Най-големият Лего парк отваря врати във Флорида

Шестият "Леголенд" ще е за деца от 2 до 12 години
15 окт 2011 09:26,
8
Най-големият Лего парк отваря врати във Флорида
Снимка: Reuters

Тематичен парк "Лего" отваря днес врати в Уинтър хейвън във Флорида, съобщи Франс прес.

Той ще е най-големият сред 5-те тематични парка "Лего" на планетата.

"Леголенд Флорида", вдъхновен от елементите на датските конструктори "Лего", е предназначен най-вече за деца на възраст между 2 и 12 години.

От дирекцията на новия парк "Лего" възлагат големи надежди на спецификата му, която ще позволи да бъде вдъхнат живот на елементите "Лего" и да се създаде интерактивен свят между децата и изградените от тях конструкции.

Това обаче няма да е никак лесно заради огромната конкуренцията на други тематични паркове във Флорида, като "Дисниуърлд", "Сийуърлд", "Юнивърсъл стюдиос", "Хари Потър уърлд", "Холи ленд експириънс".

Първият Лего парк е построен в Дания през 1968 г., след това отворят врати "Лего" – в Уиндзор (Англия), Карлсбад (Калифорния) и Гюнзбург (Бавария).

Шестият ще започне да приема посетители в Малайзия през 2013 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: ДанияфлоридаЛего
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
С.М. преди 12 години
Аз като бях малък имах простичък пластмасов конструктор, с който си правех къщички. Вършеше чудесна работа, не знам дали беше българска разработка; но имаше даже елементи с прозорчета, плочи за под/покрив и пр. Помните ли ги тея конструктори? Жълти плочки за основа, дълги червени пръчки за покрива... бели прозорчета.
5
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 12 години
лего е най страхотен конструкор
4
0
 
7
 
! Отговори
до ученик преди 12 години
само ще мечтаеш ....при нас всичко е "стабилно"
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През 80-те години ония "лошите комунисти" бяха внесли по магазините и датско и китайско "ЛЕГО" и то на много достъпни цени. Синовете ми си играеха и "строяха" с него и с "Конструктор". Сега само с глупости се занимават децата.
2
1
 
11
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Явно си новак тук. Аз някой път псувам тук по супер брутален начин, с мръсотии и вулгаризми и никой не ме трие, а някой път са ме трили са съвсем безобидни неща, като примерно следното: "Ох, на батя" - като коментар към снимка на някоя готина мацка :))) Даже са ми трили регистрация, така че хич да не ти пука, пиши си през проксита и си пей :))) Аз сега през прокси пиша, защото както винаги съм БАН-нат :)))
1
8
 
20
 
! Отговори
ученик преди 12 години
МЕЧТАЯ СИ, АМЕРИКАНСКАТА КРИЗА ДА ДОЙДЕ У НАС !!!!