Полиция ще следи изкъсо бандити в социалните мрежи в САЩ

За целта е създадено спецзвено, правозащитници протестират
Обновена: 11 авг 2011 12:11 | 11 авг 2011 12:10,
13
Полиция ще следи изкъсо бандити в социалните мрежи в САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Facebook, Twitter и редица други популярни сайтове за комуникация ще бъдат под постоянно наблюдение от страна на полицията в Ню Йорк. Полицейските ръководители са убедени, че по-внимателен поглед върху социалните мрежи ще спомогне за предотвратяването на множество престъпления, съобщава The New York Daily News.

Новоназначеният зам.-комисар Кевин О`Конър, определян като един от най-добрите онлайн експерти в цялото управление, ще оглави специалния отдел за следене. О`Конър и екипът му ще трябва да намират информация в социалните мрежи за проблеми домашни партита, организирани сбивания между враждуващи групировки и други прояви на хаос и насилие.

Целта е да се избегнат трагични инциденти като този от миналия юни, когато рекламирано във Facebook парти в Бруклин завърши с престрелка, един убит и 7 ранени.

Инициативата на Нюйоркската полиция обаче срещна доста критики още преди да е влязла в действие.

Според мнозина правозащитници обявената мярка за сигурност е грубо нарушение на личните права и свободи на онлайн потребителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: социални мрежибандити
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
j преди 12 години
Те и без това соц. мрежите са създадени с тази цел...
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 7и 8 . ***.
10
8
 
15
 
! Отговори
пак ли преди 12 години
Еми... Американците са *** и прости, обаче как тъпите и простите си позволяват след пенсия да обиколят света? Как простите си пзоволяват почивки на други континенти лятото, ание едвам до нащо си черноморие събираме пари да идем? Ама и ние сме такива умници, а те такива простаци... Затова те си имат пари да си живетя добре, да си имат градинари, чистачи, а ние тънем в мизерия и кал. щото те са проси, а ние сме умни!
9
0
 
0
 
! Отговори
k2 преди 12 години
6e pishete samo hubavi neshta,nqma da kritikuvate,staraite sa i da mislite kakto e udobno na varhushkata i nema da vi pipame s prast.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Remember, remember...the 5th of november.........
7
8
 
22
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Най-странното ми е как някои хора се бутат за зелени карти, че и дори незаконно са готови да пребивават там. Бех веднъж, повече нема да стъпя.Нека овцете са си щастливи в златните кошарки, аз бих избрал по-скромен, но по-свободен живот и бих гласувал срещу този който подкрепя тази ужасно нагла страна, включително и нашия *** ***.
6
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПО ПРИНЦИП ЩЕ БЪДАТ СЛЕДЕНИ ГРАЖДАНИТЕ НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ И ДЪРЖАВИТЕ ПО СВЕТА ,ТЪИ КАТО СВЕТОВНО ИЗВЕСТНО Е И БЕБЕТАТА ГО ЗНАЯТ 4Е ,АМЕРИКАНЦИТЕ СА МНОГО НЕГРАМОТНИ,***, УМСТВЕНО ОГРАНИ4ЕНИ И УМОПОМРА4ЕНИ И ТЯХ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА КАКВО СТАВА ПО СВЕТА КАМО ЛИ ДА ПИШАТ КОМЕНТАРИ В ИНТЕРНЕТ.НА АМЕРИКАНСКИТЕ ГЬОТФЕРЕНИ ЦЕЛ НОМЕР ЕДНО В ЖИВОТА ИМ ДА СЕ НАПЛЮСКАТ КАТО *** С ПИЦА И БУРГЕРИ,ДА СЕ НАЛИВАТ С БИРА И ДА *** И УРИГВАТ КАТО ***.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
hhhhh
3
0
 
6
 
! Отговори
GFYS преди 12 години
мдаа ... мисля да ограбя магазин я да постна у фейса ... може да ми харесат идеята WTF
2
1
 
24
 
! Отговори
Кифла с малко мозък преди 12 години
Чудя ви се на акъла. Изкарвате си долното бельо на показ в интернет и после се сърдите, че някой следи какво пишете. Ами нали затова се ползват такива мрежи - да се чете какво пишат вътре!
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще ги следи до 5-ти ноември,после вече няма да има Фейсбук,дано да го махнат,още не мога да си изтрия акаунта от там,всичко е запазено и си стои така,ужас.