12 г. затвор за младеж, убил с кол свой съселянин

Валентин Иванов откраднал от жертвата си 200 лв. и пръстен
Обновена: 16 фев 2011 22:30 | 16 фев 2011 22:30,
46
12 г. затвор за младеж, убил с кол свой съселянин
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Окръжният съд в Монтана осъди на 12 години затвор 20-годишния Валентин Иванов от с. Доктор Йосифово за това, че е убил по особено жесток начин  съселянина си Момчил Георгиев.

Младежът трябва да плати и обезщетение на роднините на жертвата в размер на 160 000 лева.

Жестокото убийство на 69-годишния Момчил Георгиев бе разкрито през май 2010 г.

Мъжът бе намерен мъртъв на улицата пред дома му, а полицаите бързо задържаха извършителя.

Тогава Валентин Иванов направи пълни самопризнания. От тях стана ясно, че в нощта на убийството той бил в кръчмата, където видял съселянина си.

Възрастният мъж плащал сметката и Валентин забелязал, че в портмонето му има още пари.

След като човекът излязъл, Иванов го настигнал в тъмна уличка и го убил с кол.

Още по темата

Взел от него 200 лева и златен пръстен.

Заради това, че младежът е направил пълни самопризнания, присъдата му е под минимума за това престъпление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
lilly alex преди 13 години
haide stiga be.da ubiistvoto e zversko ma za edno promone pari 4e da e palno kolkoto si wew.te drugi ubiizi ubivat bez da si ptiznavat.ne 4e opravdavam tozi katil .
43
0
 
4
 
! Отговори
До демографски срив преди 13 години
Много си прав/а, че хората, крадящи от България трябва да се накажат също, но това никога няма да стане ако гражданите на Република България не се обединят срещу това масово подиграване с народа. А колкото до бедните хора от еди-кое си село- щом имат съвестта да убиват- трябва да бъдат убити. А ако това беше ти или някой твой близък?
42
0
 
4
 
! Отговори
демографски срив преди 13 години
А кога ще видим подобни присъди за тези които окрадоха България и обрекоха хиляди на на глад? Ако този младеж имаше пари, дали щеше да с посегне на някого? Истинските престъпници искам да ги видя в затвора, а не бедните хора от еди кое си село.
41
0
 
3
 
! Отговори
до Хуманист преди 13 години
прякорът ти трябва да е баламурник. надявам се, че поне изкарваш кинти от ню-ейдж памфлети.
40
1
 
10
 
! Отговори
Теодора преди 13 години
Бива ли такова отношение, господа съдии? Човекът е умрял по брутален начин (най-вероятно повлиян от така нашумелите вампирски филми, в които толкова лесно се убиват с кол в сърцето), а вие ще дадете на този 19-годишен *** САМО 12 години? ЗАЩО? За да може на 32 да убие още някой? Смърт за всеки посегнал на живота на друг и смърт за всички роми! Нека изчистим страната си от всички, различни от нашата раса и отново да издигнем България, както са се борили и направили пра-дедите ни!
39
0
 
3
 
! Отговори
Acedia преди 13 години
До коментар 36 добавен от: ДаниГ-н Дани нека не забравяме, че законите се приемат и въвеждат от парламента а съдебната система просто ги изпълнява.Когато парламента е приел при пълни самопризнания да се дава присъда под минимума за въпросното деяние, съдът не може да наложи по гголямо наказание понеже би било в нарушение на приетия закон от правителството.Забавното е, че Б.Б. умело успява да отклонява общественото внимание и да обвинява други за неговите грешки а простолюдието му вярва :)
38
0
 
1
 
! Отговори
wow преди 13 години
da se cudya dali ne e manus i toya pat?:)
37
0
 
12
 
! Отговори
Desi преди 13 години
Това, че е направил пълни самопризнания, прави ли постъпката му по-малко гнусна, че и присъдата автоматично му се намалява??? Ми то ако е така да ги почвам наред на работата...
36
14
 
3
 
! Отговори
Хуманист преди 13 години
Колкото и да не ви се иска, вече сме 21 век и варварщини като смъртната присъда са отречени от цивилизованите народи, и ако *** не може да осъзнае защо към престъпниците трябва да сме добри, ще го прави за да може да купува евтини коли от ЕС. Не е далеч деня когато и затвора ще бъде отречен защото също е насилие над личността и нарушава правото на свобода. Човек по това се отличава от животното, че може да прости и да превъзмогне животинския нагон за отмъщение, това е Човещината!
35
1
 
6
 
! Отговори
Дани преди 13 години
Прав е ББ, че най-първо трябва да се изреже тумора в съдебната система. Тези се подиграват с народа. И да не забравяме коя партия сега им брани интересите. Докога?
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ALEKSEI SERGEI IANE GOCE R OVCH MARGINI I T N NE MOZE
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чалгаджийската псевдокултура,налагана от прокомунистическите медии,води до такива уродливи явления!Бог да пази България!
32
1
 
7
 
! Отговори
SP преди 13 години
Ясно става, че съда набляга не на възпитателната страна на наказанието, а на финансовата страна - човек, който е убил за 200 лева е осъден да плати 160 000 лева! На мен това ми говори, че за съдията 160 000 лева са жълти стотинки.
31
0
 
26
 
! Отговори
АнунимусСс преди 13 години
"Заради това, че младежът е направил пълни самопризнания, присъдата му е под минимума за това престъпление."Направо се разтопих от чувства. Ами, ако не беше? 13 ли щяхте да му дадете господа, неграмотни съдии! При пълни самопризнания в Америка сигурно ще го пържат на стола, а тук.. ?! Нямам коментар.
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
trqbva da gi integrirame inache sme zagubeni
29
0
 
30
 
! Отговори
бат Слави преди 13 години
Баси 12 години за убийство! При добро поведение на 30 ще може да убие пак.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Фамилният им бизнес е търговия с метали."Значи обичайното за етноса :)
27
1
 
14
 
! Отговори
До 25 простия преди 13 години
"...Жертвата Момчил Георгиев е от заможно ромско семейство - сръбски преселници. Фамилният им бизнес е търговия с метали. 18 -годишният Иванов също е от ромско семейство - многодетно, социално слабо и криминално проявен...."То не че ни се иска, но фактите са такива. А това че ти си *** също е факт..Въпреки, че пък теб ти се иска да си умен..
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ужас. За двеста лева да убият човек... до там ли се стигна вече?!?
25
0
 
12
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Тези подиграват ли се - 12 години!