Халваджиян, върни ни милионите, зоват от bTV

Медията го зове да се откаже от "България търси талант" и "Седем часа разлика"
Обновена: 12 апр 2012 14:39 | 12 апр 2012 14:00,
223
Халваджиян, върни ни милионите, зоват от bTV
Магърдич и Джуди Халваджиян. Снимка: БТА

Завихрилата се война между bTV и продуцентската къща на Магърдич Халваджиян "Глобал вижън" се ожесточава. 

След като от ефира на телевизията бяха спрени предаванията "Господари на ефира" и "Пълна лудница", двете страни си размениха взаимно обвинения и дори закани за съд.

Днес от медията призоваха продуцента "да прекрати всички свои взаимоотношения с медията, като се откаже от възложените му проекти "България търси талант" и "Седем часа разлика" и да възстанови предплатените му милиони".

"bTV вярва, че за Магърдич Халваджиян работата му за телевизията оттук нататък би следвало да бъде неуместна", се казва в позицията на медията.

От телевизията поискаха още "Глобал вижън" да дадат съгласие за публично разкриване на договорите с продуцента и цялата кореспонденция по тях.

Още по темата

"bTV е готова незабавно да публикува пълната документация, включително безпрецедентните финансови условия и цена на предаванията в пъти над себестойността им, веднага щом "Глобал вижън" дадат съгласие за това", подчертават от медията.

Според тях единствено оповестяването на договорите ще докаже, че обвинението в цензура е опит да се прикрие истинската причина, провокирала тяхното недоволство и е дошло едва след като са засегнати "финансови интереси на продуцентите за десетки милиони левове".

"Твърдението за цензура е абсурдно, при условие че bTV е имала право да свали всяко издание на предаването "Господари на ефира" при засягане на интересите на телевизията и не го е направила нито веднъж", казаха за пореден път от телевизията.

От bTV са категорични, че единствената цел на публичните изяви на Магърдич Халваджиян и екипа му, е да се изчисти името на "Глобал вижън" и съмненията относно качеството на "Господари на ефира” и "Пълна лудница” с цел предаванията да се продадат на друга телевизия при изгодни за продуцента финансови условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нещата излизат извън контрол. Беше ясно, че БТВ и БНР ще отвърнат на удара. Въпроса е как ще се развият нещата. Беше ясно, че ако се удари по Бранко Салич и Гергов нещата бая ще загрубеят. Да видим как компанията-майка на БТВ - CME ще реагира, а също и Лозанов с CEM.
139
3
 
31
 
! Отговори
Р-29РМУ-2 преди 12 години
Господи ... тоя народ наистина е изкукуригал, за тия простотии тип каруцарски хумор на арменеца са давани милиони!?!? Абе то вярно, че с тая пазарна икономика дето се гледа единствено пачката се сътвориха какви ли не дивотии, но .... та всеки ученик от столична гимназия на компа си може да направи подборка от медийни лапсуси стига да му се кибичи пред екрана! За пълна лудница пък да не говорим ... всеки *** в напреднала фаза може да сътвори тези скечове!
138
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Халваджиян,когато уволниха Иво Инджев от БТВ ти къде беше бре? От луната ли падаш сега? Големи поборници за свободното слово ще се изкарате,а всъщност борбата е за купища пачки.
137
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Aрменеца може и да се е нагушил, но като му махнеш предаванията остават само турските сериали по бТВ.... много сте алчни всички в бТВ, там само хибрид между хиена и акула може да оцелее
136
0
 
10
 
! Отговори
1488 преди 12 години
Айде дигнахте им още повече рейтинга и на двете страни по спора, жалко е че продължавате да гледате като зомбита в телевизора иначе на кометари сте силни, фалит желая на тези капиталисти , завладяха зелия ефир, пуснаха 10 канала със същите бози и сериали които се повтарят от години , чак и радио направиха да случате онзи дългия селянин ако ви е писнало да го гледате :Д Вън тази турска телевизия от тук !!!!!!!!!!!
135
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И БТВ и Халваджиян са едни скапани, алчни корпоративни ***. В тази битка няма добър и лош. А тия дето твърдят че били спрели "господарите" защото критикували Бойко - ХА-ХА. Че те Бойко го скъсват от бъзик по половината вестници и телевизии. Лошо няма, това е полезно за властта.
134
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех Магърдич,Магърдич...голям "поборник" срещу Гоце ще се изкараш...Що не каза(написа) нещо срещу него 2005-2006-2007-*** година?
133
1
 
9
 
! Отговори
high преди 12 години
Някой беше ли чувал за Светла Петрова преди съпругът, Светлозар Илчев, й да стане лидер в НДСВ?! Че й бяха дали и прайм тайма в бТВ...И сега я яд, че мъжът й вече е безгласна буква и жалък евродепутат с вече изтичаща кариера и всичко й е криво...
132
5
 
2
 
! Отговори
КАНАЛ 3 преди 12 години
ПУСКАЙТЕ КАНАЛ 3 ОТ 16:00 - ПОДРОБНОСТИ ТАМ ОТНОСНО СЕДЕМ ЧАСА РАЗЛИКА И БЪЛГАРИЯ ТЪРСИ ТАЛАНТ
131
2
 
9
 
! Отговори
SHISHKORA преди 12 години
AZ MRAZQ BTV
130
0
 
10
 
! Отговори
tony_scout преди 12 години
БТВ! Те ли са най-големите, всеки има претенции в тази държава, те още малко ще поискат пари от и от нея както е БНТ. Кво занимавте нас с тяхните милиони, ако ше се включваме, то да има процент от милионите и за нас, винаги ше си дам експертното мнение.
129
3
 
