С CellumPay – 100% сигурност на парите ви

Сигурността се гарантира чрез криптиране на нейните данни на две части на две отделни места
Обновена: 7 мар 2013 13:21 | 7 мар 2013 13:21, Бойчо Попов
15
С CellumPay – 100% сигурност на парите ви
източник: Reuters

CellumPay е нов продукт на българския пазар, който за първи път предлага на потребителите възможност да се разплащат и пазаруват през своя смартфон. Всички дебитни и кредитни карти могат да се съберат на едно място и да се използват за пазаруване от разстояние, през смартфона.

Мобилното приложение CellumPay може да се инсталира напълно безплатно на всеки смартфон с операционни система IOS, Android, а от скоро и с Windows phone.

Процесът на регистрация става през мобилно приложение CellumPay, регистрацията е максимално улеснена, а покупките се извършват чрез сканиране на QR код от самото приложение. Апликацията работи с всяка издадена от банка в България карта. Единственото условие е потребителят, който иска да ползва смартфона си като „интелигентен портфейл”, да изтегли приложението и да регистрира необходимите реквизити на своята карта в него.

CellumPay не крие никакви рискове за личните данни при ползване на приложението. CellumPay МPIN се създава от самия потребител и се съхранява само от него, не се издава или съхранява от доставчика на услугата.

Сигурността на картата се гарантира чрез криптиране на нейните данни на две части, като само половината от чувствителната информация се съхранява в смартфона, а другата се запазва отдалечено в централната база данни. Без наличието на двете половинки е невъзможен достъпът до данните на банковите карти на клиентите. Информацията се събира единствено в процеса на плащане от страна на крайния потребител.

CellumPay работи без изнасяне на каквито и да е лични данни в пространството извън мобилния телефон. При регистрацията, с цел доказване на инстинността на картата и нейния съдържател се извършва една реална трансакция (съвсем малка сума се събира от картовата сметка, след което се връща обратно по сметката).

Приложението не изисква никакви карти и пластики, не използва пари в брой, дори и за зареждане.

Така имате нужда само и единствено на смартфона си за плащане на сметки, услуги, покупки.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо не ми е ясно, нали в един момент 2-те части на частния ключ се събират в телефона, за да подпише плащането. Какво ми гарантира, че някакъв вирус няма да го прихване в този момент?
11
0
 
0
 
! Отговори
mirror.max.7 преди 11 години
Колко хубаво че ни осведомихте, сега вече ще мога да спя спокойно. Сега честно, много хубаво че има още повече електронни методи за плащане, но ми се струва прекалена занимавка, не е ли по-лесно просто да си дам кредитната карта, вместо да тегля приложения та да я регистрирам та да имам постоянно интернет на телефона.... дълга и широка. А и всичко това за някаква си сметка от 5лв за такси.
10
0
 
0
 
! Отговори
CellumPay и Кюриосит преди 11 години
През тази седмица учените смятат да инсталират две нови програмни кръпки, които ще позволят да се променят процедурите за работа с паметта по такъв начин, че последствията от повредата да не пречат на нормалната работа на марсохода
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С Internet Explorer си върви без проблем клипа.Интересно кога Софийска вода,Виваком и Green Taxi станаха куриери?И на въпроса: всеки който малко от малко разбира от електронни разплащания ще ти каже,че съществува едно нещо наречено виртуален ПОС терминал. Те хората са го написали,ама няма кой да чете.
8
1
 
2
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
Само, което е в джоба ми то е МОЕ...!
7
0
 
1
 
! Отговори
тия са некви ... преди 11 години
тия са некви мошеници. Без да искам да обидя някой или да накърня предлаганите услуги. Ето какво забелязах.Влизам в сайта им и първо пускам видеото в първата страница. Почва да зарежда и така вече един час зарежда и нищо. После се зачетох " в някоя от банките, която е наш партньор". Бре, явно имат партньори банки. Натискам линка на партньори и нито една банка нямаше там. Имаше някакви куриери , които не съм ги чувал. Те май бяха 5,6. И още нещо, как да *ба ще комуникира банк. терминал с телефона
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха всеки ден реклама на тази глупост :) Мисля в случая да спазя правилото,че ако нещо много ти го пробутват е по добре да пасуваш.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това звучи като научна фантастика в България. То в болницата не може да платиш с обикновена дебитна или кредитна карта да не говорим за магазините.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе хора какво плащане, то почти нищо не можеш да платишМагазини, търговци, къде са? Какво го рекламирате като едно Grabo не мога да платя!
3
2
 
11
 
! Отговори
ПАК преди 11 години
Какъв е срока за оспорване на плащането, ако по някаква причина не сме съгласни с него?Ако нямаме подписан договор, кой носи отговорност, ако е извършено плащане през нашия акаунт в cellum pay, но фактически ние не сме извършвали такова?Съгласно закона за Банките и Закона за електронна търговия, кой е оператора предлагаш услугата и по какви правила?Кой е номера на cellum pay, за да проверим дали сте Оператор на лични данни?
2
1
 
3
 
! Отговори
cellum pay преди 11 години
Сигурността както на системата, така и на картата, се гарантира чрез запазване само на половината чувствителни данни в телефона, а другата половина се съхранява отдалечено в сървъра на компанията. Двете половини данни се събират единствено в процеса на плащане от страна на крайния потребител след въвеждане на специален код, известен само на потребителя. Предимството за него е, че няма да се налага да подписва нов договор с банка или мобилен оператор.... Данните са криптирани, като има двойна защита - дори да има хакване на смартфона - там е само половината криптирана информация. Другата е в съ
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така като гледам единствената защита в случая е парола, която се въвежда в телефона при транзакция. Има много програми, които крадат пароли, а да се вземе самия телефон на някой е фасулска работа.