Втората експертиза – още по-противоречива за Белнейски

Момичетата били починали след като ги ударил джип
11 фев 2011 14:30,
98
Втората експертиза – още по-противоречива за Белнейски
Лазар Колев. Снимка: Dnes.bg

Според експертите, изготвили втората съдебномедицинска експертиза след ексхумацията на Росица и Христина Белнейски, момичетата са починали при пътнотранспортно произшествие.

Това стана ясно при изслушването на д-р Александър Минчев по време на делото днес.

Още по темата

В съдебната зала бе припомнено предположението и на покойния проф. Стойчо Раданов, участвал в екипа, според когото Белнейски са били блъснати от голям автомобил, най-вероятно джип.

Двама от медиците, работили по втората експертиза – д-р Александър Минчев и доц. Йордан Калчев, бяха категорични, че уврежданията, констатирани в областта на половите органи на Росица и Христина, са причинени от тъп предмет, може би бутилка.

Причината да смятат, че сестрите са блъснати от автомобил лявостранично, е, че тежките травми и при двете са в лявата им част. Експертите заявиха, че при така описана катастрофа не е възможно по автомобила да няма повреди или следи от това.

По-рано днес доц. Мария Грозева изрази мнение, че Росица и Христина са били убити около 14 до 20 часа преди извършване на аутопсията на 1 февруари 2006 г. Категоричното й мнение е, че телата не са престояли дълго в местността Грамадите, където са открити, както и че телата са били преместени.

Пред съда тя допълни, че по-голямата сестра Росица е имала следи от автомобилни гуми в областта на главата. За Христина пък било установено, че е правила аборт, вероятно месец преди инцидента.

От думите на Гроздева в съдебната зала стана ясно още, че не е бил намерен биологичен материал в телата на момичетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
23
 
! Отговори
Fladi преди 13 години
Съгласен съм напълно с 67: Съд за всички съучастници от МВР и прокуратурата извършили престъпление по длъжност - укрили и унищожили доказателства по делото!Съд за поръчители и извършители на убийтвото на проф. Стойчо Раданов!Да не ни баламосват повече грам с тоя Колев!Наистина целия Пазарджик знае кой е убиеца. Бях там малко след случая и тогава за пръв път преди повече от година местните ми обясняваха че всъщност са били премазани от правителствена или на висш магистрат кола.
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На едно място четох,че експерта не изключва травмите по главата да са от автомобилна гума,а сега тук четем:Росица е имала следи от автомобилни гуми в областта на главата.Предполагаме или е така?А може и журналистите да интерпретират грешно информацията на принципа на разваления телефон.Експертите не могат да се разберат по един съществен въпрос-Имало ли е семенна течност от Лазар в момичетата.Един казва"има",друг казва"няма"Егати експертите,егати учените!
70
0
 
10
 
! Отговори
rbs преди 13 години
може би убиеца има нещо общо и с аборта на малката.би требвало тя да е споделила с некоя приятелка..това си е събитие за едно младо момиче.най вероятно са участвали и двете в оргий на влиятелни хора.определено от прочетеното в статията ства ясно че не са вода ненапита но не това е начина за саморазправа...а за Чората -беше въпрос на време да го очистят но пак го направиха по най сложния начин/с последствия/...
69
0
 
26
 
! Отговори
Недоволен преди 13 години
Цяла България разбра че Лазар Колев е невинен,може да не е цвете за мирисане,но той не е убиец.Ацял Пазарджик знае кой е убиеца ,но от страх мълчат.Защо са убили професора Раданов ,защото май провесора е бил прав.А този съкелийник на Лазар дали няма какво да каже ,кой го е накарал да говори ,че уж Лазар му е признал за сестрите,какво са му обеща ли на този лъжец .Това дело трябва да се гледа в съд далече от Пазарджик,защото именно за това ,че там хората се познават особенно съдии и разни общинск
68
3
 
25
 
! Отговори
следовател преди 13 години
Проф.Раданов го "самоубиха" заради Чората, не за тези бръмчалки Белнейски. Съдейки от това, което прочетох за тях, и да не са ги убили тогава, нямало е да им се размине по-късно. Така че не се косете много за тях. Виж за това момче, Колев, не че е света вода ненапита, но не е виновен за това, в което го обвиняват. Но понеже има засегнати интереси и вм случая "Чората" и тук, се случват тези неща.
67
0
 
