Samsung вероятно вече продава повече смартфони от Apple

Расте търсенето на устройства с Android
25 юли 2011 20:21,
32
Samsung вероятно вече продава повече смартфони от Apple
Снимка: Reuters

Samsung, производител на смартфоните Galaxy, за първи път може да задмине по продажби в сегмента Nokia и Apple заради повишеното търсене на устройства, работещи с операционната система Android, според изследване на анализаторската компания Strategy Analytics, цитирано от Bloomberg.

"За периода април - юни Samsung вероятно е продал в световен мащаб между 18 млн. и 21 млн. смартфона в сравнение със 16,7 млн., продадени от Nokia, и 20,3 млн. iPhone, продадени от Apple", казва Нийл Маустън, анализатор на базираната в Бостън Strategy Analytics.

Изследването показва, че операционната система Android на Google Inc. печели пазарни позиции спрямо iPhone на Apple, докато Nokia, която се обърна за софтуерна подкрепа от Microsoft Corp. изпитва затруднения с конкурентоспособността.

Samsung, който произвежда и телефони от по-нисък клас, обяви, че до края на годината възнамерява да удвои продажбите на смартфони и таблети.

„Смартфоните на Samsung с Android се продават изключително добре в повечето региони“, казва Маустън.
Samsung има добъри шансове да заеме челното място по продажби на тримесечна база, ако успее да разшири присъствието си на пазари с висок ръст, като Китай и Бразилия.

До края на годината обаче южнокорейската компания и Apple ще имат приблизително еднакви резултати в продажбите на смартфони, прогнозират анализаторите.

Още новини за технологии в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: NokiaappleSamsung Galaxy
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
3
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 31:Далече си от истината и много близо до глупостта:1. Какво му е толкова доброто на маркетинговия отдел на Apple, че фирмата печели по $5-6 милиарда на тримесечие, а останалите (Google, М$, HP, etc.) не го могат?2. И собствениците на BMW/Mercedes ли са балъци?
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Две неща трябва да признаем на огризката. 1-во, че има много добър маркетингов отдел.2-ро, че Ябълката доказва, че само балъците са повече от Китайците.
30
3
 
13
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
Пич много си заслепен. На Галаксито стъклото също не се драска а процесора на Галакси двойката е 4 пъти по бърз от този на Айфона, реакциите,интерфейса и възможностите на Андроид правят сравнението между Галакси и Айфон несъпоставимо. Отвори характеристиките на двата телефона и ги сравни. Отвори Ютуб и виж нагледно сравнение. Няма показател в който Айфона да не губи. Излиза че спориш как кола 100к.с. е по-бърза от кола 400к.с. нищо че тестовете показват обратното.
29
2
 
18
 
! Отговори
митю пищофа преди 12 години
еми то андроида доста отдавна изяде ябълката
28
7
 
4
 
! Отговори
trb преди 12 години
ei predi da jafkate mishleta se zamislete 4e Apple imat samo 1 model telefon koito prodavat....samo 1 ....a kompanii s po 5-10 smartfona se konkurirat po prodajbi s Apple koito imat samo 1 aktualen model v momenta...tova kakvo vi govori? nadqvam se imate dostatu4no umstven bagaj da si otgovorite na tozi vupros ;))
27
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе оставете го помияра Наблюдател, до скоро ни обясняваше как Русия са най възможно технологично напреднали, а днес ни обяснява как един аи сиктир *** е връха в технологиите. Епъл те първа ще губят пазарен дял и това е абсолютно нормално.
26
4
 
9
 
! Отговори
ДО 25 преди 12 години
кАЧЕСВЕНИ СА ЯБЪЛКИТЕ , НО СА ОРЯЗАНИ.е *** КУПИЛИ ПОРТАЛ ДА ВИ ПРОДАВАТ И ВИДЕО-БХАХАХХАЗА ТАБЛЕТИТЕ НЕ СЕ ИЗХВЪРЛЯЙ МОЛЯ-ИМАМ АРКОС 5 ИНЧА С ГСМ КАРТА ОТ 2008 ГОДИНА-КЪДЕ БЕХА ЯБЪЛКИТЕ ТОГАА И ТАБЛЕТИТЕ ИМ?
25
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
23:Ми то и Епъл са компания с доста история и си нямаш на идея колко много неща е измислила и направила, не само с телефони и таблети, а дори и с компютъра ти, с нелегален уиндълс. Поинтересувай се и ще разбереш. ;) А това, че има телефон по-добър от айфон, може би има по технически данни 100% има някой телефон, който искарва някакви цифри в повече. Но ако не си ползвал продукт на Епъл не мога да ти обесня за какво говоря. Те изпипват най-малкия детайл - като се започне от разни смешни и наглед незначителни неща от типа, че екрана не се надрасква буквално с нищо, слушалките не се заплитат и трудно се цапа от пръстите, та се стигне до бързината на устройствата и наистина интелигентния начин, по който е направено всичко. В тези отношения, в иновациите Епъл винаги са крачка пред другите, а те се опитват да подражават. Къде бяха таблетите преди айпад - нямаше ги, къде бяха телефоните с тъч скрийн и смарт фоните преди айфон - бяха много по-слабо разпространени.
24
1
 
