Край на хартиените учебници в Южна Корея

Азиатската страна минава на дигитален учебен режим
4 юли 2011 10:24,
83
Край на хартиените учебници в Южна Корея
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Само в рамките на следващите 4 години всички южнокорейски училища ще разполагат изцяло с дигитализирани учебни помагала, пише engadget.com.

Очаква се всички хартиени учебници да бъдат подменени със специално разработени таблети, смартфони и лаптопи. Проектът ще струва над 2,4 млрд. долара.

Учебният материал ще бъде качен на онлайн сървър, който ще позволи на учениците да наваксват и у дома. Така дори отсъстващите деца ще могат на практика да учат в реално време заедно със съучениците си.

Когато тази инициатива бъде реализирана, Южна Корея ще стане първата страна в света осъществила пълно дигитално преобразяване на образователната си система.

Полемиките дали за учениците е по-добре да четат от традиционния хартиен носител или от новите високотехнологични устройства продължават по целия свят, но очевидно в Сеул вече са взели решение по въпроса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: Южна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Louise преди 12 години
You have the monopoly on ufeusl information-aren't monopolies illegal? ;)
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Писането на ръка все още ще се изучава, но вече няма да е толкова наложително. В бъдеще ще се пише основно на дигитални устройства и ще се чете пак от там. Ще намалее изсичането на горите на планетата. Дори мебелите ще се сглобяват от алуминиеви и иноксови модули, а не от МДФ и ПДЧ както е сега.
80
2
 
1
 
! Отговори
хъх преди 12 години
А как ще се научат да пишат с тъпите таблети ?Пълното безумие и какво може би всички ще се подписват с пръстов отпечатък ?
79
0
 
0
 
! Отговори
big kur преди 12 години
e kak togava 6te pi6at ***+***=ebane po 4inovete?
78
0
 
0
 
! Отговори
74, преди 12 години
Точно за красивите чувства сте ми под нивото!
77
1
 
3
 
! Отговори
ю2 преди 12 години
В Южна Корея не са строили научен социализъм, затова и не ядът трева.
76
2
 
1
 
! Отговори
Щ2 преди 12 години
В Северна Корея сигорно още не са виждали лаптоп и GSM. Трябва там да отидат нашите комунисти да споделят опита на другарите си;)))
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 73чувтвото ти за хумор е симпатично ..а за мигането: моята работа изисква по цял ден да се "пуля" :-) пред компютъра, така че освен че го знам от публикации, съм го проверила лично ... може би е време за повече самонаблюдение, пробвай и ти
74
0
 
7
 
! Отговори
crus преди 12 години
73 абсолютен факт ... когато гледаш монитора забавяш мигането драстично ... и следват проблеми с очите.. диоптри ,умора и т.н. но все пак браво на корейците ..
73
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля, че именно през тези години чрез ДОПИРА с книгите у децата се формират редица красиви чувстваи качества.---------------------- Същите чувства могат да се формират и с един айпад. Просто си твърде ограничена да схванеш това.
72
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
когато човек гледа в компютъра, обикновено забравя да мига---------- :)))) Това кой ти го каза? :))) Да не би никага да не си работил на компютър?:)))
71
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще премахнат учебниците,книгите,моливите и химикалките.Всички ще учат с лаптопи и разни други джаджи...и като ми станете едни отличници...едни грамотни...като ще вземете да говорите и пишете правилно...всички фирми ще отворят вратите си за вас-дигитално завършилите гении :)))
70
5
 
4
 
! Отговори
4око преди 12 години
"Да ме ядосат още малко и ще има край на южна корея"Ким
69
3
 
6
 
! Отговори
К'с преди 12 години
Офталмолозе нещо си се объркал пич. Ако си мислиш че четенето на текстов формат на таблет ще ти повреди очите повече от дзверенето в белте страници на учебника си се излъгла много. Да не говорим, че на таблета можеш да си направиш текста светъл, а фона тъмен което на учебника не можеш. Работата за офталмолозите в Ю. ***. ше си остане в същия обем. "Вервай ми !"
68
1
 
5
 
! Отговори
Офталмолог преди 12 години
Най-после!
67
3
 
15
 
! Отговори
китайчето Чон Уан преди 12 години
таблет, база данни ... деца наваксващи онлайн ... Това звучи почти като научна фантастика за БГ... а корейците вече го въвеждат ! Правете си сметката...
66
1
 
4
 
! Отговори
иво преди 12 години
вчера обядвах с един приятел от северна корея и си говорихме точно за образованието там. оказва се, че този народ учи наситина здраво! той ми сподели, че няма почти никакви спомени от училище, понеже е прекарвал времето си над учебниците, а в определени периоди е спал не повече от 5 часа, за да учи. същевременно днес във френската преса излезе статия, че най-добрата образователна система е финландската.
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Digitalni Y4ebnici.. Nacionalen sport StarCraft.. ISKAM DA JIVEQ V TAKAVA DARJAVA!
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 62:момче там няма такива Х+У и тем подобни глупости там нещата стават лице в лице като я харесва ще и го каже в очите няма да овърта там хората са директни!!
63
2
 
16
 
! Отговори
Ким Ир Сен преди 12 години
...докато в Северна Корея ядат трева... Контрастът между демократична Южна Корея и комунистическа Северна Корея е пълен. Иначе никой не се съмнява,че най-новото и авангардното във всяка сфера идва или от Япония,или от Южна Корея, или от САЩ. Нищо ново. Поздравления за Южнокорейците.