Нова тв официално с нов собственик, финализираха сделката

На българския пазар "Юнайтед Груп" притежава телекома VIVACOM
Обновена: 22 яну 2021 17:33 | 22 яну 2021 17:33, Камелия Цветанова
39
Нова тв официално с нов собственик, финализираха сделката
Снимка: Нова тв

„Юнайтед Груп“, водещ доставчик на телекомуникационни услуги и медии в Югоизточна Европа, днес обявиха, че са завършили придобиването на „Нова Броудкастинг Груп“, най–голямата мултиплатформена медийна компания в България.

„Нова“ се състои от 10 телевизионни канала, включително националната Нова тв, и най-голямата онлайн платформа в България – „Нетинфо“, която достига средно до 80% от българското население всеки месец. Тя също така управлява четири радио станции.

На българския пазар „Юнайтед Груп“ притежава телеком-оператора VIVACOM.

Главният изпълнителен директор на „Юнайтед Груп“ Виктория Боклаг заяви: “С радост посрещаме „Нова“ и нейните служители в семейството на „Юнайтед Груп“. България е привлекателен пазар за нас и като част от „Юнайтед Груп“ „Нова Броудкастинг Груп“ ще продължи да надгражда силните си страни“.

Боклаг добави: „Между „Нова“ и другите наши медийни операции съществува добра съвместимост. Това ни дава възможността да постигнем синергия и да разширим мащаба си, за да увеличим инвестициите си в локално съдържание, което да удовлетвори нашите клиенти.“

Като част от „Юнайтед груп“ дейностите на „Нова Броудкастинг груп“ ще бъдат супервизирани от бившия изпълнителен директор на RTL - Dirk Gerkens, професионалист с повече от 25 години опит в сферата на телевизията.

Придобиването на „Нова Броудкастинг Груп“ е в съответствие със стратегията на „Юнайтед Груп“ да притежава  както телекомуникационни, така и медийни компании на пазарите, където оперира. Платформата на компанията обединява водещите оператори и най-добрите производители на съдържание в Югоизточна Европа.

Медийното подразделение на „Юнайтед Груп“, „Юнайтед Медиа“, всяка година произвежда повече от 20 000 часа оригинално съдържание и излъчва повече от 30 канала, които са на разположение за наземни, кабелни, DTH, OTT и IPTV платформи.

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев излезе с първо изявление за продажбата на Нова телевизия.

"Скъпи приятели и колеги, Щастлив съм да споделя с вас, че днес финализирахме успешно сделката по прехвърляне на 100 % от собствеността ни в Нова Броудкастинг Груп. Бих искал да изкажа специални благодарности на целия екип на Нова Броудкастинг Груп и останалите дружества от групата за положените усилия, всеотдайната и професионална работа през последните почти две нелеки години, в резултат на които Нова Груп се утвърди като безспорен лидер на българския медиен пазар. Това нямаше да е възможно, ако не бяхме заедно и ако не се справяхме заедно с предизвикателствата, пред които ежедневно бяхме изправяни. Вярвам, че новият собственик ще продължи да полага усилия за развитието и модернизирането на Нова Броудкастинг Груп, което ще е предпоставка за постигането на още по-големи успехи и за запазването на групата като вечен лидер на пазара на медийни услуги!".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що за телевизия трябва да е NovaNews излъчваща заседанията на НС, при положение че друга национална телевизия -БНТ2 ги излъчва и тя?Що за малоумно ръководство има тази Нова Телевизия. Я по-скоро новите собственици я пеобразят по техен модел и изгонят всички сегашни водещи и служители поради ГЕРБерска зависимост.
14
2
 
6
 
! Отговори
Бат Сашо преди 3 години
Ще не я направят тая телевизия един канал за възрастни мисля,че ще има по-голяма гледаемост.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извинявайте, но това не е Патрашкова, това Евгени Минчев в менопауза.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като гледам водещите на предавния и новини в бтв и нова приличат ми на застаряващи порнозвезди!
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
младите хора в българия отдавна не гледат телевизии като NOVA...онзи ден казах на сина ми,който е на 18 години,че ще гледам един филм по NOVA,а той ме попита:NOVA какво е това?ясно...тази телевизия се гледа предимно от бабки заради турските сериали.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименкокошките ти не харесват гала а кристина патрашкова!
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не трябва да забравяме и колко хора бяха изгонени от там по нареждане на Домусчиев.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нова кога ще започнат да снимат с HD техника? Какво се случи с оборудването на Канал 3? Да не са си го поделили Шиши и Гелосания. Срамота е в 2021 година да снимаш с такова лошо качество. Диемите същата работа. Добре че само сигналът подаден от камерите на стадионите в Англия е HD , всичко друго е пародия като качество. НоваНюз пародия на новинарска телевизия.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сакън! Само Гала не пипайте, че кокошките ми много я харесват и ше спрат да носат....
6
0
 
32
 
! Отговори
Теле зрител преди 3 години
Крайно време е да махнат втръсналата ни Гала и лиготиите и барабар с ония абонирани статисти в предаването и!Простотия до шия
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да живее руската мафия! Най-могъщата в света. Ще гледаме "Ну ,погоди" и Чебурашка....Аааа-и Мудозвона Соловьов.....
4
2
 
15
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
АКО ПРЕМАХНАТ ПОДМАЗВАНЕТО НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ МОЖЕ ДА СЕ ВЪРНАТ И ЗРИТЕЛИТЕ !!!ДО СЕГА БЕШЕ ПЪЛЕН ОТ-ВРАТ !!!
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна гледам само Animal Planet.Поне при животните няма фалш,лицемерие и слугинаж както при хората.
2
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е скритият собственик зад тази фирма "Юнайтед груп" ?Колко милиона изкара Домусчиев горница от препродажбата ?Кога ще върне Домусчиев 50-те милиона, които дължи на БМФ ?
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Се тая брат... Нито ще купят нещо по-различно от турско-индийски сериалчета, нито ще измислят нещо по-свястно от Бигбрадърите дето ги въртят. Така че - не ми дреме! bTV и Нова не гледам, няма и да гледам!