34
 
! Отговори
това е преди 13 години
Съд за всички съучастници от МВР и прокуратурата извършили престъпление по длъжност - укрили и унищожили доказателства по делото!Съд за поръчители и извършители на убийтвото на проф. Стойчо Раданов!Да не ни баламосват повече грам с тоя Колев!
66
0
 
26
 
! Отговори
с. преди 13 години
Абе ясно е,че тия момичета са си били шавливи и са се забъркали в някаква ***!Но никой не заслужава да умре така!И то преди реално животът му да е почнал!Момичетата заслужават убиецът да бъде справедливо наказан и да получи възмездие!Не мисля,че ако осъдят доживот тоя ждрольо Лазар Колев това ще стане!Изобщо цялата история е поредната мега излагация в нашата мила родина и за пореден път се доказва,че в България правосъдие няма!Човек с пари и позиции ще се оправи каквото и да направи!Факт!
65
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един дроби попарата , друг я сърба!Лазар Колев е избран да сърба попарата на друг , който е извършил това гнусно престъпление.МВР и прокуратурата са в безизходица!Това дело се протака 5 години , и сега сигурно пак ще се върне за доразследване и т.н. и т.н........Няма край! Язък за децата!Истинският извършител ще го накаже съдбата , няма да види бял ден!
64
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
божеее,егати и помиярската държава,свинщина от всякъде.
63
3
 
28
 
! Отговори
с. преди 13 години
..и да добавя,че някак си не ми се връзва човек като Колев първо да има дупе да направи подобно нещо и второ да има акъл да се прикрива толкова време!Това,че не ми се връзват нещата естествено нищо не означава,но си спомням как пращаха проби с ДНК къде ли не и нищо не се получи!Сега изведнъж категорично виновен е той!В колата му няма нищо!Съдебния лекар Раданов се самоуби!Експертизите са противоречиви!Това не попречи на прокурора да се изтъпани по БТВ и да заяви колко виновен е Колев!Абе изобщо.
62
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В днешно време най добре да нямаш деца.
61
1
 
32
 
! Отговори
с. преди 13 години
И преди няколко дни когато коментирахме тук тази тема изказах мнението си,че няма никакви реални доказателства за вината на Лазар Колев и това момче е просто удобна за накисване жертва за да се приключи това дело!Нали бяха намерили волксвагена и не намериха никакви следи вътре!Ако действително са прегазени от кола как става тоя номер!???Колев не е ангел в никакъв случай,но случващото се в момента е страшно нередно!
60
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Леле! Това дело е такъв срам и гавра с паметта на момичетата! Нямам думи!
59
2
 
10
 
! Отговори
От Пещера преди 13 години
За сина незнам , но бащата е с много нисък морал.
58
0
 
5
 
! Отговори
до 56 преди 13 години
Много си ***, Саше!
57
0
 
33
 
! Отговори
Мнение преди 13 години
За всички от бранаша е ясно,че дори на тази възраст прог.Раданов беше топ-експерта в съдебната медицина(м/у другото и неин основател и учител на тези след него,един от малкото Бг учени на световно ниво).Самоубийството му на публично място!,без видима причина(здравословен,семеен или др.проблем)беше всъщност ПОСЛАНИЕ към обществото и вероятно провокирано от заплахи не към него(той нямаше какво да губи),а към близките му.
56
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нови доказателства. при една от визитите си на адвокатът Марковски в килията на лазер колев арестанта го заставил да му прави орална любов.
55
0
 
27
 
! Отговори
до 45 преди 13 години
Прав е 46, всички тук знаем.. по-скоро не е на 100 % ясно дали зад волана в конкретната ситуация е бил Петърнейчев или синът му, но са били пияни, защото има свидетели, видели ги да напускат заведение в нощта преди инцидента... а проблемът на Петърнейчев е, че не му е за първи път да причини смърт на пътя, затова е знаел, че няма да му се размине...
54
1
 
49
 
! Отговори
Уродлива държава! преди 13 години
В тази *** България "правосъдието" е уникално!Маргини,октоподи и т.н невинни и на свобода,нещастници като Лазар Колев осъдени до живот за чужди грехове,.но не случайно!Да ти пикая на скапаната държава!
53
9
 
16
 
! Отговори
M. преди 13 години
TRABVA DA SADAT FANI BELNEISKA - 5 DENA NE E POTARSILA DEZATA SI, A SEGA SE PACHI KATO TV ZVEZDA...