Прокурор свалил обвиненeтo за наркотици срещу Големия Маргин

Чавдар Ангелов не уведомил колегите си за това и е наказан
Обновена: 12 яну 2011 17:40 | 12 яну 2011 17:39,
43
Прокурор свалил обвиненeтo за наркотици срещу Големия Маргин
Красимир Маринов при едно от последните му явявания в съда. Снимка: Булфото

Наказателното производство срещу Красимир Маринов – Големия Маргин, за ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотици е прекратено поради липса на доказателства.

Това съобщи апелативният прокурор на София Вичо Вичев.

Чавдар Ангелов, който е един от двамата наблюдаващи прокурори, е свалил обвинението срещу Големия Маргин, без колегата му да знае за това.

„Аз считам, че това е нарушение на екипния принцип на работа, който изисква колегите да знаят какви процесуално-следствени действия се извършват, да бъдат уведомявани за крайния акт. Това нещо не е сторено“, коментира Вичев.

Заради гафа Чавдар Ангелов е командирован временно от Софийската градска в Районната прокуратура, а Вичо Вичев коментира, че това не е наказание.

Той добави, че действията на Ангелов ще бъдат взети предвид при оценката за работата му по конкретното дело.

Съдът обаче е прекратил производството и го е върнал на прокуратурата, тъй като постановлението не е било връчено на всички обвиняеми.

Още по темата

Преди година Големия Маргин беше задържан по обвинения за организиране и ръководене на група, разпространявала наркотици в София.

Тогава прокуратурата заяви, че Маринов е бил ръководител, а Стефан Бонев – Сако, „се явява като изпълнителен директор“ на бандата.

Няколко месеца по-късно апелативният съд освободи Големия Маргин от ареста с мотива, че няма достатъчно доказателства той да е ръководил наркогрупата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да се разпуснат всички съдии и прокурори. Да си внесем отвън и ще ни излезе по евтино. Не знам какво още трябва да се случи за да се разбере че съдебната система работи ефективно само за кокошкари.
19
0
 
17
 
! Отговори
Stany преди 13 години
Дембеле неможаха да го бутнат в затвора, а са тръгнали да се занимават с маргините. Направо да ги пускат за да спестят парите на данъкоплатците от тези безсмислени дела. Факти и доказателства има - воля няма.
18
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
и предварително е знаел прокурора че нищо няма да му направят..ЛЕЛЕ КАК МИРИШЕЕЕЕ...ТА ВУНИ НАПРАВО
17
1
 
18
 
! Отговори
Справедлив преди 13 години
Срещу 5 нули , добро понижение си е уредил прокурорчето.Кога за такива некадърници/ако е действал от немарливост/ ще има дисциплинарно наказание без право да упражняват професията до живот?
16
1
 
30
 
! Отговори
Menn преди 13 години
Само да не си помислите, че прокурорът е бил подкупен!
15
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ШЕНГЕН НА КУКОВО ЛЯТО.....В ШЕНГЕН ПРЕСТЪПНИЦИ НЕ ИСКАТ, А ТУК И ПРОКУРОРИТЕ СА С ПРЕСТЪПНИЦИТЕ.
14
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пак се срамувам заради държавата си...стана ми навик. "Нема такава държава"...
13
0
 
28
 
! Отговори
те това е... преди 13 години
Добре де в България въобще може ли прокурор,съдия или адвокат да бъдат съдени,с тази независимост на съдебната власт май....не
12
1
 
12
 
! Отговори
DUBLIN преди 13 години
Aide sega s palen glas revete pak sre6tu Boiko,4e gi goni.NE VIJDATE LI DO KADE E V LA...TA tazi darjava i 4e samo skalpela i kam6ika pomagat.........
11
0
 
35
 
! Отговори
съдията преди 13 години
Привикали са го в Софийската градска в Районната прокуратура да разделят кинтите.Сигурно са го мъмрили що е задържал сумата само за себе си без да се отчете.Това да му е за урок!
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нищо няма да му се случи, особено ако не е съвпадение и е от фамилията Ангелови, която е с яки корени в прокуратурата на всички нива.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами човека ся защо да дели сумата с другия,като може да не я дели,а ?по ми се струва,че патардията е станала заради парите,ония другия е загрял схемата,а не че има нещо нередно..
8
7
 
14
 
! Отговори
но пасаран преди 13 години
Толкова жалка селска история!И това ще му го пишат на бойко с червено моливче на дупето!
7
2
 
21
 
! Отговори
Коректор преди 13 години
съдия - ед.ч.съдиИ - множествено число."съдиЙ" дори за химичен елемент не става.
6
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Очаквайте рязко подобряване на стандарта на живот на другарина Ангелов...
5
2
 
30
 
! Отговори
Съни преди 13 години
Обявявам операция "Пчела" за съдиите, прокурорите, митничарите, кметовете, даяжиите и семействата им! Ще бъдат проверявани имуществата и банковите сметки и това, което е в по-вече от работните заплати, ще бъде конфискувано в полза на държавата! Така ще изплатим дълговете, вържем бюджета и инжектираме икономиката!!! Блажени са верующите!!!
4
3
 
42
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 13 години
Дреме му на черупката! Нали сигурно е гушнал парички за 2-3 апартамента - майната му! След време ще се забрави и отново ще се издигне. А че тук става въпрос за едно от знаковите дела? Бил бил наказан! За това трябва да го съдят!!!Ето тук е мястото на подслушването! Ако бяха го слушали, сигурно сега щяха да имат доказателства! Всички трябва да бъдат слушани! Които са честни - няма какво да губят!
3
6
 
38
 
! Отговори
дерикотев преди 13 години
доста съдий има за "трепане"
2
1
 
55
 
! Отговори
Фил преди 13 години
Всъщност са го изпратили мръсника да си почине малко докато брои и разпределя мангизите, които е прибрал за услугата. След това ще се върне на бял кон ни лук ял, ни лук мирисал.Само разстрел и пълна конфискация на имуществото за такива!
1
1
 
55
 
! Отговори
Смешника преди 13 години
Вместо на това прокурорче да му се търси съдебна отговорност - те го командироват ... ама той защо е прекратил делото без да уведоми колегата си? Щото нема доказателства или щото доказателствата са достатъчно ? Щото другия не е взел ... от доказателствата ;)