Разпитват Алексей Петров за смъртта на Надежда Георгиева

Ямболската адвокатка бе зверски убита през 2000 г.
Обновена: 18 окт 2010 11:35 | 27 сеп 2010 12:26,
25
Разпитват Алексей Петров за смъртта на Надежда Георгиева
Снимка: БГНЕС

Алексей Петров за пореден път ще даде свидетелски показания по делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева.

Софийският градски съд определи задържаният при операция „Октопод“ да бъде извикан в съдебната зала на 7 декември, когато е следващото заседание по делото.

Алексей Петров ще даде показания в качеството си на работодател на адвокатката.

Надежда Георгиева е работила в комплекса „Спартак“ от октомври 1999 г., а убийството е станало през февруари 2000 г., каза адвокатката на родителите на жертвата – Весела Сотирова.

На следващото съдебно заседание ще се установява дали Алексей Петров е знаел за убийството преди полицията и как точно е научил за това.

Още по темата

Според Сотирова много доказателства по делото са изчезнали, но причината за това не е немарливост.

Ямболската адвокатка Надежда Георгиева бе намерена мъртва през февруари 2000 г. в дома й в столичния квартал „Стрелбище“, заклана със сатър.

Подсъдими за убийството й са бизнесменът Орлин Аврамов, секретарката на покойния прокурор Николай Колев – Димитринка Калайджиева, и съпругът й Пламен Калайджиев.

Процесът обаче не може да приключи заради неизпълнена европейска заповед за арест на Калайджиева, която трябва да бъде екстрадирана от Англия.

Досега няколко свидетели по делото заявиха пред съда, че убиецът на адвокатката е бившият главен прокурор Никола Филчев, както и че има връзка между нейното убийство и това на Николай Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Филчев в затвора! Време е всички *** като него, грабили държавата и убивали хора, да си платят за стореното.
20
1
 
0
 
! Отговори
Мима преди 13 години
Анонимния с маймуницата,задавал ли си си въпроса как така ционистите воглаве с американската върхушка си взривиха СТЦ и погубиха 3000 човешки живота??А как Путин отрови стотици в московския театър заради шепа 18-19 годишни чеченски пикли??Ако не си наясно от трибуната на ООН Ахмединенджат им го изплю в очите!(макар че не го одобрявам,но браво за мъжката му позиция и патриотизъм)....Тогава си отговори защо местните величия и велможи са безнаказани???
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чудно ми е дали някой от тези, които сега са на власт е поръчвал убийства и дали А. Петров знае за това...
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТРИЙТЕ НАПИСАНОТО НА ЛАТИНИЦА !!!!!!!!!!!! ало ***,ТУК Е БГ !! И БЕЗ ТОВА Е ПЪЛНО С *** КОМЕНТАРИЙ А И НА ЛАТИНИЦА ДА СЕ МЪЧИМ ДА ГИ ЧЕТЕМ.
17
1
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Това за Филчев Цветанов сигурно го е пропуснал!
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а къде е сега Филчев? някой търси ли го, ....изобщо?
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Филчев и Ал. Петров са били съседи в една и съща луксозна кооперация и се познават много добре. Ямболската адвокатка прави една фатално груба грешка.
14
1
 
16
 
! Отговори
Pfff преди 13 години
Да ме разпитат МЕНЕ ... и ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ ... щото и глухите и слепите разбраха че ФИЛЧЕВ я е убил тази адвокатка !!!
13
0
 
14
 
! Отговори
Предложение преди 13 години
Да разпитват Алексей Петров и за Бойко Борисов.
12
6
 
2
 
! Отговори
ANONIMEN преди 13 години
Gospoda, kato vi cheta komentarite napravo se hva6am za glavata. Ta tova e edna golqma kra4ka napred v razledvane sre6u A.Petrov, tui kato za pirvi put se zamestva vruzkata mu s Fil4ev. Bivshiq NI glaven prokuror ima li4no izvurshine nad 3 obiistva, kato Traktora e tozi, koito e po4istval sled nego, takuvto e bil sku4aq s Advokatkata,koqto beshe zaklana v Strelbi6e a 10 godini se mul4i. Zamesva se i smurta na Nikolai Kolev, otnovo Fil4ev, izvurshitel Petrov, 6e e interesno kolko mogat da dokajat
11
3
 
8
 
! Отговори
От Бургас преди 13 години
Строителният предприемач Стоян Стоянов беше убит по поръчка на Михайлов - бивш изпълнителен директор на Агенцията за държавни вземания ( от тогава в неизвестност), поппомаган от бивш съдия, след което адвокат и нотариус. Михайлов го търсят ( или не го търсят) а съдията е на свобода.
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бе този е военнопрестъпник:) С неизяснено мощно оръжие предизвика и бедствието в Хайти! Веднага на международния трибунал:)
9
2
 
9
 
! Отговори
bg преди 13 години
ко стаа с филчевия ся - аре де? един *** не можете да опандизите, щото ще ви завлече и вас, а? ами свитнете го тогава или го пратете посланик на марс :)))
8
2
 
5
 
! Отговори
Мима преди 13 години
Стига бе,и фенове си има литературния жанр 'слабоумие"-писан на маймуница!
7
2
 
7
 
! Отговори
до Мима преди 13 години
То това чудо дори си пише името Кримена.......от тук нататък коментара е излишен
6
3
 
3
 
! Отговори
Антон преди 13 години
А аз като чета твоето грамотно писане ми светва колко внимателно си слушала в часовете по български език и литература, особено когато са ви обяснявали за ирония, сарказъм, осмиване и т.н. като похвати в писането. Ако не намираш хумористичното и ироничното в мненията на Кремена трябва да търсиш причината за това нищо да не се случва като хората в такива като теб, Мименца :)
5
1
 
5
 
! Отговори
Мима преди 13 години
Като чета неграмотното писание от Кремена ми светва защо в БГ нищо не се случва като хората!Ами имено заради 'матреала",жалко -явно кременчетата са болшинство!
4
2
 
3
 
! Отговори
до Модератора за 4 преди 13 години
Просто се чудя защо *** не трие това нещо,даже ненаписано на кирилица,което се мъчих да прочета 1 мин ,а те са 2 реда
3
0
 
3
 
! Отговори
ссссс преди 13 години
Сещах се ,че съм гледал интервютю но не се сещах как се казваше жената която бяха поканили като гост в студиото на БТВ.....сега го намерих в гугъл
2
0
 
9
 
! Отговори
ссссс преди 13 години
Съпругата на убития прокурор Николай Колев - Нанка Колева, разказва пред "Тази сутрин" за убийството и поръчителите:Имах разговор с Никола Филчев, бяха минали две години от убийството на мъжа ми. Това е първият работен ден на 2005 г., случайно се срещнахме по стълбите и имахме разговор в кабинета му. Аз съм го питала защо уби съпруга ми, а той изпадна в криза, но не в буйстваща криза, а в криза, в която е жалък, когато се огъва, смалява, хленчи, мънка и ми призна, че е убил ямболската адвока