Последният "октопод" арестант се размина със свободата

Апелативният съд остави окончателно в ареста Марчело Джотолов
Обновена: 9 ное 2010 17:55 | 9 ное 2010 17:55,
25
Последният "октопод" арестант се размина със свободата
Марчело Джотолов. Снимка: БГНЕС

Марчело Джотолов – последният от задържаните при спецоперация „Октопод“, който все още е зад решетките, остава в ареста.

Това реши Софийският апелативен съд, който потвърди наложената от градските магистрати мярка.

Защитата му искаше той да получи по-лека мярка с мотива, че е в ареста вече 9 месеца и трябва да се прецени законността на продължителното задържане.

Адвокатите на Джотолов упрекнаха градския съд, че взима предвид показанията само на тези свидетели, които подкрепят обвинителната теза, а игнорира останалите.

Според тях СГС нарушава конституционните му права и не зачита презумпцията за невиновност.

Защитата изтъкна още, че всички осем обвиняеми по делото „Октопод“ вече са пуснати от ареста, включително и уличения като ръководител на организираната престъпна група Алексей Петров.

Апелативният съд обаче изтъкна, че срещу Марчело Джотолов има повдигнати и обвинения, отделни от тези на останалите от групата и затова не може да се правят сравнения с техните случаи.

Още по темата

Според магистратите прокуратурата е събрала достатъчно доказателства, които сочат, че Джотолов е извършил престъпленията, в които е обвинен.

В днешното си определение съдът записа, че Джотолов като служител, а по-късно и като управител на фирмата Ин-80 е изкупувал дългове чрез правни сделки, а след това е събирал парите от длъжниците, като е използвал психическа принуда.

Освен това съдът счете, че има опасност обвиняемият да извърши ново престъпление, ако излезе от ареста и подчерта, че в случая има „завишена степен на опасност на личността“.

Днешното решение е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
СРС БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ НА СЪДИЯ И ПРОКУРОР НЕ Е ДОКАЗАТЕЛСТВО А ТОЧНО ОБРАТНОТО ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ СРЕЩУ НЕУДОБНИТЕ КОЙТО СА НА ВЛАСТ.
24
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
до анонимен 5 ей всички знаем как се събират доказателства ами защо първо не си събраха доказателствата и после да ги изловят ами първо си правят цирковете и после няма доказателства доказателства има ама така е полесно да се вземат малко от паричките им ами необитаемите къщи където са си водили жертвите наркотиците оръжието да не би да не са доказателства или те просто са играери на несе сърди човече и са се пазели сами че някой да не им развали играта
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не искат да го пуснат Марчело Джотолов, защото като излезе ще отепа жена си Свилена задето тя се разцепваше през цялото време с румънеца Кориолан. Ама той си замина и сега тя е отново самотна. Ха-ха-ха.
22
0
 
4
 
! Отговори
Димитър преди 13 години
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ОБЕЖДАВАМ ЧЕ ПРАВОСЪДИЕТО НИ НЕ РАБОТИ В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО,А В ПОЛЗА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ???НА 20 ГОДИНИ СЪМ,ОБИЧАМ ДЪРЖАВАТА,ГРАДА СИ,НО КАКВО ДА ПРАВЯ,КАТО НЯМА НИТО РАБОТА НИТО,ПАРИ,КАКВО МЕ ЗАДЪРЖА ОСВЕН СЕМЕЙСТВОТО ТУК?!?!? ЕДВА ЛИ В ЧУЖБИНА ЩЕ СЕ ЧУВСТВАМ ПО-ДОБРЕ,НО ПОНЕ ЩЕ ИМАМ ПАРИ ЗА ХРАНА!!
21
1
 
3
 
! Отговори
88 преди 13 години
MRUSNI KOMUNISTI4ESKI POMIQRI-IDVA VI VREMETO DA VI BESQT PO PLO6TADITE .............
20
3
 
5
 
! Отговори
minava6t преди 13 години
абе стига вече с тия комунисти бе.толкова сте банални вече.и новите демократи не са по различни...алчни *** се оказаха всичкидо един..
19
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
и него ще го пуснат..абеее на пушилката и се вижда края...цирк голям...и се чудя къде е вината...калпави следователи или никакво правосъдие? ама наистина българска работа
18
4
 
2
 
! Отговори
Камъка преди 13 години
Ами като ти харесваха отвличанията и убийствата-гласувай за комунистите щом си мислиш че са по добри от тези.За тези които оправляват сега поне са били обикновени хора-а не като Сергейчо който от малък е отгледан с една едничка мисъл че ще оправлява тази страна.Колко от вас които пишат са завършили специализирани учебни заведения и са ги карали с леки коли "Волги" с перденца по стъклата.
17
1
 
2
 
! Отговори
qwe преди 13 години
Октоподите престояха в ареста заради банковото лоби. Извода е не се *** с банкерите.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отвличанията бяха режисирани. Спряха, защото така пожелаха Кукловодите, дърпащи конците на Марионетките от ГЕРБ. Не е особено трудно да се промуее, но трябва поне малко интелект. А в *** и милицонерите такъв отсъства.
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами след като неграмотните фузкултурници-мутро-милиционери не могат да представят едно поне малко що-годе годно доказателство, Съдът въз основа на какво да ги осъди - на честаната дума на Цветанов ли. Дето се оплете като пате в калчища, като обясняваше вчера по Канал-3 за апартаментите си.
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На кой му пука вече за Боко-Цвъцковите димки и пушилки. Видяхме ги колкото струват. Само на думи. Народът е гладен. А идва зима. Шоу, ПР, ама без хляб и на студено ...
13
4
 
3
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Абе Глиган ефтин пиар си направили? Оттогава да има отвличания, даже и поръчковите убийства намаляха. Просто българина не обича реда, така че и Бойко няма да се задържи.
12
1
 
5
 
! Отговори
gligan преди 13 години
Общото е, че ГЕРБ си прави евтин PR с тях!!! Опаа сега се сетих, че *** вкараха Митьо Очите в затвора, а на братята Галеви им повдигнаха обвинения!!!
11
1
 
1
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Явно тоя не е заделил пари за черни дни и сега няма какво да даде на независимата съдебна власт или както им викат на тея ***, иначе одавна да е на свобода.
10
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 13 години
Тц, тц, тц.... Ами, да направим една гражданска подписка до съда да го пуснат човека...
9
1
 
5
 
! Отговори
ТЕМИДА иска още... преди 13 години
Батка бръкни се по дълбоко.... хем ти се свидят хилядарките хем искаш да си на свобода. Няма как да те чуят съдиите докато не зашумолиш с пачките.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В събота по Отечествен Фронт на Нова даваха как една банка бе докарала една проста жена до самоубийство. Това не ли психическа принуда, за събиране на дългове.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А бе фирмите за изънсъдебни споразумения на GSM операторите и Банките не използват ли психическа принуда да те заплашват теб и познатите ти.
6
3
 
7
 
! Отговори
gilan преди 13 години
Една гатанка: какво е общото между Алексеи Петров, Мито Очите, Маргините, братя Галеви