Пенка: Бих се съблякла, но не бих се държала като Райкова

Проблем е, че нямам образование, но не чак толкова голям"
Обновена: 3 дек 2013 16:45 | 3 дек 2013 16:42, Петя Славова
26
Пенка: Бих се съблякла, но не бих се държала като Райкова
Пенка. Снимка: Big Brother All Stars

Ромката Пенка излезе от Къщата на Big Brother. Оказва се, че това изобщо не я е учудило. И за миг не е смятала, че ще спечели, защото някои хора като Мартин Карбовски вече са й създали доста лош образ в медиите. "А хората вярват на такива груби изказвания", убедена е тя. Друг важен фактор е, че е ромка, а последното, което е изиграло важна роля в изгонването й, е, че е необразована.

Защо спря да учиш?

Спрях, защото се наложи да гледам по-малкия си брат, а после започнах работа. Била съм в завод за пилета, в рибна борса, в пекарни...

Как виждаш бъдещето си?

Виждам добре бъдещето си. Фактът, че нямам образование, е проблем, но не чак толкова голям. Има висшисти, които са стигнали до казаните. Има необразовани, които са преуспели в този живот. Важно е да можеш да разсъждаваш, да имаш акъл. Липсва ми да съм в училище със съученици. Изживяване, което е хубаво да усетиш. Наясно съм, че ако имам образование, много по-лесно ще завързвам разговори, но не е главното в живота ми.

При излизането си от шоуто обеща, че ще продължиш да учиш.

Да, искам, но медиите не могат да ми наложат – от Къщата да ида в класната стая. Имаше изказвания между коментиращите в лайф предаването, които се вкопчиха брутално в липсата ми на образование, но не отбелязаха други мои качества. Това, че бях себе си и че не съм спряла да уча, за да бездействам или крада. Работила съм, така се е наложило.

Какво също не се говори за живота на ромите, а е важно?

Не се говори достатъчно, че не всички роми лъжем или крадем. Има доста образовани роми – интелигентни, възпитани, водят нормален начин на живот. В моето семейство брат ми и сестра ми са завършили. В момента малкия ми брат учи. Майка ми работи – водим съвсем нормален живот. Само с мен така се случи, но не е непоправимо.

Чувстваш ли се обременена от това, че си от ромски произход?

Много пъти съм чувствала неразбиране, както от тези коментатори. Не може да им втълпиш, че има и свестни роми. Не може за всяка кражба да сочиш ромите. Има и такива, но не може всички да сме под общ знаменател.

В Къщата се сприятели с Денди, Скалата...

Още с Ели, Джийсън и Райна. С всички тях ще запазя приятелство си.

Защо не се случи същото със Златка Райкова, например?

От много различна черга сме. Не може плеймейт, излизала на кориците на списания гола, да се прави на хрисима пред аудиторията.

Ти също участва в друго реалити – за красиви жени – Мис България.

По-различно е. Това е доста по-скромен проект, без голотии. Доколкото разбрах за Райкова, тя е имала доста бурен живот. А тя се прави на света вода ненапита.

Ти не би ли се съблякла?

Бих, но не бих се правила на толкова хрисима. Ще си знам мястото. Двете Златки обаче го правят и явно им се получава, щом Райкова е с най-висок вот.

Биг Брадър ли я прави такава?

Не се излъчва всичко. Продуцентите ги представят като домакини и готвачки, но Райкова е като рентгенова снимка – много прозрачна и елементарна. Все едно аз като съм неграмотна, да се правя на висшист.

Кое ти беше най-трудно?

В мисията, когато ни вързаха. Няма как някой да ми наложи да съм нонстоп с хората, с които нямам никакъв диалог. Затова и бях първата, която се отвърза.

Кое ще ти остави най-добри спомени?

Спомените с Джийсън в басейна и импровизирания затвор. Имам хубави моменти и с Ели, Киро, Денди.

Защо се случи така с Джийсън?

Той не може да понася някой да го подценява.

Какво ще правиш оттук насетне?

Ще си почина, след което ще видя какво правя с образованието си, ще си намеря работа и ще чакам моя приятел да се върне. Мога да работя всичко. Нямам претенции. Отново мога да съм хигиенистка. Не се поставям по-нависоко от другите хора. Знам си мястото.

Говорят, че имаш високо самочувствие.

Много трудно е в такава среда и без образование да имаш такова самочувствие. Аз все пак го имам, защото съм борбена. Израснала съм почти сама и съм се отделила много рано от семейството си и се справям, това ме кара да се чувствам горда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е грозно говорящо животно.
21
2
 
5
 
! Отговори
джон уейн преди 10 години
'*** грозното, уродливо и примитивно същество. Наистина ли някой е правил секс с ТОВА?!
20
3
 
4
 
! Отговори
Reality преди 10 години
Bravo na momicheto !! Moje vsiakava da e , no e chestna i otkrita ! Az syjalwvam , che napysna , Big Brother e shoy , a bez neia i Jeason , niama takova !!
19
4
 
