Алексей Петров в съда гипсиран и с рана на носа

В ареста му оказвали и психологически натиск, оплака се той
Обновена: 18 окт 2010 11:38 | 16 сеп 2010 13:36,
197
Алексей Петров в съда гипсиран и с рана на носа
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата е образувала проверка по сигнал за поръчка за разправа с Алексей Петров в Софийския затвор. Това стана ясно на днешното заседание на Софийския апелативен съд, който трябва да реши дали да остави в ареста задържания при специализираната операция „Октопод“ в началото на февруари.

Сигналът е подаден от друг задържан, който казва, че има възлагане на  поръчка за упражняване на насилие върху Петров.

„Там са посочени лица с имена, да се надяваме, че прокуратурата ще стигне до края“, коментира адвокатът на Алексей Петров Ина Лулчева.

Алексей Петров пристигна в съдебната зала с превързана ръка, гипсиран пръст и рана на носа.

По-късно пред съда той каза, че на 12 септември е припаднал, заради което са и раните му. На днешното заседание стана ясно, че той трябва да претърпи няколко операции.

Установено е, че има атрофия на мускулатурата на десния крак и се нуждае от неотложна операция. Лекарите от болницата към затвора са препоръчали тя да бъде извършена в "Пирогов".

Преди това обаче Петров трябва да бъде опериран от дискова херния, като е добре това да стане в неврохирургична болница. Третата операция, на която трябва да се подложи Алексей Петров, е заради артрит.

В съдебната зала защитата му изтъкна, че лекарите са констатирали, че заболяванията му са се обострили вследствие на условията в ареста.

Като мотив Алексей Петров да получи по-лека мярка за неотклонение защитата му изтъкна, че не е налице обоснованото предположение за извършените престъпления за ареста му. Миналата седмица стана ясно, че от първоначалното обвинение срещу Алексей Петров и останалите задържани при акция „Октопод“ са отделени материали. След това срещу Петров е повдигнато обвинение за организиране на престъпна група за рекет и за три конкретни случая на принуда.

Обвиняеми заедно с него са други двама от задържаните – Марчело Джотолов и Антон Петров – Хамстера.

Според защитата, след като Петров няма такова обвинение, по което е задържан през февруари месец, очевидно няма налице обосновано предположение, каквото е било при първоначалното му задържане през февруари.

Според прокуратурата обаче е вярно, че той е задържан по друго дело, но сега всички обвинения, включително и мярката за неотклонение, са по това ново дело.

Самият Алексей Петров заяви пред съда, че арестът му е начин над него да бъде осъществена политическа репресия. Той заяви, че когато е решил да опонира на премиера Борисов и да изкаже несъгласие с политиката в сферата на икономиката и националната сигурност, е сметнал рисковете от това.

„Никога не съм предполагал, че в България може да се осъществи политическа репресия чрез съда“, обърна се той към магистратите.

Още по темата

По думите му вътрешният министър Цветан Цветанов „се изживява като началник на прокуратурата и ръководител на т.нар. тактически действия.

Той допълни, че е информирал главния прокурор и ВСС за психологически натиск, който му е оказван в ареста, и се надява да бъдат предприети действия.

Петров изтъкна, че му предстоят три тежки операции и че е имал припадък в ареста на 12 септември.

„Оттогава лекарите в болницата на затвора не могат да убедят прокурор Костов, че е необходима намесата на външен специалист, каза Алексей Петров.

Съдът се оттегли на съвещание и предстои да реши дали да му наложи по-лека мярка за неотклонение, или да го остави в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още по темата: мяркаалексей петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
7
 
! Отговори
hrana za vsi4ki преди 13 години
е, как не можеш бе, виж кво става във форума! няма подобна ***!
104
8
 
11
 
! Отговори
адс преди 13 години
Хора знаете ли във Плевен какво става в нашият *** град.Правят подписка в защита на Алексей петров насред центъра,със заглавието дайте думата на Алексей Петров.Незнам във вашите градове дали е така.Нямам думи как може да има хора които да искат да защитят този престъпник
103
6
 
11
 
! Отговори
Лев Инс Мераци преди 13 години
На това му се казва класически пример за толериран физически и психически тормоз над арестант. А сме живеели в демократична държава с ясни правила и отговорности. Колко месеца им трябват за да намерят доказателства за виновността на някой? Той е невинен, докато нямат 100% доказателства за виновността му. Защо е в ареста?
102
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"лекарите са констатирали, че заболяванията му са се обострили вследствие на условията в ареста"Хайде сега оставете Алексей настрана и си помислете какво става с не толкова "прочутите" или тренирани арестанти!Това арест ли е или килиите в мазето на някой средновековен зандан?
101
5
 
