Съкилийникът: Лазар Колев е убиецът на Белнейски

В третия ден от процеса разпитват 12 ключови свидетели
Обновена: 9 фев 2011 14:18 | 9 фев 2011 11:15,
204
Съкилийникът: Лазар Колев е убиецът на Белнейски
Лазар колев и адвокат Марковски. Снимка: Dnes.bg

Лазар Колев е убиецът на сестрите Белнейски, заяви пред пазарджишкия окръжен съд ключовият свидетел по делото Владимир Савов с прякор Иширковеца.

Това е човекът, с когото Колев е бил в една килия в арестите на Националната следствена служба в София.

Според Иширковеца самопризнанията на Лазар Колев дошли в момент на депресия.

Пред магистрати Савов бе категоричен, че не е прокурорски свидетел, не е подставено лице и не е облагодетелстван за това, което е разказал пред разследващите.

Още по темата

Преди ден 31-годишният обвиняем Лазар Колев го обвини, че е „прокурорски свидетел", и допълни, че се чувства негова изкупителна жертва.

Минути преди старта на днешното заседание друг ключов свидетел – вуйчото на Лазар Колев, търговецът и производител на хляб и хлебни изделия Паун Лазаров, заяви пред медиите, че върху него е упражняван прокурорски натиск по време на разследването.

Лазаров бе категоричен, че не е плащал за алибито на Колев, както и че обвиняемият не е убил сестрите Белнейски.

Той каза, че Колев е работил около две години в хлебопекарната му, като не е имал проблеми с него.

Научил е от своите служители, че Лазар не се е явил на работа в неделя. Попитан къде е бил Лазар в нощта на убийството – петък (телата на момичетата бяха открити на 31 януари 2006 г. в местността Грамадите край Брацигово – бел. ред.), Лазаров каза, че той е бил на смяна до 20,00 часа.

В неделя не се е явил на работа, тъй като се скарал с майка си, която пък го изгонила от вкъщи, тъй като не могъл да си вземе работните дрехи.

През следващите дни, след като от полицията дошли във фурната, Лазаров разбрал, че издирват племенника му. Успял да се свърже с Колев по телефона и му обяснил, че е продал колата, подарена от дядо му, и го е срам, тъй като е изхарчил парите.

Паун Лазаров каза също, че Лазар е отишъл в полицията на разпит доброволно.

Окръжният съд в Пазарджик днес ще разпита общо 12 свидетели.

Според адвокат Димитър Марковски в заседанието на съда ще бъдат разпитани всички, за които се твърди, че са изградили фалшивото алиби на Лазар Колев.

До момента по делото са разпитани общо 17 свидетели от общо над 35.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
много спокоен ми се вижда за невинен...или знае че тоя маститко ще го измъкне от лапите на темида...пък и в БГ правосъдието всичко е възможо
196
2
 
0
 
! Отговори
АНДРИАНА преди 13 години
КАТО ЧЕ ЛИ СИ СПОМНЯМ В НАЧАЛОТО КОГАТО СТАНА УБИЙСТВОТО ПИСАХА ВЪВ ВЕСТИЦИТЕ, ЧЕ ТОЗИ ЛАЗАР КОЛЕВ НЕ Е ИЗДЪРЖАЛ НА ДЕТЕКТОРА НА ЛЪЖАТА.
195
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАТОЛКОВАУВЪРТАНИЯ И ТОЛКОВА ГЛУПУСТИ СА СПОСОБНИ САМО ХОРА С НИСКА ПРОФЕСИОНАЛНОСТ И МНОГО МАЛКО АКЪЛ. ОТ КЪДЕ ТОЗИ *** ШЕ ИМА ТОЛКОЗ АКЪЛ ДА ИЗВЪРШИ И ПРИКРИЕ ДЕЯНИЕТО,ДА НАЕМЕ ГОЛЯМ АДВОКАТ,ДА ЕЛЕМИНИРА ТОЛКОЗ СВИДЕТЕЛИ И НАКРАЯ ДА СЕ РАЗСПЛАЧЕ И ИЗПОВЯДА ПРЕД ТОЗИ "МИЛ"СЪКЕЛИЙНИК.ТАКОВА ЧУДО НЕ Е ОПИСВАНО И В Ш Е Х Е Р Е З А Д А БЕ.БРАВО.А БАРОН МЮНХАУЗЕН НАПРАВО ДА ВЗИМА АКЪЛ И СЮЖЕТИ И СЦЕНАРИИ ОТ ТОЗИ ЦИРКОВ ДЕБЮТ НА СЛЕДСТВИЕ И ПРОКУРАТУРА. ЕТО НА ТОВА МУ СЕ ВИКА-Ц И Р К. СМЯХ,СРАМ..
194
6
 