11
 
! Отговори
Гогов преди 10 години
Абе това не е ли оня *** Пеньо?
18
3
 
10
 
! Отговори
бачо преди 10 години
А бе тази *** таблицата за умножение едва ли знае обаче това самочувствие от къде го взема?И се чудя кой я покани да участва в това предаване,явно се търси рейтинг за сметка на тази Пенка.Златките били такива и онакива ,ами п....ките са си техни ще си ги правят каквото си искат,все пак всеки сам решава какъв да е живота му,дали ще е по правилата и ще работи за един хляб или ще слага глава в торбата и каквото стане.Просто тук в Бг. нещата в живота опират до парите те са най-голямата ценност.
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имам въпрос към работилата по публикацията Петя Славова : Как успяхте да проведете толкова продължителен разговор с лице което мирише Ужасно ? Бяхте с противогаз или сте представител на същото малцинство ? Ние - всички читатели на Днес БГ виждаме във вас един проспериращ журналист. Ние сме убедени , че след още едно интервю с въпросния инидивид за постиженията в рекламирането на посредственноста и простащината и лошата хигиена ще получите българския Пулицър. Честито г-жо Славова !!!
16
5
 
21
 
! Отговори
bolka преди 10 години
Интересно - от 4 двца в семейството й само тя е учила до 4-ти клас.Причината е нейният мързел, а не това, че е *** и е трбвало да гледа братчето си.А иначе - да, повратлива и хитра и лъжлива като повечето цигнки.
15
4
 
27
 
! Отговори
2000 преди 10 години
Поне 30 % от децата и младежите в България, не само от ***, са на нивото на Пенка, независимо дали са с 4-ти, 7-ми, или 12-ти клас. Айде малко повече реализъм, стига сме се претрисали, сякаш е нещо невиждано. А Пенка действително е окомуш, т.е. природно интелигентна, и се изразява изключително добре за човек, който едва-едва чете. Само трябва като Златито да се научи да псува на английски, а не както са свикнали в махлата, и махна няма да има.
14
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Грозна *** *** к...рва. В едно нормално общество тая овца или ще тършува по кофите или ще работи в някоя фабрика за минимална заплата. Чудно само защо ''спонсорите'' й са се захванали с такава грозотия- толкова ли не могат да си намерят някоя *** която поне да мяза на нещо...
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То за лапане образование не трябва.
12
8
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Лично аз познавам поне трима така наречени 'висшисти', които са завършили по 2-3 бакалавъра в Б-я /Свищов, Силистра, Габрово, В. Търново и другаде/, които не могат да пишат правилно и може би да са и по зле от Станка. Не мога да разбера защо се възмущавате от Пенка, която е поне природно интелигентна, а не се възмущавате на Станка, която е природно ***. Станка даже и химна не знае а се гордее че е българка. Каква ирония само! Сигурен съм че и Тервел който уж следва е доста зле момчето.
11
4
 
33
 
! Отговори
Теди преди 10 години
Недей Пено, има хора със слаби сърца няма да го преживеят -не си показвай кокаляците ,зъбите ти са достатъчни.
10
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аууу какъв индианец, какви зъби, какво нящо.
9
2
 
54
 
! Отговори
Пена преди 10 години
Пена може да бъде пример какви не трябва да бъдат момичетата в България- мързеливи, необразовани, мърляви, с прекалено лоша лична хигиена, арогантна, с безкрайно циничен речник, ограничена, изключително бедна духовно, и не на последно място доста несимпатична. А със спонсорите, с който самата тя се похвали излиза, че е неморална (да не кажа друга дума).
8
8
 
51
 
! Отговори
просто човек преди 10 години
Откога *** които във физиономия приличат на бобри станаха еталон за красота да питам аз?
7
5
 
55
 
! Отговори
пародия преди 10 години
Двама *** си говорят.Единият много тъжно разказва:-С нея стояхме на един чин.-И после?-Влюбихме се.-И после?-Оженихме се и си направихме деца.-И после?-Разделиха ни в различни класове.
6
8
 
47
 
! Отговори
ММ преди 10 години
Пенкеее, моля те, не си прави труда да се събличаш, ти и с дрехи си достатъчно страшна! Стой си в махалата и се радвай на постиженията си в науката, все пак доста знания натрупа, гледай да не ги забравиш. Модел и манекен няма да станеш, най-добре изкарай поне 5-ти клас :)
5
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не...моля те... недей, травмата от гледката ще ми нанесе трайни увреждания. Тъкмо излезе от къщата, дай ми малко време да се отърся от шока и да забравя за съществуването ти. Не знам кой те е набедил за кралица на красотата и кой ти е вдигнал толкова самочувствието, но едно стегнато тяло с празна кратуна не върши работа. Единственото положително от цялата история е, че няма да ни занимават с това какво е писала в социалните мрежи (по разбираеми причини).
4
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Почти повярвах, че това е интервю. Трябваше да напишете 1 към 1 разговора, а не да правите реклама с измислени фрази. Че то ако не пишеше Пенка, щях да си помисля че говори ректора на СУ..
3
0
 
39
 
! Отговори
w преди 10 години
В бг не е необходимо да се учи, защото без да учиш може да станеш министър.