Заменените Galaxy Note 7 не гърмят, но пак създават проблеми

Кризата за Samsung изглежда се задълбочава
24 сеп 2016 10:57, Елена Кирилова
30
Заменените Galaxy Note 7 не гърмят, но пак създават проблеми
Снимка: архив, Ройтерс

Оплакванията на потребителите, че заменените батерии за Galaxy Note 7 на Samsung Electronics прегряват и бързо губят енергията си, заплашват да усложнят кризата пред южнокорейския технологичен гигант, който за първи път изтегля свой премиум смартфон от пазара, пише Wall Street Journal.

В Южна Корея, където Samsung започна да заменя смартфоните в понеделник, компанията призна, че част от потребителите се оплакват от устройствата, които са получили и които имат несменяема батерия.
В четвъртък южнокорейската телевизия YTN започна да съобщава за инциденти с наскоро заменени телефони, които прегряват, а батерията им пада бързо. Досега подобни оплаквания има само в Южна Корея. Компанията отказа да потвърди дали има такива случаи и в други страни.

Осен това компанията не е успяла да потвърди веднага какъв е броят на регистрираните случаи. Оплакванията обаче могат да подкопаят доверието в компанията и способността ѝ успешно да подмени проблемните устройства.  

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: кризаSamsungбатерииNote 7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
хм! преди 7 години
Имам Lenovo P70A.Батерията му отиваше за един ден в стендбай.В сервиза му смениха батерията без ефект.След това се сетих защо е така и го оправих.Сега издържа 2 седмици без зареждане при нормално използване.Проблемът му беше софтуерен.
23
0
 
0
 
! Отговори
До 24 преди 7 години
Случило ти се е да се падне добър. Да те осведомява айпфоне нямат оригинални части при нужда от ремонт. Всичко е менте. И от преди две седмици от аппле публикуваха по световните медии за намеренията си да не може да се ремонтира телефон. Идеята е са си купиш нов.
22
4
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 7 години
Имам айфон от близо 5г вече, 4s. Батерията му още държи и не е имало нужда да се сменя. Това което си написал не отговаря на истината. И с зарядното не съм имал проблем никога а и не съм чувал някой да е имал освен теб....
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам айфон и LG. Айфона пада 3 пъти и три пъти му се счупи стъклото!!! Втория и третия път с предпазно стъкло на екрана!!! LG е падал 100 пъти нищо не се чупи - разглобява се. Веднъж падна във вода, но го държах разглобен един ден в плик с ориз и си проработи. Айфона не се отваря - за да му смениш батерията трябва да платиш 50 лв. За LG е 20 лв.Освен това зарядното на Айфон непрекъснато се разваля и съм купил три досега. Нарочно е направен така!!! Убеден съм!!!Освен това Айфона забива понякога
20
2
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 7 години
Да, и ?Какво му е "флагманското"?Като всички останали с андроид ... Пълна СКУКА !!!
19
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Тука някой от вас дето мн пишете ,притежавал ли е чисто нов флагман на самсунг, от с серията или от ноут ,че да ми се изказвате така неподготвени
18
2
 
3
 
! Отговори
А преди 7 години
Какво се напъвате с тези LG какви "характеристики" имали. Тоооолкова ли не осъзнавате че андроид иска "характеристики" защото без тях не става за нищо. Още ли не сте го проумели ???
17
2
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 7 години
Напротив, познавам андроид още от първата им версия. И нито съм *** нито нещо друго освен нормален човек. Единственото което постигнаха андроид с тяхната ОС е че е "стабилна" и нищо повече, нищо от към иновативност не се промени. Всичко е тотално стандартно и тотално СКУЧНО .... Това не ми харесва.
16
2
 
6
 
! Отговори
Bill преди 7 години
До ПутинГлупако, не намесвай Православието в политиката.
15
1
 
1
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
да дасамо където LG G4 имаше още по голям проблем и от Note 7ако не си запознат поинтересувай се от G4 boot loop...
14
1
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
Явно не си ползвал нито първата, нито последната версия на Андроид, щом се изказваш толкова неподготвено. Първата наистина не ставаше за нищо, но през годините Андроид израстна доста. В момента е една напълно завършена, функционална и стабилна система. Преди да ме обявиш за андроидски *** ползвам айфон и телефон с Андроид. Харесвам и двете системи, добри са.
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците в едно предаване си го казаха много точно за техния АйФон. Хората го купуват само защото е АйФон. Заради самата марка и не означава че е най-добрия. Това е като модата. Има много по-добри марки но те си го купуват само защото е известен и го рекламират. По престижно им се виждало да кажат че носят АйФон и са готови да датат луди пари само заради перченето. Просто едно име и нищо повече
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента телефоните издържат максимум година и половина . LGтата не само по това превъзхождат останалите а дори и по показатели . Колко хора познавам дето повече няма да си купят Самсунг след като пробваха LG не можеш да си представиш. Видяха за какво става дума. Дълги години бях фен на Сони. Последния телефон изкара 1 година а беше най-скъпия им модел. А това някой да ми каже "батериите им издържали само 3 години" е толкова смешно казано за съвременен телефон че нямам думи.
11
7
 
1
 
! Отговори
До анонимен 11 преди 7 години
Ако си мислиш че само защото LG правят екрани и батерийте им издържат до само 3г са нещо кой знае какво си се заблудил аддски много да търсиш само това. Един смартфон ТРЯБВА да е много повече от екран и батерия !!!Иначе андроид не притежава нищо по особено от първата си версия ...Слаба работа за тия години !
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро ще гледате как една марка ще се превърне в световен лидер и тя се нарича LG. Който си мисли че Самсунг е нещо кой знае какво значи много се е заблудил. Айфона даже изобщо не го слагам в класациите. ЛГ в момента правят невероятни екрани , батериите им са надеждни а телефоните спокойно изкарват по над 3 години без проблеми. За показателите изобщо е неуместно дори и да се споменава. Това е бъдещето.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче севрнокорейските смартфони не гърмят. Значи Ким ги е изпреварил в технологиите. Може да са с ядрена батерия:-)
8
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз от 2 години съм със самсунг и досега проблеми съм нямал и не мисля в бъдеще да сменям марката
7
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самсунгът експлоадирал, Айфонът съскал.... А старото ми Сони си работи безупречно и след намокряне. Защо да си купувам нови бокллуци за хиляди левове? От снобария? Не,благодаря.
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така става като си повярваш. А от Самсунг се взеха твърде насериозно.
5
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Айфон само съска злобно по бума и успеха на самсунг.