"Само шампиони" на Елица и Стунджи отпадна от "Евровизия"

За пореден път песента ни не се хареса на международния конкурс
Обновена: 17 май 2013 09:28 | 17 май 2013 07:12, Петя Славова
284
"Само шампиони" на Елица и Стунджи отпадна от "Евровизия"
Елица и Стунджи. Снимка: Reuters

За пореден път българското предложение за конкурса "Евровизия" не пожъна успех. Въпреки името "Само шампиони" Елица Тодорова и Стоян Янкулов, не успяха да съберат достатъчно подкрепа, която да им даде шанс да продължат на следващия тур.

Събитието се случи на 16 май вечерта в шведския град Малмьо. Тези, които минават бариерата до Големия финал, който ще се състои на 18 май, са изпълнителите от Унгария, Азербайджан, Грузия, Румъния, Норвегия, Исландия, Армения, Финландия, Малта и Гърция.

След първия полуфинал вече се класираха представителите на Русия, Молдова, Литва, Ирландия, Естония, Беларус, Дания, Белгия, Украйна и Холандия. На финала ще се изявят представителите на общо 26 страни.

Освен на 20-те, определени на полуфиналите, директно на финала отива Швеция като домакин. Там автоматично са и участниците на държавите от т.нар. Голяма петица - Германия, Испания, Великобритания, Франция и Италия. Победителят ще бъде определен от професионално жури и зрителски вот.

Елица и Стунджи са българските музиканти, които са постигали най-висок резултат на този конкурс до този момент. През 2007 г. тяхното предложение "Вода" се класира на пето място в "Евровизия".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
3
 
8
 
! Отговори
Оптимист преди 11 години
Направете си труда да чуете песните на класираните страни...Унгарската песен е направо като за улични музиканти, румънската ако някои разбира какво се пее на АНГЛИЙСКИ моля да сподели...единствено на Малта и Норвегия са що годе тип MTV...не съдете само, защото е най-лесно, а и с тези нови правила за гласуване е нормално да се класират Норвегия, Исландия, Финландия и т.н...не казвам, че нашата песен е от най-добрите, но им направи шоу...стига с този песимизъм...хубав ден на всички !!!
128
1
 
2
 
! Отговори
И преди 11 години
Левски -ЦСКА свърши , ако просто пригласяме с някоя песен на ингилизки ,че да се чудим колко сме интелИгентни -никога!Да ти дам пример НН ,аз предпочитам азърбейджански поп-фолк пред ,азърбейджанска балада на ингилизки.Даже у хард рока си има едно чудо де се казва фолк- метъл и никак не е лошо.
127
1
 
5
 
! Отговори
ДИВЧО преди 11 години
Друго щеше да бъде ,ако бяхме изпратили например Васко Кръпката.Щеше да им изпее "Няма бира",щеше да разчуства западняците/ те като големи " фенове" на пенливата течност,щяха да изпаднат в ужас при мисълта,че "нема бира"/ и първото място ни беше в кърпа вързано!Освен това,текстът е много смислен и философски,та чак не може да се преведе на други езици! Заедно със сложната музика,съчетана с мощния глас на певеца,щяха да доведат до екстаз публиката!Не си ценим ний талантите-много лошо!
126
2
 
1
 
! Отговори
milko преди 11 години
typanari......setivata mi sa nasiteni s typani ,pricheska ot 1980 i text po-zle ot tigre tigre ....niama smisyl nikakyv tva izpylneniejalko na fona na tolkova folklor da prashtat samo chalga ili nedoumizi
125
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако бяха освиркани от публиката щеше да бъде най-голямото признание за инфантилноста на тези които ги изпратиха там.
124
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най-правилното решение взеха полша и чехия, отказаха се от участие в тази глупост
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази песен е композирана от българин и ви гарантирам, че ще ви хареса повече като вариант за Евровизия. Певицата е чужденка/youtube com/watch?v=FgL00-utQpQ
122
0
 
