"Само шампиони" на Елица и Стунджи отпадна от "Евровизия"

За пореден път песента ни не се хареса на международния конкурс
Обновена: 17 май 2013 09:28 | 17 май 2013 07:12, Петя Славова
284
"Само шампиони" на Елица и Стунджи отпадна от "Евровизия"
Елица и Стунджи. Снимка: Reuters

За пореден път българското предложение за конкурса "Евровизия" не пожъна успех. Въпреки името "Само шампиони" Елица Тодорова и Стоян Янкулов, не успяха да съберат достатъчно подкрепа, която да им даде шанс да продължат на следващия тур.

Събитието се случи на 16 май вечерта в шведския град Малмьо. Тези, които минават бариерата до Големия финал, който ще се състои на 18 май, са изпълнителите от Унгария, Азербайджан, Грузия, Румъния, Норвегия, Исландия, Армения, Финландия, Малта и Гърция.

След първия полуфинал вече се класираха представителите на Русия, Молдова, Литва, Ирландия, Естония, Беларус, Дания, Белгия, Украйна и Холандия. На финала ще се изявят представителите на общо 26 страни.

Освен на 20-те, определени на полуфиналите, директно на финала отива Швеция като домакин. Там автоматично са и участниците на държавите от т.нар. Голяма петица - Германия, Испания, Великобритания, Франция и Италия. Победителят ще бъде определен от професионално жури и зрителски вот.

Елица и Стунджи са българските музиканти, които са постигали най-висок резултат на този конкурс до този момент. През 2007 г. тяхното предложение "Вода" се класира на пето място в "Евровизия".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
2
 
1
 
! Отговори
До 181 от Реалист преди 10 години
Хм.... Така ли беше верно?!?! Значи нещо се бъркам?!?! Добре де.... защо , като че ли , имам спомен , че Мариана Попова тогава пя в две вечери ?!?! Което би трябвало да означава,че се е класирала за финалната фаза?!?! .....
148
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички песни са *ати тъпите на тая Евровизия. Миналата година поне румънската и гръцката бяха готини.С ритъм и готини поразголени мадами.Сега и те са пълна скръб.Французойката приличаше на дрогирана *** от долнопробен бар.Няма да коментирам другите щот също са много зле.Личи си че всички са там не заради умения а защото са с някакъв вид връзки.Чуйте ги нямаше един дет пееше горе долу свястно,не добре.Що ли така?Щот всички са там не щот могат а щот са на "някой" някой.
147
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
zni4i kakvo stanaaaaaa.pak ne se klasiraxme.za6to...za6tooo.na tozi vapros triabva da otgovri bnt.kato niamate pari i vazmojnosti ne se poiaviavaite nikade.stoite si v ka6ti.sprete da se podigravate s imeto balgaria.ili napravete ne6to za final ili ne pravete ni6to.ukraina sa6to sa bedni,no dosega niamat nito edna zaguba,sarbia sa6to sa bedni,no varviat mnogo dobre mnogo predi nas,turtsia sa6to sa bedni,no sa po-dobri ot nas,gartsia sa6to sa bedni,no niamat propusk ot mnogo godini.vie kade ste..
146
1
 
18
 
! Отговори
Пръц преди 10 години
Митре ле.
145
1
 
3
 
! Отговори
Веща в занаята преди 10 години
До РеалистСамо за уточнение - и Мариана Попова не е стигала до финал! Единствената, която реално се класира след Елица и Стунджи, беше именно Софи през 2012. Тя беше 10-та, но с равен брой точки с Норвегия, затовасе гледаше втори критерий - брой на гласувалите държави. Така с 1 държава, гласувала в повече, мина норвежецът, който остана последен на финала. Единственото ни класиране беше при др. система на гласуване - без полуфинали, с право на всички държави да гласуват и най-важното БЕЗ ЖУРИ!!!
144
3
 
15
 
! Отговори
не сме изненадани преди 10 години
Не се вписваха във фрийк шоуто на пияни футболисти с акордеони, космонавти със скафандри и мъже с рокли.
143
6
 
