Халваджиян, върни ни милионите, зоват от bTV

Медията го зове да се откаже от "България търси талант" и "Седем часа разлика"
Обновена: 12 апр 2012 14:39 | 12 апр 2012 14:00,
223
Халваджиян, върни ни милионите, зоват от bTV
Магърдич и Джуди Халваджиян. Снимка: БТА

Завихрилата се война между bTV и продуцентската къща на Магърдич Халваджиян "Глобал вижън" се ожесточава. 

След като от ефира на телевизията бяха спрени предаванията "Господари на ефира" и "Пълна лудница", двете страни си размениха взаимно обвинения и дори закани за съд.

Днес от медията призоваха продуцента "да прекрати всички свои взаимоотношения с медията, като се откаже от възложените му проекти "България търси талант" и "Седем часа разлика" и да възстанови предплатените му милиони".

"bTV вярва, че за Магърдич Халваджиян работата му за телевизията оттук нататък би следвало да бъде неуместна", се казва в позицията на медията.

От телевизията поискаха още "Глобал вижън" да дадат съгласие за публично разкриване на договорите с продуцента и цялата кореспонденция по тях.

Още по темата

"bTV е готова незабавно да публикува пълната документация, включително безпрецедентните финансови условия и цена на предаванията в пъти над себестойността им, веднага щом "Глобал вижън" дадат съгласие за това", подчертават от медията.

Според тях единствено оповестяването на договорите ще докаже, че обвинението в цензура е опит да се прикрие истинската причина, провокирала тяхното недоволство и е дошло едва след като са засегнати "финансови интереси на продуцентите за десетки милиони левове".

"Твърдението за цензура е абсурдно, при условие че bTV е имала право да свали всяко издание на предаването "Господари на ефира" при засягане на интересите на телевизията и не го е направила нито веднъж", казаха за пореден път от телевизията.

От bTV са категорични, че единствената цел на публичните изяви на Магърдич Халваджиян и екипа му, е да се изчисти името на "Глобал вижън" и съмненията относно качеството на "Господари на ефира” и "Пълна лудница” с цел предаванията да се продадат на друга телевизия при изгодни за продуцента финансови условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
20
 
! Отговори
А сега де преди 12 години
Светла Петрова: bTV е подложена на нечовешки натиск, огромната част от медиите у нас са отвратителен и жалък слугинаж на властта.Работя в bTV от десет години, но през последната една година нещата се промениха драматично, призна пред БНР журналистката Светла Петрова, която доскоро бе част от екипа на bTV. По думите й частната телевизия е подложена на нечовешки натиск. Петрова е убедена, че преместването на публицистичното й предаване Сеизмограф в по-ранен час е станало под политически диктат. Според водещата огромната част от българските медии осъществяват отвратителен и жалък слугинаж на властта и това се вижда от темите, които се подбират. С поведението си медиите предават българското общество. Толкова жалък слугинаж, такива манипулации в полза на управляващите, такива грозни и гнусни поръчки за злепоставяне на журналисти, които са дръзнали да критикуват властта, не помня, заяви Петрова.Тя припомни, че преди няколко месеца премиерът Бойко Борисов спомена поименно в сутрешния блок на bTV предаванията, които го критикуват Шоуто на Слави, Сеизмограф и Отпечатъци с Мира Баджева. Малко по-късно Мира беше запратена в 8 часа в неделя, аз вече не съм в bTV, а за Шоуто на Слави има натиск да се отдаде изцяло на развлекателния жанр, коментира Петрова.В момента българските медии, особено частните, както и цялата българска държава се управляват чрез шантаж и чрез рекет, бе категорична Петрова. По думите й при частните медиите това става чрез собствениците, за които се търси начин на въздействие, тъй като те обикновено имат и друг бизнес и е лесно да бъдат рекетирани или облагодетелствани. Водещата посочи, че знае за случаи, в които са рекетирани и журналисти, и мениджъри. Тя заяви, че този натиск чрез икономически интереси е много по-ефективен от идеологическия натиск, характерен за периода преди 1989 г.Не мога да направя директна връзка между някакъв натиск на Красимир Гергов и това, което се случва в bTV, каза Светла Петрова. Тя обаче разкри, че откакто лидерката на Движение 21 Татяна Дончева определи пред БНР Гергов като правешки олигарх, се оказало, че тя е нежалана в bTV. Оказа се, че заради една такава лична квалификация към него Дончева е нежелан гост в bTV, заяви доскорошната водеща на Сеизмограф.Писна ми да слушам как ГЕРБ нямали алтернатива. Това е абсолютна глупост. Всеки българин, всеки честен професионалист по икономика, финанси, право или в някаква хуманитарна област е алтернатива на тази безпросветност, на тази посредственост и на тази помиярщина, която се е настанила в българската политика, каза още пред БНР Светла Петрова.Припомняме, че журналистката напуска bTV, след като от ръководството на телевизията поискаха да преместят публицистичното й предаване Сеизмограф в по-малко гледан часови пояс за сметка на развлекателното шоу Море от любов.
119
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей Халваджан голяма алчня бе взел десетки милиони за България търси талант а наградата само 60 000лв. Дай 1 милион на победителя, какви са тези 60000лв. човек жилище не може да си купи с тях.
118
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ще върнат парите на БТВ,когато БТВ върне парите от рекламите излъчвани по време на предаването...а иначе-единственото предаване,което не е тенденциозно и предубедено,донякъде е ,,нека говорят'' но вероятно скоро и то ще ,,отлети'' от тях.Съпер целенасочени и тенденциозни новини,търсещи евтина сензация.....правил съм си експеримент,гледам новини по БТВ и по друга телевизия.Ведин момент започвам да си задавам дали става въпрос за същата новина,която съм гледал по другата ТВ-толкова изопъчена,тенде
117
0
 
