Хитовите таблети на 2012 г.

Техниката е сред най-атрактивните подаръци в празничния сезон
Обновена: 22 дек 2012 15:47 | 22 дек 2012 15:47,
39
Хитовите таблети на 2012 г.
Снимка: Reuters

 Както вече е ставало дума, ризата или още по-зле – пантофите, не са добър избор на подарък. Както всяка година обаче, и през тази светът на технологиите предлага широк избор от "джаджи", които могат да бъдат идеален подарък за всеки повод, както и за Коледа и Нова година.

Онлайн изданието Business Insider ги подрежда в няколко категории, като смартфони, таблети, телевизори и приложения.

Цените на предложените артикули са взети от сайта на най-големия в света търговец на дребно Amazon, от американската верига Best Buy, или от самия производител. Отделни търговци могат да предлагат джаджите на различни и преференциални цени.

 Въпреки че финансовата криза още не е отминала, изглежда потребителите отделят все повече пари за таблети.

Според IDC осъществените до края на годината продажби на таблети ще са с 9% по-високи от предварително прогнозираните, или около 117,1 милиона броя. Ако прогнозата се окаже вярна, то продадените таблети тази година ще бъдат със 70% повече от продадените миналата.

През 2011 година на пазара бяха продадени около 69 млн. устройства.

Ръстът в продажбите ще продължи и след 2012 г., твърдят от IDC. Първоначално те бяха прогнозирали продажби достигащи 142 млн. броя до края на 2013 година. Според IDC  Google и Apple ще са двете доминиращи сили на пазара, в което няма нищо изненадващо.

Кои са най-готините таблети за подаръци вижте в галерията на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: подаръцитаблети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
primorack преди 11 години
Проблема с таблетите не е слабият хардуер, а слабия софтуер.В момента таблетите имат хардуерните способности на лаптопи/настолни PC та от преди 3-4 години.Не ми казвайте че преди три години сте си използвали компа само за игри и филми.Дори и да им сложат 8 RAM и i7 процесори без добър софтуер пак няма да стават за сериозна работа.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SAMSUNG TAB 2! SAMSUNG TAB 2! SAMSUNG TAB 2!
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
I pad is N1!!!
33
0
 
1
 
! Отговори
кунг-фу паяк преди 11 години
Не ми се чете в инвестор, само искам да кажа, че предпочитам таблет пред пантофи. Така, за в случай, че някой от кунгфупаешкото семейство чете тук ;)
32
1
 
1
 
! Отговори
Дудук преди 11 години
Таблета е хубаво нещо и практично за доста неща, но не може да замести мобилния или настолен за други. Първият опит в тази насока е i5 версията на Microsoft Surface, но нещо се бавят с пускането, което трябваше да стане сега. Говорим за i5 процесор, изход за монитор и телевизор, юсб портове за клавиатура, мишка, външен хард и най-важното - пълнофункционална windows 8 OS. Иначе в момента за мен има един истински таблет - iPad , един компромисен - Galaxy. Всичко друго е та*ак... заради батериите и
31
0
 
5
 
! Отговори
лъвица преди 11 години
Защо не се въведе и на БГ пазар изискванията на японците? Да предлагат - водо и прахо устойчиви смартфони например?
30
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SAMSUNG са най-добрите телефони,таблети и смартфони.
29
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората масово си купуват самсунг, напук на маститата ви подредба
28
1
 
2
 
! Отговори
X преди 11 години
Те таблетите хубаво са си таблетир който иска да ги ползва. Ами за какво ми преписвате статии с цени от BestBuy? То който ще ги купува на тези цени, ще си прочете статията в оригинал, предполагам че не е така, но остава и с Google Translate да сте я превели.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама тез таблети във велика и просперираща Русия ли ги правят или са ги измислили в загниващия империалистически запад и са дали на гладниците в Китай да ги сглобяват срещу шепа ориз? :)
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименТаблетите не са за работа, а предимно за развлечение и мобилна комуникация. Явно нямаш понятие за какви сериозни неща може да се използва компютърът. Има хора, които си вадят хляба с това, така че не се изказвай неподготвен. Говоря предимно за програмиране, предпечатна подготовка, различни видове дизайн и т.н., а не за неща от рода на PowerPoint презентации. Смешно е да се твърди, че таблетът в настоящия му вид е сериозна алтернатива в тази област.
25
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 22Щом смяташ милиони хора за ограничени, трябва да си зададеш въпроса, не си ли ограничения самия ти! Това че ти не можеш да ползваш таблета пълноценно на мен ми говори че си с ниски технически и умствени способности. В голяма част от случайте таблета превъзхожда лаптопа и е много по удобен. За настолния компютър няма какво да говорим, той все пак е почти стационарен.
24
0
 
0
 
! Отговори
do 23 преди 11 години
Искаш нещо да кажеш или просто реши да...
23
6
 
3
 
! Отговори
do 22 преди 11 години
Mnogo si zle.
22
7
 
15
 
! Отговори
123 преди 11 години
Таблетът не може да замени пълнофункционалния компютър, но пък явно има милиони хора, които така или иначе ползват съвсем ограничена част от възможностите на компютъра/лаптопа. За четене, гледане и слушане и за хора с ограничена компютърна грамотност и нужди таблетът е предостатъчен. Иначе по въпроса за хитовите таблети на 2012 г., личният ми глас отива за Samsung Galaxy Note 10.1. Изключително доволен съм от функционалността му за целта, за която съм го взел, като допълнение, а не заместител.
21
7
 
9
 
! Отговори
losho преди 11 години
Vzemete li si iPad shte zabravite za laptopi i drugi tableti...
20
3
 
25
 
! Отговори
Алов преди 11 години
А дали стават и за дъска за рязане на сланинка,зеле и други такива?
19
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 11 години
До do 5 Даже бих казал-несравнимо по-удобна,не се пързаля,не ти студенее на кълките и ако случайно ти е свършило рулото,можеш да си откъснеш рецензията или авторския колектив.
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След прочетените коментари стигнах до извода,че таблетите се използват предимно в ***,така че разрабочиците да се замислят за повече подходящи за тази цел приложения.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 16преди да даваш каквито и дда е съвети за поумняване, вземи да си инсталираш кирилица. И не ми обяснявай, че не може, щото не върви.