17
 
! Отговори
fori преди 12 години
очаквайте скоро i тостер, i ***, i сиктир,i хладилник и тем подобни i .....
23
6
 
20
 
! Отговори
Потребител преди 12 години
Това е статия за Samsung, загубеняци с Айфони да не се обаждат, защото са много далече от истината! Не харесвам NOKIA, но не може да се отрече че NOKIA поне имат имидж, създаден с годините. В България всеки чалга-*** взел по един Айфон и се мисли за тарикат, с същевременно има поне по няколко модела на Samsung, LG и HTC, които са по-добро от Iphone4 по всички показатели! Но сигурно не е лесно да си зомбиран от сектата на Стив Джобс :-D :-D
22
4
 
12
 
! Отговори
до НаблюдателЕЕ преди 12 години
Ходи се лекувай момче докато е време, положението ти е почти безнадеждно! Освен да рекламираш допотопни чалга-телефони, друга работа нямаш ли си, или просто държиш да се правиш на умен?!?
21
4
 
5
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ Itech:До тук мълчеше интелигентно... Освен, ако си бил анонимник...След като си реши да проговориш, да "Чукча не читатель, Чукча писатель..." :-)
20
2
 
13
 
! Отговори
От USA преди 12 години
Вчера в магазина на АT***T ми препоръчаха ди си взема HTC с 2.2 Андроид ОС.
19
7
 
5
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 17:Ако някой ти каже, че можеш да се издържаш с психоанализа, не му вярвай!Когато съм ходил на бригади, теб не те е имало в никакви планове и смятам FLASH за безмислена концепция... Останолото, което си изредил, е плод на страдание, което се "характеризира със специфична система от илюзии, без нарушения на когнитивните функции" :-)Ако имаш нещо да кажеш по темата, сега е момента...
18
3
 
15
 
! Отговори
Itech преди 12 години
Хахаха, Apple-ският комплексар "НаблюдателЕЕ" пак пише небивалици, мислех че *** на сайта са го блокирали! Не му се връзвайте на този шизофреник, от година вече му чета простотиите по всякакви форуми, освен че няма нищо по-добро от Iphone, Ipad, Ipod и всякакви Iджунджурии, той твърди е че спи едва ли не със Стив Джобс и е негово доверено лице за България! ***, пак че има такива форумни бабаити, които да ни забавляват!
17
4
 
24
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
Дори и без да те познавам, мога да кажа:1. Ти си безработен студент, бачкал 3 месеца на бригада в САЩ за да си купи Iphone4, който е заключен към наши оператори.2. Смяташ се за голям тарикат, защото Iphone е най-доброто на пазара /така са ти казали в САЩ/, а всички останали потребители са бунаци.3. Отричаш яростно по-добрите телефони на SAMSUNG, LG, HTC и NOKIA.4. Смяташ, че Flash е безмислено приложение.5. Jailbrake-нал си телефона, защото нямаш пари за Appstore.6. Слушаш чалга.
16
10
 
7
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 14:Мога да предположа, че нямаш 20 години, което в много отношения е чудесно! Само дето не ти стига know-how по темата, но пък имаш време, стига да си интелигентен :-)От мен да знаеш, интелигентните вярват най-малко, но мислят най-много...Така, че, помисли, преди да напишеш някоя поредна глупост... :-)
15
12
 
6
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 14:Ама ти не се нервирай толкова, достатъчно е да преглътнеш това, което съм написал като истина, а то е истина, малко да потърпиш и всичко ще е наред... :-)Не работя в магазин на Apple, защото имам по-интересна работа.Освен това, като чета това, което пишеш, разбирам, че не си технически компетентен, за разлика от някои други като нас :-)Изглежда света, в който живееш, е малък, защото не познавам никой с jailbreak-нат iPhone.За снимките - има си ревюта и тестове от професионалисти
14
3
 
20
 
! Отговори
До НаблюдателЕE преди 12 години
Не знам дали работиш в магазин на Apple, но във всяка статия пишеш глупости, на които сигурно вече и сам не си вярваш. Смяташ ли, че интелигентните потребители ти вярват на глупостите? За детайлността и качеството на снимките си написал откровени глупости, можеш да сравниш снимки направени с двата телефона и ще се убедиш, освен ако не си кон с капаци! За ОС даже няма смисъл да говорим, не познавам човек с Iphone, който не го е jailbreak-нал, това е защото всички сте големи тарикати:)
13
10
 
7
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ Реалист:А ако сравниш:- какво предлага като ОС Symbian в сравнение с iOS- колко програми има за iOS в сравнение със Symbianможеш да започнеш да си скубеш косите :-)Иначе, N8 има хубава светкавица, с нея можеш да се гордееш, ако искаш :-)