Нови ключови факти изскочиха по делото "Белнейски"

Малката сестра Христина е правила аборт месец преди убийството
Обновена: 11 фев 2011 11:50 | 11 фев 2011 11:48,
79
Нови ключови факти изскочиха по делото "Белнейски"
Лазар Колев. Снимка: Dnes.bg

Смъртта на момичетата Белнейски е настъпила 14-20 часа преди аутопсията, която извършихме след намирането на труповете.

Това каза пред Пазарджишкия окръжен съд доц. Мария Грозева, ръководила първата съдебномедицинска експертиза за смъртта на двете сестри Росица и Христина.

По думите й аутопсията на сестрите е направена на 1 февруари 2006 г. сутринта.

Гроздева обясни, че екипът от патоанатоми не е бил допуснат за оглед на мястото в района на местността Грамадите, където са открити труповете на Белнейски.

Още по темата
Експертите не са изследвали и дрехите, с които са били облечени момичетата.

Според показанията й по-голямата сестра Росица е имала следи от автомобилни гуми в областта на главата. За Христина е установено, че е правила аборт, вероятно месец преди инцидента.

От думите на Гроздева в съдебната зала стана ясно още, че не е бил намерен биологичен материал в телата на момичетата.

Тя обясни още пред съда, че допуска възможността убийството да е извършено от един човек.

За убийството на двете сестри има направени няколко експертизи в страната и чужбина.

Защитата на единствения обвиняем за смъртта им – Лазар Колев, вече заяви намерението си да поиска разпит чрез видеоконферентна връзка на специалистите, изготвили експертизите в Австрия, Великобритания и САЩ.

Сестрите Христина и Росица Белнейски бяха открити мъртви на 31 януари 2006 г. в местността Грамадите между Брацигово и Пещера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Дона преди 12 години
Гледам едно предаване"медицински дедективи"там се вземат проби и от пръста и листа и бръмбари,да не говориме за дрехите ,кървавите петна са основниследи за да се реши как са убити жертвите. Защо екпертите не са допуснати до мястото където са немерени телата???.Каква експертиза е тогава?Екпертите "допускат" това достатъчно ли е ????Имам чуството че с лека ръка ще се обвини Колев,за да не останеме с впечатление че нашите екперти са некадърни което е факт.
74
2
 
0
 
! Отговори
stefan преди 13 години
ne znem za vas hora no tazi rabota mnogo namirisva.imam chustvoto che go glasyat tozi lazar.mislya che iskat da mu prepishat prestaplenie koeto toi ne e izvarshil.
73
0
 
3
 
! Отговори
зрител преди 13 години
защо ми изтрихте коментара, че овчарят намерил телата всъщност е жив или поне до скоро беше тъй като го показаха в репортаж?
72
0
 
0
 
! Отговори
зрител преди 13 години
и също така ми е интересно какво стана с втория затворник (споменаваше се за някакъв Йоско) пред когото Лазар Колев е направил първите си самопризнания в затвора, след което е започнало разследването срещу него и новата ДНК експертиза - отказал ли е да свидетелства пред съда? Няма ли някой журналист, който да направи обективно и логично отразяване на последователността на всички събития и факти по това дело - може би тогава истината ще проблесне и за публиката.
71
0
 
0
 
! Отговори
ми преди 13 години
За да избягаме от лъжата. измамата и убийците си нарекли себе си природа явно ни е нужна свръхзвуковата бързина на самолета.
70
0
 
5
 
! Отговори
читател преди 13 години
Щом не са допуснати патоанатоми - милиционерите от самото начало знаят кои са убийците. Знаят, мълчат и служат на партията....
69
1
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 13 години
Този процес е толкова елементарен, че се чудя как само Марковски е предложил да го защитава без пари. Аз ако бях адвокат, щях също да му предложа, само за имидж. "Доказателствата" са смешно негодни. И с право като го освободят ще осъди държавата в Страсбург и ще си изкара парички, макар че едва ли могат да му платят тормоза.
68
1
 
14
 
! Отговори
Резон преди 13 години
Това е може би най -отвратителния случай в българската криминална история....Невероятно е колко много машинации могат да се направят за покриването или за неразкриването на едно брутално двойно убийство. Надявам се и Марковски да не се самоубие.....
67
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хубаво ли е да си жив и да се пограваш на умъртвените момичета, какви са били ?
66
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отвратен съм от човешката жестокост и подигравки.
65
3
 
41
 
! Отговори
куки преди 13 години
Почвам да си мисля, че има истина в думите на Колев... Защо няма да допускат патоанатоми на мястото??? Другото ми съмнение е, че убиеца е някаква голяма "клечка" и за това се правят тия машинации.
64
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нашите криминалисти не са спососбни със сигурност да кажат кога са умъртвени, те самите си противоречат и дават само хаотични сведения. Аз съм чел в интернет невероятно различни тълкувания и различни сведения. ХАОС !
63
4
 
21
 
! Отговори
poduenski turci преди 13 години
и все пак по важното е че е установено/не са успели да го скрият/ че едното от момичетата е прегазено от автомобил което е може би причина и за смърта на другото което е видяло всичко.дано некой да се сети че има и съдилища във европа.явно е че нашата прокуратура не иска да разреши делото и ще протака нещата във времето с измислени герои като Лазар...после и некой друг ще се появи...и после друг....и ще станат 10 г и край...
62
2
 
17
 
! Отговори
Kрис Бъртон преди 13 години
Следователя е и самия извършител на престъплението,след като лъже.И след като правиъелството си мълчи,то е съпричастно,Бойко-полицай 1 също знае всичко за Р.Петков.Първанов,Петърнейчев и синът му.Те убиха мнго млади момичета,първо ги изнасилваха.
61
1
 
11
 
! Отговори
До Вели-на преди 13 години
Мислиш, като Ваги-на! Ако теб накиснат в убийство, а не си виновна, едва ли би казала така!
60
8
 
3
 
! Отговори
Велина преди 13 години
Аман от глупости...
59
1
 
36
 
! Отговори
до 59 преди 13 години
И *** и биологичен материал на Лазар са могли и са взели от Лазар Колев до като е бил в затвора и са го поставили където триябва и то доста по-късно от случката. В нито една лаборатория в чужбина не са намерени такива неша первоначално, непосредтвено след убийството, а години по-късно. Това е нагласяно с години, да се намери удобна жертва и да му припищат всичко!
58
0
 
34
 
! Отговори
мравка преди 13 години
На мен ми се струва че следователя е по голям престъпник от Лазар.За времето на убйството тои има желязно алиби.Някои да каже че не е така.Това го казва екипа извършил аутопсията.Друг е въпроса защо не са ги допуснали до мястото на убйството и защо не съ им дадени дрехите на момичетата?По този начин са прекрити истинските убйци.
57
2
 
34
 
! Отговори
galya преди 13 години
Ей т'ва е нашата ДЪРЖАВИЦА .... някой беше казал, че има сателитни снимки от които може да се извади дори номера на колата, но не могат да получат данни, защото било секретно ..... какво повече да коментираме - Убийсто и снимка, която НАШАТА ДЪРЖАВА не може да си ПОИСКА! .... Аз съм убедена, че ИМА начини за получаването и!
56
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Под ноктите на едното или двете момичета/не помня/ намериха биологичен материал. Направиха ДНК анализ с последната ,най-нова апаратура ,която е закупена. И резултатът е ,че съвпада с ДНК на Л.Колев. Затова го и арестуваха ,разследваха и обвиниха. Дрехите им не са изследвани,понеже ченгетата в Пазарджик са били некадърни.