Защо да гледаш Стар Академия

Или Найден и Гроши срещу талантите
29 апр 2005 12:28,
Защо да гледаш Стар Академия

Това не е реклама на телевизията, която излъчва шоуто. Това е опит да ви убедя, че момчетата и момичетата в Звездната Академия заслужават много повече внимание и подкрепа от зрителите, отколкото участниците в Големия брат. За тези 13 момчета и момичета  изпитанието е да намерят себе си и да се утвърдят- стремеж, който заслужава много повече уважение от рисуването по стените в къщата, в която живееш и пърденето в лицето (ако последните две действия изобщо заслужават някакво „уважение“).

  1. За да разбереш как живеят идолите ти. Бритни Спиърс, Анастейша, Роби Уилямс и компания живеят така от първия ден, в който са решили да се занимават с музика. Разпяването, репетициите по танци, актьорското майсторство може да ти се струват скучни, но те са в основата на успеха, независимо дали ти се вярва или не!

  2. Ако си под 18, гледай Стар Академия, за да разбереш от сега какво те чака в истинския живот, след училище и далече от полата на мама. Дисциплина и труд, независимо в каква сфера ще работиш. Но, както и в Академията, ще срещнеш приятели, които трябва да знаеш как да задържиш. Бъди умен и се поучи от грешките на талантите в общуването им с другите "съквартиранти". Можеш да откриеш решение и за твоя проблем в общуването със съучениците си.

  3. Ако си между 18 и 30, гледай Стар Академия, за да си припомниш времето в училище, когато си мислеше че морето е до колене и че животът навън те чака с отворени обятия; когато си мислеше че първата ти любов ще е вечна и изобщо, ако искаш да си припомниш колко безгрижен и чудесен беше животът преди Университета.

  4. Ако си над 30, гледай Стар академия, за да разбереш от какво се вълнуват децата ти, какви са истинските им проблеми и да се радваш на възможността, която им е дадена, за да покажат себе си.

Слабата страна на Стар академия е, че тя показва само живота на певците. Много малко хора си дават сметка, че песните, които слушаме, са резултат от такъв къртовски труд и желязна дисциплина, на която са подложени талантите в Къщата. Много е лесно да кажеш „Аз мога да пея“, когато всички са се събрали на дансинга, полу-пияни и се дерат върху последния чалга-смаш-хит колкото сила имат. Лесно е да решиш че ставаш за супер- звезда, когато седиш с дезодорант в ръка вместо микрофон пред огледалото и имитираш стъпките от последния клип на Бритни Спиърс. Но истинската работа на музикантите остава скрита и няма нищо общо с бляскавите концерти и модерните дрехи.

Зрителят от своя страна заслужава много повече шоу като Звездна академия, отколкото като Биг Брадър. Не мога да се съглася с мнението, че българският зрител е прост и иска да гледа простотии. Или...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание