IT секторът недоволен от вдигането на прага за осигуряване

Според бранша това е направено без анализи и е лош сигнал
126
IT секторът недоволен от вдигането на прага за осигуряване
Снимка: БГНЕС

Шест браншови организации в областта на високите технологии изразиха несъгласието си максималният осигурителен праг от април да е 3400 лв.

Повишаването му беше прието вчера от Народното събрание в бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Публичната позиция на IT сектора е, че вдигането на прага е направено без анализ, без оценка на въздействието.

В позицията си шестте браншови организации посочват, че това е лош сигнал за бъдещето на българската икономика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: осигурителен праг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
4
 
! Отговори
До 52 преди 2 години
Заканваш ли се? Убиец ли ще станеш? Доколкото разбирам би трябвало да си "ангел в бяла престилка". Или си от убийците в бели престилки?
46
7
 
2
 
! Отговори
Ъм преди 2 години
А може просто да няма праг... Някои хора никога няма да са доволни. Малко им е плоският данък, де е най-нисък в цяла Европа.
45
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм успял ИТ. Взимам 50к заплата. Карам кола за 200 000 евро. Имам три апартамента в София и по един във Варна, Боровец и Лондон.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да, от 400 на 700... баси драмата за земеделците...
43
3
 
1
 
! Отговори
Зен преди 2 години
70% е вдигнат осигурителният праг на земед. производители.
42
2
 
5
 
! Отговори
До 43 преди 2 години
Ти да не би да лекуваш безплатно? Заплата взимаш ли всеки месец? От къде са ти парите?Понеже и аз лекувам и изкарвам доволно, дано не ти се наложи да легнеш пред мен...
41
3
 
2
 
! Отговори
Зен преди 2 години
Това е около 70%.Това означава на IT сектора да им вдигнат осигурителният доход на 5100лв.,тогава да ги видим колко ще вият.
40
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обещаха борба със сивия сектор- всякакви там строители, шофьори, кофражисти, склададжии и подобен черен труд. А какво стана? Удариха най-светлия и честен сектор у нас. "Браво, браво, браво, господине? Хубаво ли ти е? А дано ти мине!"
39
1
 
15
 
! Отговори
София преди 2 години
Много ясно, че съм недоволен. За кво да вземат постоянно от мене, за да дават на тия дето дори не се осигуряват. Не смятам, че е честно, справедливо и коректно спрямо мен и моят работодател.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ит сектора създал сумати компании стеуваши по 1 млрд евро
37
8
 
0
 
! Отговори
Христо до 39 преди 2 години
Всички са ми на хранилка! Данъчни, НАП, полиция- всички! С 9-ти клас съм, а взимам повече от програмист. Яд ли ви е, бе?
36
4
 
1
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
Да ме прощаваш и ти, ама и аз нагли като теб отказвам да лекувам. Пари си имам, та за твоите няма да примра. А за солидарната система. Вярвай, че Бог ще те възмезди. Ще стигнеш до кофите за *** и друга ще пееш. Нито си първия, нито последния, който реве по темата.
35
0
 
3
 
! Отговори
Taню преди 2 години
До Пълни глупости... Виж, дискутирал съм го като решение с програмисти. Страх ги е, че като контрактори, ако изведнъж секне рогът на изобилието, то те няма да са адекватно социално защитени. Може да звучи налудничаво, но си е тяхно право. За контрактор се иска гъвкавост и по-скромен семеен профил. Един дев с 2-3 деца ще изгуби достатъчно, а и без деца - брутни заплати обезщетение, малко борса, докато си събере мислите или надскочи бърнаута. Казуси всякакви...
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
строителите,бояджий,шпакхловчици,фаянсаджий..ви слагат в малкия джоб.ама там нито данъци.нито осигуровки
33
0
 
24
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
И в допълнение, никой от IT сектора не чака на редовно здравно осигуряване. Всяка нормална фирма си има допълнително здравно, през което служителите й минават. Така че, реално плащаме високи здравни осигуровки, които не ползваме... Аз не съм ходил при джипито си с години...
32
0
 
4
 
! Отговори
До Хрисо преди 2 години
Ха ха ха ха. Ице, скрии се бе. Вчера ни забавлява, днес пак явно си пийнал повечко преди обяд и ще разтягаш локуми:-))))
31
0
 
9
 
! Отговори
Едно Човече преди 2 години
И защо не си правят труда да изсветлят сивия сектор поне малко, вместо да взимат повече от светлия сектор. И защо липсва връзка между осигурителния таван и тавана за пенсии?Плащаш за да получиш евентуалноо някой ден пенсия, ако не те ореже лимита на максималната пенсия.. Малоумно
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Осигуровките трябва да са лични а не солидарни. С тази демографска криза, социалната система е обречена. Почти е сигурно, че 30 годишните сега, няма да доживеят до пенсионна възраст и да получат еквивалентна пенсия на това, което в момента им съдират от заплатите... Да ме прощават тъpтeитe, ама не искам да ви лекуват и отглеждат с моите пари
29
9
 
6
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
Тръгвай още сега. Никой няма да реве за теб. Куц, кьорав и салата изкараха по два курса и вече са велики ИТ. До оня ден бяха сервитьори. ИТ са големи комплексари въобще. От километри им личи.
28
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези пък мишоци ..за едни 50лв ореваха света, . Нали са много заможни,бах ги в очилатите клошари. Аз плащам данъци колкото на 2ма такива клавиатурни паткани заплатата за година