Всички са смъртни. Дори и д-р Хаус

Последният 177-ми епизод на сериала с премиера на 21 май
21 май 2012 16:38, Петя Славова
10
Всички са смъртни. Дори и д-р Хаус
Снимка: Reuters

За последно зрителите ще се насладят на сарказма на Хю Лори в "Д-р Хаус".  Последният 177-ми епизод от сериала излиза на 21 май на екран. Това съобщи РИА "Новости", позовавайки се на телевизионния канал FOX.

Финалната серия носи интригуващото заглавие "Всички са смъртни". Вече започнаха предположенията какво ще се случи накрая с любимия на мнозина герой. Според някои сериалът ще приключи щастливо. Според други непокорният доктор ще бъде укротен. Умерените оптимисти предполагат, че в последния епизод Хаус ще изобрети нещо гениално - например лекарство срещу СПИН или рак.

Сериалът в жанр медицинска драма, създаден от Дейвид Шор, се излъчва 8 години. В най-добрите си моменти привлича пред телевизионния екран близо 30 милиона зрители. Пикът на популярността е през 2007 г., но след това броят на зрителите мупостепенно намалява. През последните месеци той е спаднал до 5,5-5,6 милиона души, въпреки многобройните награди "Златен глобус" и "Еми" за сценарий и постановка, припомня БТА.

Роденият във Великобритания Хю Лори 6 пъти е номиниран за "Еми" за ролята, но не получава наградата нито веднъж. Въпреки това е един от най-големите любимци на зрителите пред телевизионния екран. Освен това е удостоен с две награди "Златен глобус" и двена Гилдията на американските актьори. Лори е вписан в Книгата на рекордите на Гинес като актьор, привлякъл пред телевизионния екран най-голям брой зрители. Сериалът превръща Лори и в един от най-добре платените в телевизията. През 2010 г. той получава за епизод 700 000 долара.

"И зрителите, и докторът се умориха" - обясняват продуцентите приключването на проекта. Освен това Хю Лори иска в голяма степен да съсредоточи вниманието си върху музиклната си кариера, а не върху актьорската - той свири и пее в благотворителната рок група Band from TV.

Хю Лори успя да постигне успех и като писател. Романът му "Търговец на оръжие" (The Gun Seller) е издаден през 1996 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
2
 
! Отговори
semicolon преди 11 години
много жалко гледах го с голям интерес
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оригиналното заглавие на епизода е "Everybody dies", което е най-правилно да се преведе "Всички умират" и на всичкото отгоре въобще не е случайно. Пилотният епизод на първи сезон е кръстен "Everybody lies", което пък до последно си остава като мото на сериала.Не се мъчете да превеждате всичко с цел постигане на някакъв сензационен ефект! Подобни експерименти са приоритет на жълтите медии.
8
2
 
2
 
! Отговори
чико преди 11 години
най-харизматичния актьор,края трябва да е епичен !
7
0
 
1
 
! Отговори
д-р Хаузззз преди 11 години
А може и да се гътне неочаквано, като последната му реплика ще е нещо доста саркастично. Мисля че това ще е типично в негов стил.
6
0
 
18
 
! Отговори
Black Adder преди 11 години
Както казва Rucifer, малцина помнят Jeeves and Wooster, ами Black Adder( там каква компания е събрана) и A Bit of Fry and Laurie. Страхотен актьор.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Накая хепиенд!Изобетява ваксина срещу трипер и получава Нобелова награда!
4
5
 
5
 
! Отговори
Злостър преди 11 години
Д-р Хаус, време е за вурста!
3
5
 
16
 
! Отговори
Rucifer преди 11 години
Изглежда, никой не помни ролята му на Бърти Устър.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за жалост всичко си има край
1
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гениален актьор! Гениален сериал!