Amazon с глоба от $350,000 заради препарат за тръби

Компанията се издъни с пратка на препарат за канали
Обновена: 15 юни 2016 11:01 | 15 юни 2016 11:01,
3
Amazon с глоба от $350,000 заради препарат за тръби
Снимка: Reuters

Amazon може да бъде ударен от доста солидна глоба от Федералната авиационна администрация (FAA) в САЩ, след като беше обвинен, че неправилно изпраща опасни материали по въздуха.
 
FAA съобщи, че към момента предлага глобата да е 350,000 долара за предполагаемото престъпление, което се е състяло през октомври 2014.г. Онлайн търговецът има един месец да отговори на обвинението и евентуално да обжалва.
 
Според администрацията пратката е съдържала продукта "Amazing Liquid Fire", който представлява препарат за чистене на запушени тръби. Течността е изтекла през пакета, като работниците, които са я пренасяли са изпитали "парене" след контакт с нея. FAA смята това за направилно опаковане, като дори не са били представени нужните документи за опасния материал.
 
Идеята е че при наличието на такива документи и надписи по пратката, работниците са щели да знаят, че боравят с опасен материал, а е можело да се пратят други такива, които са обучени специално да работят с такива. В изявлението си FAA нарича Amazon редовен нарушител на регулациите за опасните материали в страната, извършвайки 24 нарушения за периода от февруари 2013 г. до септември 2015 г.
 
Пред Reuters компанията казва, че на ден праща десетки милиони продукти и е разработила ефективни технологии, които засичат потенциално опасни материали и ги усършенства постоянно, партнирайки си с администрацията. Е, май администрацията не е доволна от това партньорство.
 
Предложената от FAA глоба идва в момент, в който Amazon се опитва да разработи своя собствена мрежа за доставки, за да не разчита на подизпълнители като FedEx, повишавайки ефективността си и печалбата си с по-малко разходи. Част от тази инициатива е скорошна сделка, чрез която ще използва 20 товарни самолети Boeing 767 за всички видове пратки в САЩ. Дроновете, които да доставят пратки на кратки разстояние също са част от плана, но по ирония на съдбата, техният успех отново зависи от FAA, от която се очаква да въведе официални регулации за полетите на дроновете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма как да не се съглася със Сидни. Аз имах подобен инцидент с този онлайн гешефтар. Те искат само да продават, а с проблемите сами се оправяйте. Вече си изтрих профила при тях :)