Прокуратурата протестира срещу решението за Доган

ВАС вече реши, че Сокола не е бил в конфликт на интереси
Обновена: 28 окт 2010 21:43 | 28 окт 2010 21:43,
84
Прокуратурата протестира срещу решението за Доган
Снимка: БГНЕС

Има протест на Главната прокуратура срещу решението на тричленния състав на ВАС, който оправда Ахмед Доган. Това съобщи председателят на Комисията за борба с корупцията, конфликта на интереси и парламентарна етика Валентин Николов.

Оказва се, че отговорът за решението на съда все още не е пристигнал до комисията. Въпреки това от комисията ще обжалват решението на съда още утре, независимо че не са получили още решението.

"Много ми е интересен фактът – как така десет дни пътува това решение от ВАС до парламента", коментира Николов.

На 18 октомври т.г. тричленен състав на ВАС реши, че лидерът на ДПС не е бил в конфликт на интереси, когато е получил хонорар в размер 1,5 милиона лева.

Двама от съдиите в тричленния състав са били убедени, че тъй като Доган е сключил консултантските договори по четирите хидроенергийни проекта, сред които и "Цанков камък", преди влизането на специализирания закон, той не е бил длъжен да декларира конфликт на интереси.

Ден след решението на ВАС предишният ротационен председател на ПК за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Димо Гяуров, депутат от Синята коалиция, заяви:

"Никога не съм си позволявал да коментирам съд и няма да го направя и сега, защото смятам, че институциите трябва да се уважават. Институцията е свещена крава. Не е възможно един лидер на партия, мандатоносител, председател на парламентарна група да бъде възприеман в тясното му качество само на депутат и неговото занимание да е само да натиска копчето за гласуване, а това е възприел съдът".

Така Димо Гяуров коментира решението на ВАС, че лидерът на ДПС Ахмед Доган не е бил в конфликт на интереси, когато е получил хонорар в размер 1,5 милиона лева. На въпрос как се е стигнало до това фирма "Минстрой" да потърси точно господин Доган, Гяуров тогава отговори:
"Законът не изисква да бъде разследвана тази страна на нещата".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Маминото *** ненагледно - хем турчин било, хем философ, хем агент на ДС, хем концепционалист по хидроенергийното строителство, хем пък, най-вече, депутатин. И никакъв конфликт на интереси нямало. То, милото, само с кунката натискало бутончето в парламента (когато се вестнело там). А България хич не била и днес комунистическа държава, в която на ДС-агенти като Медито Доганов "независимият" съд косъм от главицата им не дава да падне. Ще се спомине скоропостижно горкото, неопетнено.
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека да си протерстира. Нали ГЕРБ и ДПС са вече в топла любовна прегръдка.
47
0
 
0
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Този Николов сигурно е правно неграмотна личност. Решенията на съдилищата се публикуват в сайтовете им и решението беше публикувано след като излезе. Какви 10 дни, кви 5 лева. Лично го четох, защото ми беше интересно.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
e sega ni gledat es i si vadqt zakly4enie za na6te sadii
45
0
 
3
 
! Отговори
турчин преди 13 години
Искрено се надявам,че най-накрая ще се появи лидер в БГ,който наистина да не е свързан с никого от така наречения "преход" и да ни изведе от "батака" в който се намираме.
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДПС трябва да се забрани. Имам съсед който е активист на ДПС - няма по-бясно куче от него. Чудя се как още не е умрял от злоба към България и българите. Доган съдаде много опасен прецедент. Основния аргумент на нашите политици е че по-добре да е той отколкото да се появи някой по-радикален водач на малцинството. Да но така чрез Доган им се показа че могат да правят каквото си искат и да останат ненаказани. А радикалните ще се появят родени точно от тази злоба, алчност и наглост.
43
1
 
6
 
! Отговори
аз преди 13 години
Турчина си е опекъл нещата..
42
0
 
8
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Не ми се влиза в полемика, но предполагам имаш достатъчно капацитет и знаеш че нито ние сме избрали тези, които ни управляват, нито Доги е избран от тези, които са го "избирали". Аз и почти всички около мен не сме гласували за управляващите партии, както е възможно и ти да не си гласувал на бога на корупцията. Излизахме на бутнове няколко пъти (два доста сериозни),но резултатите за сега не са това,което бихме искали да бъдат. Пак ще излизаме (всички) ако се налага.
41
10
 
2
 
! Отговори
турчин преди 13 години
А вие българите като сте много умни,защо избирате все грешния човек да ви управлява,а?
40
0
 
10
 
! Отговори
ДОГАН ЕФЕНДИ... преди 13 години
...Е ЧОВЕК НА ГОЦЕ!!!!!!!!!!!ЧЕРВЕНИТЕ СЪДИЙ...КАЗАХА ,ЧЕ Е "НЕВИНЕН", ПО ЗАПОВЕД ОТ ГОЦЕ,/ШЕФА НА ОКТОПОДА/ВСИЧКИ ТУРЦИ И *** ---ГЛАСУВАХА ЗА ГОЦЕ!СЕГА ГОЦЕ ....ГО СПАСЯВА!!!РАЗБРАХТЕ ЛИ,....????!
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
незнам как тия турци които гласуват за дпс....не им стана ясно че ги лъжат и заблуждават,5 мандата ги лъжат,и те все повече забогатяват на тяхния гръб...ей хора осъзнайте се..
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
el ario ти си турчин. Пишеш с турска клавиатура, където някои турски букви не могат да излязат.Бягал си от употребата на ''ч'', но пак си сгафил и си употребил някаква буква ÷ или знак дето не е на английска клавиатура.
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОЯ ДИМО ГЯУРОВ БАЯ "БАКЛАВА" Е ХАПНАЛ МАЙ...
36
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е луд, който е изял зелника, а този, който му го е дал. Всички ние сме виновни. А Доган още дълго ще се подиграва с нас. Защото сме овце! И овце ще си умрем! Не ни трябва държава, кошара ни стига!
35
1
 
16
 
! Отговори
.................. преди 13 години
Този,който ограби държавата,лъже ,дърпа конците на политиката в страна, с преобладаващо българско население е оправдан.Кой е виновен ? Ние ,българите,които първо му разрешихме всичко,което направи,второ - го оправдаваме.Големи сме ***,да позволим на *** да си играе с нас.Колко ли му струва на Доган ,зада го оправдаят ?
34
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДПС трябва да се забрани да съществува,за 20г. нищо не е направила заБългария,а само и вреди,а последните години крадяха яко на всички нива.....
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С *** не споря.Първо разбери какво съм написал. Помисли върху него. И чак после си отваряй устата.Вчерашни пичлемета. Не си турчин.И ти, и всички дето гласувате за ДПС.
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имената, имената им кажете!! Имената на тримата съдии от ВАС, решили, че Доган е по-чист от Христова сълза
31
5
 
3
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Ти да не си много умен,като гласуваш за Царя и Боко?
30
1
 
0
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Разбира се че ще има протест :Официално на прокуратурата ще и се наложи да прекрати прокурорската преписка и образуваното дело срещу неизвестен извършител, поради липса на престъпление. И ще се изложат пред БОКО нали вече само неговите заповеди се слушат и тези на ЦЕЦО то май независима прокуратура няма.Неофициално : Знае се че когато се реди състава на съда той беше от близки до ДПС хора. Затова прокуратурата като не може да докаже пристрастност ще обжалва друго какво и остава