6
 
! Отговори
4458 преди 13 години
КАК този пръдльо може да наеме най скъпия адвокат
193
0
 
1
 
! Отговори
Вили преди 13 години
Адвокатът се казва Марин, ама карай.
192
3
 
2
 
! Отговори
... преди 13 години
Koito misljat L.Kolev za nevinen, biha li bili dovolni dashterite ili sestrite im da izlizat s nego?
191
3
 
3
 
! Отговори
...za 192 преди 13 години
Meshana skara e,ima *** krv.
190
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
абе какви са тия доказателства чул обещал дал казал ами някой да е лидял и защо ако колев или този свидетел са го бутнали в килията нарочно не са сложили записващо устройство че да имаме доказателства от самопризнания всеки убиец се измъква даже и да е убил а този ще си разкаже просто ей така на някой си да бе да
189
2
 
5
 
! Отговори
до 183 !!! преди 13 години
Нарекохте ме агресивен в кавички, защото попитах нещо съвсем обикновено - дали Л.Колев не е от ромски произход ? Кое му е агресивното на въпроса ? Благодаря.
188
0
 
3
 
! Отговори
Резон преди 13 години
Пак разсъждавам логично - с каквато и психика да си ако знаеш кой е убиеца няма да мълчиш 5 години. тоест ако Колев е натопен просто не знае кои са истинските извършители.
187
0
 
5
 
! Отговори
Резон преди 13 години
Аз се замислям главно над фактите около самото "брутално" убийство. Та замислям се значи как този Лазар е успял да изнасили и брутално да убие едното момиче (предполага се че една по една ги е трепал) да го почисти от към материал, да си прикрие следите и да измисли алиби..... Малко не ми се връзват нещата. Колкото и полицаите да са направили грешки първоначално, все нещо щеше да остане. Не ми се връзва убиеца да е един.
186
0
 
3
 
! Отговори
.... преди 13 години
Иширковеца е много известен в Силистра и региона,но няма как минал е на позиция кьм полицията.
185
0
 
10
 
! Отговори
въпрос преди 13 години
Абе какъв е тоя съкилийник, пред който Лазар си разкрива душата, а експерти и професионалисти не могат да го накарат и дума да обели... ми направо да го назаначават Иширковеца на щат бе... сумати признания ще изкопчи... СМАХНАТА РАБОТА...
184
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 13 години
до сега не съм разбрал на детектора на лъжата слагали ли са го .Нищо че не се приема за доказателство , но въобще мисля че поне на някой нещо ще му се изясни .
183
1
 
4
 
! Отговори
гост преди 13 години
Май разбираме,че нищо не разбираме,а коментираме!?Така ли е?
182
0
 
1
 
! Отговори
РОБОТ-СРС преди 13 години
ТИЯ КАТО БАВЯТ ДЕЛОТО КОШАРЕВСКИТЕ СВИДЕТЕЛИ ВЕРБУВАНИ ОТ МВР СЕ РОЯТ КАТО КОШЕР.ТО И МИТЬО ОЧИТЕ СКЛЮЧВАСДЕЛКИ ДОКАТО МУ ВЗЕХА ВСИЧКО.В СДВР ИМА СЛУЖИТЕЛКА В ТЕХ.СЛУЖБА МОЖЕ И НЕЯ ДА ПОЛЗВАТ ТЯ ИМА ОПИТ С ИНИЦИАЛИ СЛАД.ВЛАД. СИМ. РОДОМ ОТ С.ШУМА-ГОДЕЧ .ИМА ДУМАТА ЦВЕТАНОВ.
181
2
 
18
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Как се замазват очите на хората!Толкоз годни се рпавеха хиляди грешки по делото, после главния патолог се (само)уби, а сега колко прости уж били нещата!Най-лошото е, че НЕДОСЕГАЕМИТЕ отново няма да бъдат наказани, тези които са истинските виновници!
180
5
 
3
 
! Отговори
в. преди 13 години
182 -Агресивен си .
179
6
 
7
 
! Отговори
другомислещ преди 13 години
Относно делото - си избирам материали в Интернет - но само със запазени авторски права. Не ми ясно обвиненият Л.Колев от ромски произход ли е ? Благодаря
178
4
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 13 години
Въпрос !!!Цялата история с това жестоко убийство на сестрите (Бог да ги прости) започна да прилича на евтино криминале със залози "Познайте кой е убиецът ?" .Отдавна не живея в България ,следя случаят от самото начало ,но може би някой тук може да ми напише за обвиненият Л.Колев ,той от ромски произход ли е ?Благодаря