9
 
! Отговори
до ,,А сега де' преди 12 години
Да ти припомня ,че съпруга на Светла Петрова е един от шефовете на НДСВ,което няма как да ме убеди,че не я прави пристрастна.А що се отнася до подмазването на властта-тя се подмазваше по същия начин и на НДСВ и на Станишев И на Доган и тогава беше ,,голям кеф'',но нещата се обърнаха и сега и е криво,опитва се да се изкара един вид ,,репресирана'' защото видите ли тя е толкова ,,честна'' и ,,безпристрастна'',че е трън в очите на цялата власт,изживява се като новата Политковская,но уви...
128
1
 
29
 
! Отговори
150 преди 12 години
Нека публикуват договорите да видиме и ние простолюдието, Халваджиян ли е най-талантливияпродуцент/крадец на чужди предавания/ или БТВ/Краси Гергов/ най-безпристрастната медия. А лично мене ако питате и едните и другите са ***,и пардят в едно гърне, само че този път сами се наредиха да им лъснат задниците.И сега какво? Става като в онази приказка: Дай си ми куклите,на си ти парцалките!!! Пълни ***!!!
127
2
 
7
 
! Отговори
KIKO преди 12 години
TOVA MI NAPOMNIA PESENTA *** VARNETE MI PARITE NA MEN GOSPODARI NA EFIRA MNOGO MI DOPADAT NO BTV DA NE SE PRAVI NA OSHTIPANA GOSPOZISA.
126
2
 
13
 
! Отговори
high преди 12 години
Светла Петрова недолюбва праиелството, защото не приеха съпруга й, за да се намърда отново в политиката и я яд и бълва змии и гущери. А и с този техен син в затвора в Испания е просто цинично да говори за безпросветност- да види какъв син е отгледала, който лежи за дрога ако не се лъжа там...
125
0
 
7
 
! Отговори
Милиони викаш, преди 12 години
Щом са милиони, значи толкова + още малко (по-скоро много) отгоре са предвидили да изкарат от тях. А сега им се изплъзват (или ги е страх от мръсен номер). Но се изкарват едва ли не филантропи. Жалки са.
124
0
 
19
 
! Отговори
Петко преди 12 години
Абе вие нямате ли си адвокати да се съдите че занимавате Нета със вашите проблеми ??? Частно Търговски отношения се решават в Съда . Весело посрещане на Великденските празници !
123
3
 
22
 
! Отговори
А сега де преди 12 години
Предаванията Господари на ефира и Пълна лудница са спрени. Но не от Би Ти Ви, а от техния продуцент. Защо трябва да се спират успешни предавания? В петък се разчу, че продуцентската компания Глобал вижън на Джуди Халваджиян (GlobalVision) е прекратила предсрочно договора си с Би Ти Ви за двете предавания. От Би Ти Ви поискали продуцентът да изпълнява коректно договора си. Нищо не казват конкретно - какво, защо - а продуцентът прекратил договора. Джуди Халваджиян (брат на другия продуцент - Магърдич Халваджиян) се изказва енигматично пред медиите, че в сряда щяло да има пресконференция, че се водели преговори с други телевизии, че можело да се върнат в ефир скоро или през септември и т. н. Причини не казва. Някои неща не трябва да се случват по начина, както станаха с Би Ти Ви. Може да се случи и изненадваща развръзка, казва загадъчно Халваджиян. Така читателят остава с впечатление, че той иска повече пари от Би Ти Ви. Логично. За каквото и да ти говорят, знай, че става дума за пари. На дали само? Господари на ефира и Пълна лудница бяха останали единствените, освен Шоуто на Слави, в които си позволяваха от време на време по-солени подигравки с Бойко Борисов, с министри, с хора от властта. Специално Господарите беше много силно, защото пускаше кадри с някоя изцепка на Борисов от новините и я повтаряше неколкократно. А добре се знае колко е чувствителен на критики Борисов, камо ли на подигравки. Преди време той се разгневи и се скара в сутрешния блок на Би Ти Ви на водещия, че показва в ефир карикатурите с неговия образ на Комарницки от вестник Сега. И в сутрешния блок спряха да ги показват. Борисов се разгневи и на предаването на Светла Петрова Сеизмограф и на Мира Баджева Отпечатъци. И двете вече са спрени. Преди това се разгневи на Милен Цветков и го отлъчиха от Нова за близо 2 години. Само Слави Трифонов остана (докога?). Сега няма да има повторения на изцепки на Борисов, нито смешки с негови имитатори. Като не можеш да задължиш Би Ти Ви да спре едно предаване с изряден договор, можеш да поискаш същото от продуцента му, да му обещаеш нещо, да го попритиснеш. Дали така е станало? Братя Халваджиян бяха ухажвани от Борисов. Той се прегърна с тях пред медиите на един купон на Господари на ефира преди 2 години, изобщо, Борисов ухажва журналисти и телевизионни шефове. В Господарите малко смекчиха майтапите с него напоследък, въпреки че даваше поводи. Нищо не се знае какво е станало и какво има да става. По-нататък ще се види. Каквото и да приказват и да ни убеждават.
122
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На друго място четох, че Босфор тв възнамерявали да спрат и България търси талант и Седем часа разлика понеже били на Халваджиян. Много интересно после кой ще ги гледа и какво ще пуснат на тяхно място? Поредните турски сапунки ли?
121
0
 
11
 
! Отговори
до ,,не са истински& преди 12 години
Пич,ти направо откри колелото...аз не познавам телевизия по света ,която да не се издържа от реклама.То и няма как да е иначе-просто няма такъв ресурс,който да финансира такива проекти.Сметни сам-на ,,господарите'' екипа е около 120 човека,това са висококвалифицирани кадри,помисли как се осигуряват заплати на толкова хора.....а ,че БТВ са ***-то си е ясно,от ,,катуница'' насам не ги гледам