Бил Гейтс готви революция за тоалетните

В бъдещето те ще се захранват със слънчева енергия
Обновена: 15 авг 2012 14:52 | 15 авг 2012 14:52,
73
Бил Гейтс готви революция за тоалетните
Бил Гейтс Снимка: Reuters

След като направи революция в компютрите, Бил Гейтс готви същото за тоалетните. Неговата фондация ще отпусне нови средства за високотехнологични разработки в тази област, съобщават Асошиейтед прес и Ройтерс. Най-вероятно тоалетните на бъдещето ще бъдат захранвани със слънчева енергия.

Гейтс връчи приз от 100 хиляди долара на Калифорнийския технологичен институт за неговата разработка, при която се използват соларни панели, водата се рециклира, а твърдите отпадъци служат за енергиен източник. Основателят на "Майкрософт" и неговата фондация са обсебени от идеята за направата на нов вид тоалетни, които значително да подобрят хигиенните показатели в развиващия се свят.

Лошите санитарни условия при клозетите на открито причиняват смъртта на 1,5 милиона деца по света на възраст под 5 години. А западният тип тоалетни не са пригодени за бедните страни, тъй като те изискват комплексна канализационна инфраструктура и харчат много вода.

Поради тази причина Гейтс мобилизира учените по цял свят, за да измислят нови технологии в бранша, които не са се  променяли от пускането на първата тоалетна с течаща вода през 1775 година.

Фондацията "Бил и Мелинда Гейтс" ще инвестира допълнително 3,4 милиона долара за нови разработки. Според данни на ООН около 2,6 милиарда души не разполагат с тоалетни с  елементарни хигиенни изисквания, което прави около 40 на сто от населението на планетата.

В рамките на отпуснатите от филантропа средства бяха разработени доста иновативни тоалетни. Някои от тях използват микровълнови технологии, за да превърнат човешките отпадъци в електроенергия.

Други преработват урината и я рециклират отново в казанчетата. Трети превръщат твърдите отпадъци в дървени въглища. Целта на Бил Гейтс е тоалетната на бъдещето да функционира без течаща вода, електричество и септични ями, да не замърсява  околната среда и по възможност да използва енергията от отпадъците.

Тя не трябва да надхвърля разходи от пет цента на ден. Едни амбициозни условия, които не са много лесни за изпълнение, взети заедно.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: Бил Гейтстоалетни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
8
 
! Отговори
wldia преди 11 години
Още филмчета с Б Гейтс:youtube/watch?v=6WQtRI7A064youtube/watch?v=S48Qq-6WaNEИма и други, потърсете за да разберете що за разбирания има тази птица.
19
11
 
8
 
! Отговори
GNU/Linux преди 11 години
Бил Гейтс има опит с тоалетните.. толкова продукти са създадени, които са техен синоним - windows 9x, windows 2000, xp, vista и тн. Успех
18
2
 
10
 
! Отговори
wldia преди 11 години
До 10. Гледай тези други клипове за да разбереш за какво се бори Б. Гейтс. Не са шега. Идолът ти е наживо и разкрива за какво работят парите му: разработки на ваксини и методи за депопулация (намаляване на световното население), стерилизация (недоброволна, чрез ваксиниране). Човекът е в тесни връзки и с всеизвестната "Монсанто", акционер е в нея и т.н:youtube/watch?v=T9vZLlJhI7o&feature=relatedyoutube/watch?v=ANUm4rebkfQ&feature=related
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 15 ти на коя от тези десетки компаний си защитник или по скоро си сред жертвите , хамелеонщината е отличетлна черта на комунистите , защитаваш другите ай ти компании , но ако някоя от тях беше на мястото на Майкрософт щеше да я плюеш нали , кажи си просто че си завистлив и не обичаш упелите , типично за комунист той не може да си представи нещата по друг начин освен чрез измама.
16
4
 