8
 
! Отговори
t-rex преди 13 години
Много ги разбираш нещата, явно! Само дето забравяш кой всъщност е Алексей Петров - рекетьор и изнудвач. Не ми е много ясно само защо толкова хора се впуснаха да го защитават като се знае от край време с какво се занимава. И да не го осъдят с нашата калпава съдебна система, важното е да разбият организацията му по какъвто и да е начин било той и с физическа елиминация. Не ми пука какви са му отношеннията с ББ, важното е тази гад и всички като него да си получат заслуженото!!!
100
1
 
19
 
! Отговори
Чичо от село преди 13 години
Карма - монетата е хвърлена и се падна ези. Бойко Борисов е премиер, Алексей Петров е в ареста... Ако се беше паднало тура - щеше да е обратното...
99
2
 
4
 
! Отговори
азис преди 13 години
ТИ..ПОНЕ ЕДИН КОМУНИСТ ПОЗНАВАШ ЛИ ..ЛИ4НО.....ПОНЕ 1...?ЗНАЕ6 ЛИ КАКВО ЗНА4И КОМУНИЗЪМ...?СЪМНЯВАМ СЕ......ЗА6ТО ИЗПОЛЗВАШ ТАЗИ ДУМА......?
98
8
 
10
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Защо харчат парите ни за този ***.Имат доказателства и готово-дават му стая в централния затвор и да му кажат тук ще живееш до края на живота и край.И след 3-4 години в същата килия ще влезне и Б.Борисов и ще му прави компания.До вчера бяха приатели и всички тези неща за който е виновен той то значи и ББ е виновен
97
4
 
13
 
! Отговори
kolekcionera преди 13 години
Ами това са стари комунисти който чрез насила искат да унищожат компромати но за сега Алексей Петров наделява .Но ако има публичен съд и Алексей реши да проговри и 100 процента съм сигорен че има видео и аудио записи и то точно с другаря Бойко Борисов ,който по всевъзможен начин ще се опита да ги унищожи дори това да струва цената на Българския народ .Според мен ТЕЗИ Гербери ще го убият и то по съвсем гаден и противен начин .пример МаРков
96
4
 
5
 
! Отговори
azis преди 13 години
ДАН4ОООО..ПИ ЛИ СИ ХАП4ЕТАТА..МОИТО МОМ4Е.......?о6те кои иска6 да умре.....даи оферти.....ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ПАЛЯ4О.............ТОИ БОЖИДАР ДИМИТРОВ...СИ ГО КАЗА МНОГО ТО4НО.....ЩО НЯКО СА ОБИДИХА...ТАКА И НЕ РАЗБРАХ....
95
2
 
3
 
! Отговори
hrana za vsi4ki преди 13 години
да да, това с невинните го знаем, беше преди 50 години.
94
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Станала тя една - ти ли ме бутна или аз сам паднах
93
3
 
2
 
! Отговори
azis преди 13 години
AREEEEE..TAQ DYRJAVA NQMA LI DRUGI PROBLEMI....ili nqkoi vi pla6ta..da go pravite,,geroi,,,..................................AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...?
92
12
 
16
 
! Отговори
Данчо преди 13 години
ИСКАМ БОЙКО БОРИСОВ С РАЗБИТ НОС !!!!!!!! БОРИСОВ-ГАД НАГЪЛ ПРЕДАТЕЛ ДОЛЕН,ЛИЦЕМЕР!!!!
91
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В КАПАНА ПОПАДАТ ВИНОВНИ И НЕВИННИ. КАЗВАЙ ПАЗИ БОЖЕ.
90
2
 
8
 
! Отговори
tutankhamon661 преди 13 години
Не е хубаво да те пляскат. Не причинявай на другте това, което не искаш на теб да ти причинят!
89
2
 
1
 
! Отговори
Чичо от село преди 13 години
А не е ли така?
88
3
 
3
 
! Отговори
От Апелативния съд преди 13 години
Всичко зависи от тарифата.
87
6
 
32
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
Мисля,че скоро Ал.Петров ще си признае,че е убил през шестдесетте години Д.Ф.Кенеди, а преди това е участвувал в Септемврийското възстание.
86
1
 
5
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Добре де, ама психическият начин на носа му ли се отразява? Мисля,че поговор-ката гласи,че всяко направено зло ПРЕЗ НОСА ти излиза! Ама в следствения арест не зная какво правят,та излизаш с пукнат нос!Може би това е последният вариант на поговорката.