Нови ключови факти изскочиха по делото "Белнейски"

Малката сестра Христина е правила аборт месец преди убийството
Обновена: 11 фев 2011 11:50 | 11 фев 2011 11:48,
79
Нови ключови факти изскочиха по делото "Белнейски"
Лазар Колев. Снимка: Dnes.bg

Смъртта на момичетата Белнейски е настъпила 14-20 часа преди аутопсията, която извършихме след намирането на труповете.

Това каза пред Пазарджишкия окръжен съд доц. Мария Грозева, ръководила първата съдебномедицинска експертиза за смъртта на двете сестри Росица и Христина.

По думите й аутопсията на сестрите е направена на 1 февруари 2006 г. сутринта.

Гроздева обясни, че екипът от патоанатоми не е бил допуснат за оглед на мястото в района на местността Грамадите, където са открити труповете на Белнейски.

Още по темата
Експертите не са изследвали и дрехите, с които са били облечени момичетата.

Според показанията й по-голямата сестра Росица е имала следи от автомобилни гуми в областта на главата. За Христина е установено, че е правила аборт, вероятно месец преди инцидента.

От думите на Гроздева в съдебната зала стана ясно още, че не е бил намерен биологичен материал в телата на момичетата.

Тя обясни още пред съда, че допуска възможността убийството да е извършено от един човек.

За убийството на двете сестри има направени няколко експертизи в страната и чужбина.

Защитата на единствения обвиняем за смъртта им – Лазар Колев, вече заяви намерението си да поиска разпит чрез видеоконферентна връзка на специалистите, изготвили експертизите в Австрия, Великобритания и САЩ.

Сестрите Христина и Росица Белнейски бяха открити мъртви на 31 януари 2006 г. в местността Грамадите между Брацигово и Пещера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
23
 
! Отговори
Петърнейчев преди 13 години
Как пък никой не го потърси за разпит??? И прокурора и следователя по делото са за затвора! Те прикриват извършителя, а топят невинвн по този случай човек!
54
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чудно как малката сестра е била девсвена, но в същото време правила и аборт. Гнусно и грозно е каква помия опитват да излеят върху момичетата за да спасят един убиец и един политик
53
3
 
14
 
! Отговори
лулу преди 13 години
грозният ти коментар вероятно е продиктуван от яростта, че са ги убили преди да ти пуснат и на теб ли, нещастнико?? засрамете се. млади хора са убити по жесток начин. това е. ти надали си по-морален.
52
6
 
7
 
! Отговори
Гацо до 40 КАВАЛ преди 13 години
Абе дъмпер нали се взима биологичен матерял от всеки за да се изследва ДНК или греша ? За ДНК матерял може да се вземе дори от слюнка прави се с натривка . Ако не си правил ДНК по-добре мълчи . Дрехите ако са били изследвани на време е могло да се останови какво е правено с тях косми ако е имало , камъчета , асвалт или гума ако щеш всичко можеш да одкриеш на момента но това е крито добре дрехите вероятно са унищожени така че да няма следи и опалянка сега нещата са налице . Дано обаче осъдят всички участници в прикриването на престъплението а тъка и сътрапите убили още маса народ . Дори тук можем да говорим за геноцид защото жертвите са 8 мисля . Нека да ти кажа че толкова жертви имаше и във влака София -Кардам за който незнам защо още не е осъден тогавашния министър на транспорта Николай Василев той е основният виновник за тази катастрофа . За този случаи ако се докаже извършителя Че е бил министър по онова време трябва да се плащат обещетения като за политическа репресия и страната ни да бъде гледана под лупа заради тия бих казъл стотици убиства . Незабравяите че и Борисов като глав. Сек на МВР даде заповед да се стреля с РПГ -7 по къщата на един клетник . И се говори че човекът е знаел много та за това са го одстреляли .
51
3
 
14
 
! Отговори
НАБЛЮДАВАЩ ТОВА ДЕЛО преди 13 години
Продължавам- Няма значение кой и колко е платил на Марковски,но ще удари сеиозен (и пореден) шамар на всички институции, участвали в този случай(разбирай предишно управление).Всъщност, това е и целта! А тези, които коментират и доказват тук "вината" на Костов, са тази част от народа, които постоянно се стараят, и ще се стараят , да дърпат останалите, под нивото на катрана в казана!
50
5
 