6
 
! Отговори
sameman преди 11 години
Ами те да си оправят *** наречен windows, като за начало :)Относно Билдерберг групата, доста хора участват в нея, за някой даже може да бъдете силно изненадани! Не е лошо наистина човек да обогатява мирогледа си с различни гледни точки и да си вади самостоятелно изводите.
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 12 мой човек знам че си любител на теорийте за св. конспирация , но повярвай ми това е прекалено опростенческо мислене , ако беше толкова лесно да се управлява света от един център мислиш ли че не биха го направили , естествено че има силни хора управляващи капитали по-големи БВП на редица страни , няма значение как биха се нарекли , естествено е те да искат да влияят на световните процеси и то с една единствена цел спокойствие на пазарите защото едно е да имаш 1000 лв друго е да имаш 1000 мр
14
5
 
11
 
! Отговори
:) преди 11 години
Ей, ама сте умници.1. Били ник'ва революция не е правил, ама не четете достатъчно, за да знаете.2. до анонимния 10-ти коментар - вместо да псуваш, чети повечко. Парите на Били са от кражба на интелектуална собственост и унищожаване на десетки ИТ компании през 90-те години. Неработени пари много лесно се раздават. А, съвсем случайно, Били дава пари и за разработка на генно модифицирани храни (акционер е в Монсанто). та, вместо да подскачате от радост PR статии, вземете се информирайте първо.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смръдлива работа! Замириса!
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що така като му гледам Джама ми се чини, че за да се изакам в гейтската тоалетна, ще ми се наложи да върша тая работа пред цлия свят, а като забие, да я събарям и да я правя отново.
11
6
 
5
 
! Отговори
Аз do 10 преди 11 години
***, писна ми от заблудени овци като тебе...ти за Билдерберг чувал ли си...а за това, че се правят експерименти относно насилтвено стерилизиране на жени да си чувал...вземи прочети поне една книга, вместо само Бееее бееее беее....
10
10
 
7
 
! Отговори
Granatomet преди 11 години
Това на снимката е най голямият убиецна света
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Do 9 й изроде фондацията на Бил Гейтс и жена му дава по 3 млрд. долара за изследвания в борбата срещу рака , дано никога не ти стигне до главата , въпреки че такива като тебе е чудно за какво живеят освен разбира се да пълнят гореупоменатите човешки изобретения.
8
15
 
8
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Бил Гейтс и той е един мръсен ционист, който спонсорира програми по евгеника и разработки на вируси...самия той е член на могъщата Билдерберг група, която всяка година се среща тайно, за да решава съдбата на светът!
7
1
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
верно, нито един руски олигарх не е в Комитета на 300-те!
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Засега ми е достатъчно да не пускам водата след всяко пиш:) Сипвам сода за хляб малко и най-малко след 10 пикни пускам водата.Че скъпа,бе-бива ли 10 л за 100 г урина ей тъй да заминават незнайно къде:) Пестете,хорааа,не пълнете джоба на алигаторите
5
5
 
3
 
! Отговори
Изобретател преди 11 години
Моята тоалетна използва само пакетче сода, и липонена киселина. Разходите са както иска бил гейтс. Прави отпадъка твърд и готов за торене или бойлер да работи като с пелети. Освен това мие дупето и го подсушава. има и пълна дезинфекция на всички части. Но използа ток за да прави пелети. Компактна е. Струва под 100-лева. Които иска да инвестира да пише тук.
4
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този човек за сетен път демонстрира революция в иноваторското еко бъдеще,но все пак всичко това става с пари,както и това че пари се правят с мозък !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
1
 
15
 
! Отговори
Бай Дельо преди 11 години
Арно, арно моя гириз на село е на 50 години колко ли *** мога да извадя от него?
2
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да сте чули за фондация за каквото и да било учредена от руски олигарх занимаваща се с проблемите на света .
1
3
 
41
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Природата...рециклира всичко.Затова в Кривунделово...ходим у царевичака;всичко се...трансформира в мамули.