11
 
! Отговори
* преди 12 години
Хахаха, мръсни доносници! Де да имаха понятие простите хора какво се случва... Еми просто щяха да продължат да пасат трева, нали тъй...
116
13
 
26
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
Писна ми от от тоя арменец Халваджиян...copy paste и аз така знам....кой го лансира тоя *** само не знам !
115
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мен лично като зрител въобще не ме интересува договорите, които си подписват и плащат. Интересува ме да гледам интересни предавания. Не харесвам Кр. Гергов, монополите и това, в което се превърна БТВ.
114
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За е.бано д.упе цяр няма!
113
6
 
9
 
! Отговори
9999 преди 12 години
Тоя Халвата да не се прави на много умен и велик......
112
3
 
22
 
! Отговори
не са истински преди 12 години
Всъщност най-гледаните бТВ и Нова не са истински телевизии. Те си изкарват хляба от реклами. Което означава, че рекламодателите, т.е. ракиджиите, тия с кремовете срещу хемороиди, вафладжиите, тия с дамските превръзки, колбасарите и т.н. съставят програмите и казват, какво ще се предава и какво не, за да може техните (тривиални и скучни) реклами да бъдат гледани от целевата им група.
111
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а чии подписи стоят от страна на въпросните договори от страна на БТВ ?
110
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха. Да не би Мaгърдич насила да е бъркал в джобовете на bTV? Вие сами сте му дали милионите и сега се оплаквайте на арменския поп! :)
109
0
 
26
 
! Отговори
Николак К. преди 12 години
От 2 години нямам телевизор и не гледам тлевизия и се чувствам отлично. Далеч по приятно е да прочета в нета само новините, които искам, а вечер да обърна внимание на семейство и приятели, вместо да гледам изтъркани предавания, турски сериали или манипулирани и негативни новини. Четете книги и прекарвайте време с близките си, не живейте чужд живот с тъпите сериали, или драми на тв продуценти
108
2
 
6
 
! Отговори
Изперкал елит! преди 12 години
Деница Гергова се увлича от езотерика, йога, изкуство и колекционерство. Благодарение на милионите на съпруга си тя специализира в аукционната къща Christie's в Ню Йорк и многократно пътува до Индия и всевъзможни екзотични и арт-дестинации. Движи се в средата на най-популярните световни колекционери и менажира собствената си галерия за модерно изкуство в София. Една от най-интересните личности, с които се е срещала, е колекционерът Роналд Лаудър. "Срещнах го в неговия музей", споделя крехката блондинка пред журналистката Лилия Стамболова. "Показа ми картина на Густав Климт, за която беше платил стотици милиони, с думите: това е жена ми. Да го видиш как говори, каква невероятна среща е за него досегът с тази картина!" Невероятна среща за самата Деница пък е тази с мъжа й Краси Гергов, който е почти два пъти по-възрастен от нея. Крехката блондинка се запознава с бащата на дъщеря си, когато е водеща на тв предаване, а Гергов - собственик на въпросната телевизия. Чарът на ексманекенката с вид на фавн омагьосва медийния бос. Не след дълго той се развежда с първата си жена и заживява с Деница във Франция. "Ако говорим за мъж, трябва да знаеш, че ако си търся нов мъж, ще бъда много затруднена, защото човекът, с когото съм, е толкова специален и изключителен, че не знам дали толкова уникален мъж скоро бих могла да открия. Така че много моля висшите сили да не ми се налага!", признава младата милионерска съпруга пред "***". Циници веднага добавят, че златотърсачките са милиони, но наистина трудно се завърта ума на богаташ до такава степен, че да се разведе заради теб и да те направи законна съпруга и майка на децата му. Деница Атанасова-Гергова обаче със сигурност е "уцелила тотото", въпреки че още дори не може да готви, нито пък да си изкарва хляба самостоятелно. "Природата много ме вдъхновява. Искам да се срещам с хора, които мислят за тези неща, говорят за тях и за които егото не е през цялото време на преден план", твърди вече доста капризната относно контактите си млада арт-мениджърка и аукционерка.
107
0
 
