Франция пак погна Microsoft, този път за Windows 10

Компанията събирала прекомерно количество данни!
21 юли 2016 10:52,
10
Франция пак погна Microsoft, този път за Windows 10
Снимка: архив Reuters

Франция очевидно не е от най-големите фенове на Windows 10. Комисията, чиято задача е да следи неприкосновеността на информацията (CNIL) е наредила на Microsoft да "спре да събира прекомерно количество данни и да следи браузването на потребителите без тяхното съгласие", съобщава VentureBeat.

Комисията е провела седем независими разследвания в периода между април и юни тази година по отношение на това как точно функция най-новата операционна система на Microsoft.

Сред въпросите към интернет компанията са как тя ще гарантира, че политиката ѝ за сигурност съответства с френския Закон за защита на личните данни.

От страна на Microsoft за сега сигналите са, че ще си кооперира с комисията, но не е и като да има особен избор, тъй като има даден законов срок от 3 месеца да адресира всички отправени забележки или да ще понесе парични санкции от CNIL.

Проблемните моменти са как се събира информацията от приложенията, които Windows 10 предлага на потребителите, слаба защита на тази информация, както и подробно следене на това какви сайтове потребителите отварят, за да бъдат таргетирани с реклами, но без да знаят за това.

Друг основен проблем е че данните все още се прехвърлят на "безопасен терен" в САЩ, но това е забранено от Съда на ЕС от 6 октомври, 2015 г.

Microsoft трябва да гарантира, че събираната информация на френски граждани не отива в Щатите, а си остава в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: ФранцияMicrosoftWindows 10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До gost"Вие умните", случайно да сте чували за препинателни знаци?4 *** се опитах да разбера какво сте написал/а, но уви не успях.
8
0
 
1
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
А кога нашата държва ще съди Майкрософт поради същите причини ?
7
0
 
0
 
! Отговори
gios преди 7 години
Бе тоя като тегли софтуерни програмки бро е станал извънземен специалист щом с чужди имеили работи баааа
6
0
 
1
 
! Отговори
gios преди 7 години
Искам да попитам следното в едно от наи хубавите места на бг няма мобилен нет на какво се дължи това шипково е това на един оператор нета не върви срамота
5
1
 
0
 
! Отговори
gost преди 7 години
Да хора с връзки там работят там знаят ние потребителите ни сме я системата ни нищо и по тоя повод и редно Борисов да вземе малко мерки понеже не си симпатичен на някого решава да дразни четирима имам такива може и повече благодарноста е голяма бъдете щастливи
4
0
 
1
 
! Отговори
Sku преди 7 години
И се чуди кво порно и отде ти знаят имеилите ба наглоста краи няма
3
1
 
0
 
! Отговори
gost преди 7 години
В бг мие интересно докога смятат да набират хора без образование и то техническо явно яденето и пиенето са по важни отколкото кадърноста затова не ме учудва ни бавенето на вифи или по клюки некаде лоялноста заминала ние умните ще стоим доде можем кои де свари тия ще ни командват да виваком и такива има живи и здрави дано се наработят и да им е добре за сметка на потребителите дръжте сиги всичките честито
2
1
 
9
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Всеки който си мисли че точно него няма да следят понеже не прави нищо незаконно пропуска факта че отказването от свободите които имаме е процес приличащ на топка от сняг пусната по снежен склон. В началото е малка но с течение на времето става все по-голяма и по-голяма. Така и с правата. Откажеш се от едно, след време от друго и не само че са ти ограничили правата ами и свикваш с това. Докато един ден се окажеш без никакви права. Хубаво нали?
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Минавайте на Линукс хора за да ви е мирна главата!