0
 
! Отговори
nadan преди 10 години
Гърция ще спечели!
142
0
 
23
 
! Отговори
Реалист 2 преди 10 години
.... И аз НЕ бих гласувал за тая песен,като Българин! Пък какво да говорим за чужденците?!?! Особено пък като чух и тъпашкия текст! :( Вчера ми харесаха изпълненията на участниците от три държави... и трите отидоха на финал! На първо място поставям мацката от Норвегия - парчето беше много яко! После пича от Азербайджан и рокаджиите от Армения :) ! За Норвежката песен дори съм склонен, да се уловя на бас, че ще бъде в ТОП 5 или ТОП 3 на финалната права! А наште просто се явиха със слаба песен! :(
141
40
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Без да съм пристрастен, питам - някой, който е чул песента, харесала ли му е? Гласувайте с плюс и минус. Аз си слагам минус, защото я намирам за наскопосано и чалгаджийско заиграване с нашите национални символи и фолклорни мотиви.
140
21
 
6
 
! Отговори
Блъско преди 10 години
Това българите сме много мръсно племе-как едно нещо не ни хареса никога,как един успял не уважаваме,само псуваме ,плюеме акъли даваме,а когато трябва да се върши работа ,се крием като мишки и чакаме друг да ние свърши за да можем пак да плюеме.
139
7
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Напълно в реда на нещата,нашите отпаднаха още снощи!.... 1.Това отдавна НЕ Е само "Международен песенен конкурс", а много повече политика и икономика! и 2.Не знам дали сте забелязали... но когато нашенската песен е наистина хубава! Отива на финал! ( Визирам,разбира се,Мариана Попова и Елица и Стунджи, но с "ВОДА" а НЕ с откровено слаба песен с *** текст като снощи!...) Като "пращат" там изпълнители,които са си "КУПИЛИ" участието ( Като Софи Маринова миналата година...) така се и отпада!!! ;)
138
0
 
6
 
! Отговори
ф преди 10 години
Тая евро-субсидия ли визия още на 2-3 въртяне беше омаскарена.Лошо в Фолк елементите не само ,че няма ,но е и задължително.В случая обаче трябва да са направени добре ,а относно коментарите на сулъо и пулъо дали било пригодно или "балканско" ,ами да те светна ,че и мен ми се драйфа от разните им *** мелодиики на англйиски ,ама в тях е ножа и хляба.Та затова и в такъв предопределен конкурс значение няма.Ако правим скандинавски метъл сигурно ще го печелим редовно.
137
1
 
8
 
! Отговори
американец преди 10 години
На мен тоя Стунжи ми прилича много на имаше един артис на времето през 70-те по немските порно филми , се ходеха с още един леко дебел с едни мустаци . Само ако го чуя Стун. как произнася gud god ,ich come , shuin , vunderbar и веднага ще мога да кажа дали това е ТОИ !!! Беше много известен ъртист ама изчезна нещо , може да е станал и певец !!! Се му връзваще на тоя с готини мадами
136
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 138А на тебе и г.за не може да се признае. Защото е в устата ти, и тя смърди на километър разстояние.
135
1
 
9
 
! Отговори
mnenie преди 10 години
И аз не бих гласувала за тази песен! Не може да те грабне!
134
2
 
22
 
! Отговори
Марти преди 10 години
Скромното ми мнение - песента е ужасна,хвана ме срам !
133
1
 
13
 
! Отговори
чудещ се преди 10 години
Егати и тъпотията...тия ги разкриха отдавна - еднообразно,скучно,*** текст и всичко най-лошо,което може да се каже.Нерде шампиони,нерде национални носии....Глупост от всякъде,но явно много пари са играли
132
2
 
12
 
! Отговори
лучо далла преди 10 години
Тия тупани до кога ще ни излагат с папуаската си ,,песен"и то ежегодно? Аиде мекио....
131
1
 
17
 
! Отговори
шампион преди 10 години
Това, че някакви лелки са се облекли в народни носии и в песента са вплетени някакви подобия на народни напеви, не означава, че песента има нещо общо с фолклора. И ако на фона на някакво плитко бийтче писне гайда, или пък кавал засвири между трайбъл барабани, пак няма да е "етно". За да създадеш нещо качествено на базата на българския (и на какъвто и да е) фолклор, трябва да имаш познания, усет, акъл и ТАЛАНТ. Това, което гледах, е ПАРОДИЯ. Между другото, плащана с нашите данъци.
130
2
 
4
 
! Отговори
до 150 преди 10 години
Прав си!Най-добре е тая глупост да се прекрати.От цялата тъпотия излиза ,че трябва да се пее предимно по някакъв западен маниер ,а другото бива отхвърляно.