15
 
! Отговори
гочоолу преди 13 години
Никой не плаща на Марковски!Той го каза пред медиите!И добави,че е видял много безобразия в съда,но това "дело" надхвърля всичко, случило се до този момент!
49
3
 
64
 
! Отговори
знам ли преди 13 години
Само на мен ли майката Фани Белнейска ми е нещо мътна. Не казвам, че има нещо общо, а че ми направи впечатление неадекватната и реакция още при първите интервюта след убийството. Тогава беше по-заинтересована да се оправдава, че ги е възпитала добре и се е грижила добре за тях, отколкото да скърби. Още тогава каза, че не се чувства виновна. Кой родител не се чувства виновен в такава ситуация, колкото и ясно да осъзнава, че пряка вина няма. Има нещо много неприятно в тая жена, поне така я чувства
48
1
 
4
 
! Отговори
Лингвист преди 13 години
Гацо, научи се да пишеш грамотно, пък тогава се изявявай по форумите.
47
0
 
3
 
! Отговори
42 преди 13 години
Гений :))) ДНК е Дезоксирибонуклеиновата киселина :)))
46
2
 
18
 
! Отговори
НАБЛЮДАВАЩ ТОВА ДЕЛО преди 13 години
Е, сега вече спокойно мога да заявя - Ние Българите си заслужаваме хала!Защото постоянно някой лъже,манипулира и заблуждава.Ето, и в този сайт известна част,верни на предците си( които са отворили портите на крепостите на турците, предали Ботев и Левски,облажили се като активни борци,доносници , подкупни ченгета и т.н.),ни "доказваха" и продължават да правят това,че единствено и само Колев е убиеца!Къде отиде презумпцията за невинност?Сега разбрахте ли думите - коствени улики?
45
0
 
23
 
! Отговори
еее преди 13 години
А защо не е разпитан Ж.Стоицев и как вместо да го накажат за несправяне и замазване на случая, го повишават!!Много, много трупове и въпросителни има. И кой все пак плаща на адвокат Марковски, защото явно това не е Л Колев?Майката също знае нещо и е подозрително спокойна на моменти? МНОГО ПАРИ ИГРАЯТ......
44
0
 
12
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
ДНК,Като няма биологичен материал, на какво е правен ДНК анализ...?
43
2
 
17
 
! Отговори
Гацо преди 13 години
Абе тая Гроздева си спомням че вуичото ли та някакъв роднина на сестричките каза че с асистентът си са били пияни когато са правили първата експертиза . А така също се писа че тя си била алкохолно зависима . Та за това бе извикан доаиенът на анатомопатологията в българия скойто незнайно по какви причини го самоубиха след като каза че са били газени от МПС . А преди това доколкото помня имаше още каде 7 трупа преди този на професорът .
42
5
 
1
 
! Отговори
поназнайващ преди 13 години
ДНК е вид биологичен материал.
41
0
 
22
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
33, Гацо е прав.Виновните са другаде, и много врлиятелни.Ако не беше така-тоя още преди години да са го хванали и окошарили по горещи следи.Малката правила аборт?Интересно, сестра и и майка и не знаят ли?Всичко това струва пари...Работата смърди от всякъде!Но пак повтарям-замесени са много хора на високо.А и както чета-всеки разприказвал се умира мистериозно и скоропостижно.
40
9
 
4
 
! Отговори
ДНК преди 13 години
Биологичен и ДНК материал са две различни неща бе ***!!!
39
0
 
13
 
! Отговори
Яко до 28 преди 13 години
Марковски взема по 2000 лв за консултация....................................................................Марковски се захваща само със шумни дела, които е сигурен, че ще спечели. Разноските по делото, в т.ч. и неговите адвокатски хонорари изплаща загубилата страна.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
A koi e vidjal kogato sa vadili kalta ot noktite !!??Material ot obvinjaemija moge vinagi da se podhvarli kam exspertizite !!!
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като не е намерен генетичен материал, как тогава свързват Лазар Колев с убийството? Или може би той се е оказал в точното време на точното място за да го натопят.
36
0
 
10
 
! Отговори
galko,mnogo galko преди 13 години
Sas sigurnost spermata mu e otkradnata ot kilijata sled onanirane, a na svidetelja ot kilijata e obeshtano predsrochno osvobogdavane !!!!Galkoto e samo, che skoro i obvinenija i lekarkata moge da se samoubijat !!!