5
 
! Отговори
до 5 а*та и НН преди 11 години
Чалга е ориенаталски фолклор ,а това си е чист ПОПФОЛК!Ти толкова ограничен ли си ,че не ти схвана ума каква е разликата какво е да правиш поп с елементи на българския фолклор и какво е да копираш Турско,Арабско,Индииско диско ?Като ги познаваш ,да не са ти пораснали още един чифт ?В случая неможеш да направиш разликата за Поп-Фолк истински и чалга ,а имаш претенции.Теб ако те слушам по-добре да драйфаме и викаме като дед метали ,че да сме интересни!
121
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баси музикалните инвалиди,пълна трагедия на българското жури,стигнахме ли дъното или има още?
120
1
 
19
 
! Отговори
данчо преди 11 години
Само лично мнение: песента е ужасна!
119
3
 
4
 
! Отговори
боян преди 11 години
стунджи е прекрасен музикант,!!!до 140:това просто не е песен за посраната мега тъпня евровизия, иначе си напълно прав/а
118
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако песента се беше класирала за финала, сега всички щяха патетично да мучат и да възхваляват нашите. Същото стана и с Гришата като победи Джокович. Когато загуби обаче, всички почнаха да викат срещу него. Сега същата история и с песента. Ама иначе вашите деца са най-добрите и най-красивите от всички, нали. Смешници!
117
3
 
1
 
! Отговори
HH преди 11 години
До Айде, или Чалга фен май май,Аз съм слушала "Заблеяло ми агънце" и това си е фолклорна класика. Прекрасна пасторална песен. Ти май не си обаче, защото щеше да знаеш, че не става за Евровизия. Според мен ти си хейтър номер 1 май, като гледаш тона на другите участници в дискусията - направи си изводите, ако можеш. Познавам Елица лично и майка й даже - и двете са страхотни изпълнители, когато пеят традиционен фолклор. Това нещо, неречено "песен" е псевдо всичко, не само фолклор.
116
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То че парчето не струваше, не струваше. Но то вчерашната вечер нямаше и една песен, която да не те накара моментално да грабнеш дистанционното. Отвратителен конкурс за бози! Единственият смисъл, който мога да открия в него, е все пак в стимулирането на младите български музиканти да правят парчета и да се конкурират помежду си. Тазгодишният вътрешен регламент обаче обезсмисли изцяло цялото начинание. Айде стига безплатни разходки за сметка на телезрителите!
115
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие драги сте пълни *** ,типични преставители на панелните ***!Родното е омразно за вас!Гайда ли ама ако е шотландска е Яко!Тъпан ли ,а ако е таранбука е яко!Ако има музикални извивки ,но искапнски е яко ,ако са български е "селско"!А да и селото е нещо уродливо!Аз с оли*френи не споря или преговарям!*** абе *** са тея де цял живот само са егойсти ,а троини *** са други дето цял живот мразят родното!
114
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Румънския изпълнител ми заприлича на човека - глас
113
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъпани,гайди и неква дет пее странно.Има некъф ритъм,но това е всичко.Е как очакват да минат дори първи кръг?Със селски оркестри и дудуци е вървежка само на Балканите.Дори и чалга певачките го осъзнаха.Тия кога?
112
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всичко е точно ... едни бюджетни пари бяха похарчени от едни наши хора.
111
1
 
16
 
! Отговори
Обективно преди 11 години
Мдааа...имаше хубави песни, но наистина нашата не беше такава. С риск да ме оплюете и с малко познания в тази област-все пак мъжът ми е пианист,композитор и аранжор мога да кажа, че Елица и Стунджи бяха блестящи- изпълнението, визията, дизайна - това беше супер, ноооо....само за гледане! Нямаше музика, а само техника, нямаше смисъл, а само-избиване на национални комплекси...Шампиони в какво ?!? В постановките явно - тази песен не може да се затананика или запее с цяло гърло! Минава и заминава...в главата остава само техниката на двамата, светещите палки, светлините иии...нищо друго! А имаше п
110
1
 
5
 
! Отговори
Айде! преди 11 години
Единия ДПС-ар да си слуша маанетата и да се радва ,а другия НН да кофее с западни фъшнярщини!Кое не ти харесва в Заблялп ми агънце бе ***?Що не вземеш си издраифаш червата на някоя жица или да се донадрусаш с друго.Абе борсук те 90% са с фолк елементи ,я си пусни просто 5 Испански и ще има да се наслушаш на вокални модулаци и други чудесии.Хейтъри -чуждопоклоници,небългари ,тролови и дребни душици - това сте вие!