Globul и Germanos се сливат

Не се предвижда затваряне на магазини и съкращаване на служители
7 юли 2014 14:16, Бойчо Попов
8
Globul и Germanos се сливат
източник: Globul

Веригата магазини Germanos вече е част от Космо България Мобайл ЕАД, което оперира в България под името Globul. По този начин веригата магазини престава да съществува като самостоятелно търговско дружество, обявиха от оператора. Марката Germanos обаче все пак ще бъде запазена до ребрандирането на Globul като Telenor, което предстои скоро -  вероятно до края на годината.  

Вливането на Germanos в оператора, което е било финализирано на 3 юли 2014 г., няма да се отрази по никакъв начин на работата на всички над 120 магазина в страната, поясняват от телекома. Няма да бъдат затваряни офиси или освобождаван персонал.

Вливането не е изненада, тъй като бе обявено още през 2013 г., като част от програмата за развитие на Globul, непосредствено след като Telenor Group придоби оператора и веригата магазини. През април 2013 г. норвежката компания придоби Globul и Germanos за 717 млн. евро.
Досегашните служители на Germanos автоматично стават служители на Globul, като запазват своите възнаграждения и социални придобивки, a съществуващите договорености между “Германос Телеком България” ЕАД с доставчици и партньори вече ще бъдат изпълнявани от Globul.

Germanos стартира дейността си в България като първата професионална верига магазини за телекомуникационни продукти и услуги през 2000 г., като с това дава началото на организираната търговия с технологични продукти в страната. Компанията е основен партньор на Globul от старта на дейността на оператора през 2001 г. Germanos бе най-голямата верига магазини за телекомуникационни продукти и услуги в страната с над 120 магазина в над 70 населени места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Germanos
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
V преди 9 години
Germanos и Globul затвориха доста магазини преди тази "новина" да се появи пространството. Явно за да могат да кажат, че след сливането "Не се предвижда затваряне на магазини и съкращаване на служители" - т.к вече това е сторено!Пореднага корпоративна заблуда
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Буклуци!
3
1
 
4
 
! Отговори
дидо преди 9 години
колко регионални и зонални меринджейи ще има .или франчайзери където се се *** с бонусите тях направо ги хвърлете на кучетата това заслужават
2
2
 
9
 
! Отговори
XXL преди 9 години
Храк..плЮв ;(
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупости!Вече има затворени магазини.