтересован от нещо до момента, в който се оказва, че вече е разработил съответния продукт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: appleтелевизори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Бай Патладжан преди 12 години
Олеле и телевизори ли ще има?!?Отивам да си взема един кат разбера от де да го взема :DИначе да ти кажа че нито един от вас не е кой знай къв разбирач :DНе че аз съм... xD
55
0
 
2
 
! Отговори
АЙ преди 12 години
Ай съм ви ибал у разбирачите...
54
0
 
0
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ Мариян:Очевидно е, че малко разбираш от пазари и от това как работят различните производители, затова емоциите ти са смешни :)Sony е най-големия клиент на Samsung за LCD дисплеи, so what?
53
0
 
0
 
! Отговори
гларус преди 12 години
@бибио ти явно си с някоя 8 годишна нокия и не си отварял сайт за телефони и не си влизал в магазин за гсм-ми от когато си си купил нокията. От доста години да те набедят, че ползваш нокия е обидно.
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде айде чак пък толкоз да хвалим Apple. Новият iPhone4 работи почти перфектно, ама друг път. През няколко дни иска рестарт щото не може да си намери gsm мрежата. @бибио това ако е почти перфектно мерси, ще си ползвам нокиата и ще си имам връзка по всяко време и на всяко място
51
7
 
2
 
! Отговори
бибио преди 12 години
Андроида а пълна глупост.Apple са най великите ЗАСЕГА..Дизайна е по4ти перфектен,Iphone4 работи по4ти перфектно,(не като НОКИЯ),ама не много по зле,Не са лесни за сервиз,ама така е като се мисли пове4е за дизаин,отколкото за ремонтиране като НОКИЯ.Нокия са най-добрите на пазара като ХАРДУЕР.Колкото то тв,APPLE ве4е имат във вси4ки техни магазини от много време..Наистина са супер,НЕ се продават,само за дисплей на техни продукти и т.н.Правилно е 4е ползват дисплеи на самсунг или на кой му дреме
50
1
 
5
 
! Отговори
Мариян преди 12 години
Не знам колко процента са за айсиктира,но всички известни марки ползват дисплеи на Samsung!!И наистина,един приятел отвори едно LCD "SONY",и на дисплея лепенка на Samsung Corp.!!
49
0
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ Мариян:Дисплеите на Samsung са едва около 25% от всички дисплеи в iPhone 4. Повечето от останалите се доставят от LGD
48
2
 
7
 
! Отговори
Джобс и лупата преди 12 години
Стив Джобс първо увеличи iPhone до размер на таблет (iPad). Сега явно се кани да увеличи iPad-a до размер на телевизор със същия функционал и пак да бие тъпана че е открил америка. Шараните веднага ще налапат.
47
2
 
4
 
! Отговори
Мариян преди 12 години
На айсиктира телевизорите пак ще бъдат с матрицата на Samsung,както е с телефоните!Нещо да кажеш SIMONE!!!
46
0
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
За съжаление, съобщението по-горе е общи приказки и е лишено от съществени подробности...Слух за Apple HDTV се носи от повече от година. Анонимнияt източник е изказал мнение, че посредством интегриране на Apple TV (актуален продукт на пазара) + iTunes в един дисплей ще "blow Netflix and all those other guys away" :)Apple HDTV ще се базира на iOS и е напълно естествено да се произвежда от някой традиционен производител на телевизори...
45
1
 
16
 
! Отговори
МШ преди 12 години
Най-вероятно логото на Apple ще стои на телевизор,произведен от Toshiba,Sharp или някой друг гигант в този отрасъл. Както има лаптопи Ferrari и часовници Porsche. И съответно ще струва двойно и тройно. Въдичарите знаят,за какво се използва блесната при улов на хищна риба.
44
3
 
4
 
! Отговори
стг преди 12 години
работата на Ейпъл е да твърдят че това е най високия клас , а баламите които вярва това са достатъчно явно, няма как Фокскон да произвежда най добрите неща в света просто това не е така :) но опаковката е яка , хубаво е да можеш да се самоубедиш че като си се прекарал за нещо всъщност си на сметка ама не си
43
3
 
11
 
! Отговори
jobs преди 12 години
айФон, айПад, айТиви, айСиктир
42
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Андроида няма как да е по-фешън защото излезнаха много евтини модели... а работата на iPhone е да представлява най-висшия разпространен клас на мобилни телефони в което се справя отлично. Все едно да сравнявам БМВ 7ма серия със хюндай направен с подобни параметри. Да, има сходство но в случая едното представлява символ на статут. Както iPhone...
41
3
 
4
 
! Отговори
az преди 12 години
iTelevizor axaxaa
40
4
 
4
 
! Отговори
стг преди 12 години
SIMON ти първо подръж в ръка HTC Sensation , после пак си ползвай айсектира
39
1
 
2
 
! Отговори
do pravec преди 12 години
Napalno si prav 4ove4e :D tolkova bira 4e mojeshe da se kapem 1 mesec nqkade :D
38
1
 
6
 
! Отговори
todor преди 12 години
...iSiktir!
37
5
 
3
 
! Отговори
Apple cultist преди 12 години
Наистина ли? Ще можем по цял ден да слушаме Стив Джобс? Ей тва ще е неописаемо свежо, човече!!!Май прекалих, а не трябва. Имат си плюсове, имат си и минуси ябълките. Ама май минусите се свеждат само до цената. Въпроса е дали по другите параметри могат да се сравняват. Според мен, все още не и съответно няма смисъл да се сравянват ябълки с круши - буквално.