4
 
! Отговори
valeri преди 12 години
До 116 - Като пишеш с моето име по умен няма да станеш. Специално за тази антибългарска телевизия съм доволен, че потъва. В българия предпочитам телевизиите да са български и да защитават нашите интереси а не да ни продават на всеки който им плати.
106
0
 
3
 
! Отговори
Олигофрения-яка! преди 12 години
Често оприличаваната на крехък юноша втора съпруга на медийния милионер Краси Гергов Деница, очаква второто си дете през март, но не желае да узнае неговия пол до момента на раждането. Бившата манекенка и тв водеща сключи официален брак с Гергов миналата есен и двамата вдигнаха тежка сватба в чужбина, а тригодишната им дъщеричка Ситара бе шаферка на родителите си. "Аз съм много отдадена майка. Ситара е едно от най-важните неща за мен... Много ми харесва как се изключва от външния свят и започва да изследва вътрешния си. Това е нещо, което Миро и Салвадор Дали са опитали да правят в зрелите си години", споделя Деница в интервю за "***". Дъщеричката й се увлича от класическа музика и рисуване, а любим композитор й е Вивалди, макар още да не може да произнесе името му правилно. Втората г-жа Гергова иска детето й да израсне като човек с душа и сърце и да не бъде комерсиална, разглезена и презадоволена. В същото време не крие, че Ситара просто е родена със сребърна лъжичка в устата и от бебе е на повече от сто процента презадоволена. Заради милионите на баща й няма никакъв вариант да не е така. Леко противоречейки си, младата майка Деница смята, че тъкмо децата на много богати родители са най-щастливи, защото скоро стигат до идеята, че не е нещо особено да имаш още един чифт обувки или дрехи, или играчки и че трябва да търсят нещо повече. Малката Ситара приема охотно новината, че през март ще й се роди братче или сестриче. "Когато забременях, й казах: "Ще ти издам една тайна," разказва Деница. "Тя не знаеше какво е това и й обясних: "Знаете само ти, тати, баба и другата баба." На Ситара много й хареса идеята. И на вечеря с приятели попита: "Знаете ли една тайна? В корема на мама има бебе."
105
10
 
7
 
! Отговори
Калчев преди 12 години
И двете предавания бяха изключително ***.Те водеха до затъпяване и простотия,особенно лудницата.Рачков е аматьор позьор ,да си чу...а,оная гимнастичка,че и тя за нищо нестава.
104
2
 
11
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 12 години
Когато в тази телевизия нарекоха скандиращите българи пред палатите на оня *** "пияна тълпа"беше момента когато спрях да я гледам.Относно "пълна лудница" и "господари на ефира" най-доволен ще е проф.Вучков (да се слави името му)
103
0
 
13
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Тия какво се бутат за тоя договор, като няма да покаже по никакъв начин дали са налагали цензура или не.Мен това колко пари от БТВ са им давали, въобще не ме интересува.
102
8
 
14
 
! Отговори
Мунчо Културтрегеров преди 12 години
Това бяха прекрасни предавания, изпълнени с бликащ, жизнерадостен хумор, искрени и неподправени, високоинтелектуални, но същевременно и достъпни за всеки зрител. Те оставяха незаличими спомени, не само веселяха, но и облагородяваха, поучаваха и издигаха културата на българската аудитория. Направени с висок , неоспорим от никой професионализъм , елегантни в своя изказ, увлекателни и невероятно забавни , те не оставяха никой безразличен. И сега свалени от ефира на великата , най-любимата и гледана телевизия! О, нещастие! О, драма! Дали ще се намери съвременен Омир, който да възпее тази титанична драма в прекрасни стихове, достойни за титаничните участници в нея?Вие как мислите? Ако искате да споделите духовните си терзания, пишете ми на адрес гр. Курило, психиатричната клиника, до поискване.
101
0
 
19
 
! Отговори
до 120 преди 12 години
Абсолютно съм съгласен - и аз скоро правих подобна сметка, но след изказване на Премиера...Тогава я кръстих БокоТВ.. 45 минути се упражнява в някакво подобие на логически разсъждения, после във всички емисии - избрани цитати от разговора....по 5 мин. Тази телевизия я намразих още като се захвана да защитава правата на бездомните кучета и да се бори за интеграция на малцинствата, които така и не искат да се интегрира...А на тези, които ще кажат - като не ти харесва, не я гледай! Това и правя..