Край на "западните" турски сериали, идват патриархалните

В тях сексът е пожелан от мъжа, а жената се срамува
Обновена: 4 юни 2015 17:02 | 4 юни 2015 16:40,
65
Край на "западните" турски сериали, идват патриархалните
Снимка: Reuters, архив

Настъпва краят на светските турски сериали, представящи западния начин на живот, и идва ред на патриархалните, базирани на консервативния бит и върховенството на мъжа, пише турският в. "Радикал".

Според вестника приключването след дни на телевизионната поредица "Прилив и отлив" (МедДжезир) - турската версия на популярния американски сериал "Ориндж каунти", бележи край на западния тип сериали и началото на феодални, консервативни и патриархални серийни филми.

Като представители на втория тип "Радикал" изрежда редица популярни поредици, сред които "На парчета" и "Денят, когато бе написана съдбата ми". В тях, посочва вестникът, властва мъжът. Ако се стигне до секс, именно от него идва инициативата, докато жената се срамува или гледа в земята. Жените над 30 години пък се очаква да се занимават най-вече с проблемите на децата си.

Според анализа за разлика от тях сериалът "Прилив и отлив" представя достоверни образи на хора, които понякога грешат, влюбват се, напиват се, ревнуват, вършат някои непозволени неща.

Наблюдатели констатират засилване през последните години на консервативния начин на живот в Турция при управлението на проислямската Партия на справедливостта и развитието. Турският съвет за радио и телевизия често налага наказания или сваля телевизионни програми, окачествени като несъвместими с моралните убеждения.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
22 Че к'во лошо има момичетата да си искат от момчетата? Дай боже повече такива момичета бих казал.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 20 Муахахахахаххахахаххах....разрева ме от смях, бе човек!
15
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а след това ще дойдат и сериалите, в които сексът е поискан от мъжа, а другия мъж се срамува... в Анадола никога не се отказват...
14
4
 
22
 
! Отговори
me преди 8 години
Е те тия дето ги показват по българските телевизии все едно са много прогресивни. Мисля че съм гледала един, но доколкото си спомням, там мъжът винаги влизаше през вратата, жените гледаха в земята и се червяха в присъствието на мъж, а младите се отнасяха с възрастните като с полу-богове. А да, и главната героиня забременя след нещо като целувка. Ясно сега ще пускат и хард-***. Нищо, да ги изкупят и тях БГ телевизиите. Друго си е да гледаш как малтретират и унижават жени. :(
13
4
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
Да е жив и здрав авера на бате Боко - Ердоган ефенди :) все пак имат общ работодател! а вие простолюдието продължавайте да си вЕрвате, че комшиите са ни врагове ХАХАХАХАХАХА
12
4
 
13
 
! Отговори
miselm преди 8 години
С НЕТЪРПЕНИЕ ГИ ЧАКАМЕ ПО BTV СКОРО ДА СА НИ ЧЕСТИТИ
11
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А която не гледа в земята, я пребиват с камъни. Да си гледат сериалите, аз искам европейско и българско кино.
10
2
 
31
 
! Отговори
аз преди 8 години
Жалко за Ататюрк!!!
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
6-ти Впрочем сега се затърсих в нета и наистина първият турски космонавт очакват да лети с американци 2020-та. А дали ще стане... Представям си каква комедия ще е тоя. Все едно "журналиста" Борат. Муаахахахахаха
8
23
 
7
 
! Отговори
Исмаил преди 8 години
А българските какви са? Само псувни ,хайдути и как Кочо убил децата си ....И ето резултата. Деца се правят на хайдути и се ръгат с ножове,друг баща сварил дъщеря си в тенджера блудства с детето си...и т. н.Много възпитателно. Друг баща убива цялото си семейство заради кредити като Кочо.
7
0
 
20
 
! Отговори
да преди 8 години
Мъжът желае, жената се срамува, е по стара ислямска традиция ще го отнесе детето. Ох ,умират хората за *** малко са им новините в БГ.
6
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представям си туркиня да флиртува и съблъзнява...все едно да си представя турчин- космонавт.
5
13
 
0
 
! Отговори
statiq za krajba преди 8 години
Ромките се обучавали още от малки деца, за разлика от тях българките били по-схватливи.!!!!!
4
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В село Голица няма нито един турчин или ром. Девизът на селото е" Куче ли е, да е убито, бе!"П.С. Голичани викат на турците- Кучета. Иначе много си обичат четирикраките бозайници в двора под това наименование.
3
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първите бяха за зарибявка, сега да си дойдат на думата. После някой да не се учуди, ако жена му избяга в ИД.
2
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ориенталското в тия *** никога не може да изчезне.
1
2
 
52
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Е щом вожда им така е казал...