Видеоигрите сближават деца и родители

Бабите и дядовците също прибягват до високите технологии
Обновена: 22 авг 2011 20:46 | 22 авг 2011 20:45,
17
 Видеоигрите сближават деца и родители
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Осем от всеки десет родители определят играенето на видеоигри с децата си като „приятно и полезно време”. Една трета пък признават, че се впускат във виртуалната реалност със своите отрочета всеки ден, съобщава The Telegraph.

В проучване на лондонския Goldsmiths University, проведено сред повече от 3000 родители, 22% от анкетираните посочват, че видеоигрите помагат на децата да развият по-добро възприятие за заобикалящите ги технологии. 

Изследователите подчертават и друга тенденция.

Бумът на по-елементарни игри за смартфони и таблети е довел до значително понижаване на възрастовата граница на геймърите, която вече е едва 2 години. 

Това обаче не притеснява родителите, нито дори бабите и дядовците, които по принцип са по-консервативно настроени.

Дори напротив – много от възрастните хора са принудени да се включат във виртуалните забавления, за да се сближат с внуците си. 

Това, според д-р Томас Чамаро-Премюзик, е ясен знак, че видеоигрите могат да подобрят социалните умения и на децата, и на родителите.

Освен това можело да се считат за основен фактор за по-ефективно възпитание и развитие на подрастващите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: видеоигри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ако в момента си на 16 и си играеш пред блока"Глупости. Ако си на 16 и си играеш пред блока, ти си за оплакване. На 16 години работата ти е да гониш мацките, а не да си играеш се едно си 5 години.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"ЗА ТОВА СЕ ПЛЮЩЯТ НА ПО 12ГОД , И СЕ УБИВАТ С ПИСТОЛЕТИ НА ПО 16"Само в болните ти фантазии.
12
6
 
6
 
! Отговори
пенка дренка преди 12 години
Ужас!как могат такава глупост да напишат! И как после децата няма да са прасета със срастнал стол за дирника, а средностатистическият родител ще им подхвърли един таблет или ще му включи ПЦ-то и за него проблемите са решени и ще ходи да си пие биричката пред ТВ-то вместо да отдели малко време и да се занимава с тях да играят на някаква игра, но която даа не е свързана с електрониката. Свиквали с заобикалящите ги технологии, все едно ако не играят 24/7 няма да свикнат ...УжасТ ...
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Баба ми и дядо ми и те така разправяха.. "ние едно време не бяхме такива като вас.. слушахме какво ни се казва и прочие и прочие.."Само дето хората забравят що за луди тикви са били и колко "възпитателни" шамари са похапнали.. Ама така е.. Старото поколение си заминава, за да дойде следващото, а то само определя какво ще стане с него.. "младите" никога не чуват какво им се говори, защото възрастните често сами се компрометират пред собствените си отрочета. Сърдете се на самите вас.
10
3
 
11
 
! Отговори
ФЕН преди 12 години
ЗА ТОВА СЕ ПЛЮЩЯТ НА ПО 12ГОД , И СЕ УБИВАТ С ПИСТОЛЕТИ НА ПО 16
9
5
 
6
 
! Отговори
TTTSPS преди 12 години
компютъра е в къщата ти, в джоба ти, на работа в магазина тои е на всякъде. от твоето детство са минали 20-30 години какво очакваш? това са днешните деца защото е технологична ера
8
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 12 години
Не е личен избор, защото той е предопределен от възпитанието на средата и на родителите. А днешната среда и родители са под брутална критика. Ако в момента си на 16 и си играеш пред блока - похвално. Но ме съмнява да си. Всеки път като излезна на разходка и се връщам с желание да повръщам в ***. Това мисля за това което се случва "пред блока".
7
1
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
Зависи от детето . С моите приятелки си играехме на площадката пред блока . Не сме пиели , не сме се друсали и тн. Ходехме на плуване в училищният басейн .Въпрос на личен избор .Ти какво ще направиш с децата си , ще ги заключиш вкъщи пред компютъра ? Ако родителите не могат да се сближат с децата си без видеоигра ,жалко за тях !
6
3
 
6
 
! Отговори
Ташунко преди 12 години
Разбира се ,че ги сближават.Особено - Sex Island.
5
5
 
7
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
Къде останаха "Не се сърди човече", "Дама", шах....А "Морски шах" играл ли е някой ?Или на филми ???Ех, години , години....
4
5
 
10
 
! Отговори
1 преди 12 години
Да спортуват на липсващите или тотално изпотрошени площадки, да играят навън, където карат селяци с 200км/ч. Или пък да повисят на изоставен строеж, където се боцкат 100 наркомани. Може и да ходят на детски чалготеки, да се учат да пият и пушат и да се *** по купончета. Ако някой сериозно си мисли, че децата навън невинно си играят, да помисли пак. Такива извращения стават, каквито не сте и сънували. Особено по-закоравелите моралисти.
3
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Естествено, нали зобмацията трябва да е пълна!
2
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подкрепям коментар 1, но също така искам да направя малка поправка. Видеоигрите не дават само очила, с тях може да се затъпее тотално и да се зомбира детето и да заживее във виртуален свят.
1
10
 
11
 
! Отговори
1 преди 12 години
На децата мястото им не е пред компютъра .Те трябва да играят с другите деца , да спортуват , да ходят на училище , да се развиват в някаква посока . Видеоиграта освен очила , нищо не може да им даде !