Защитата на Лазар Колев се усъмни в подмяна на доказателства

Делото за убийството на сестрите Белнейски продължава през март
Обновена: 16 фев 2011 16:29 | 16 фев 2011 16:29,
32
Защитата на Лазар Колев се усъмни в подмяна на доказателства
Лазар Колев. Снимка: Dnes.bg

Окръжният съд в Пазарджик отхвърли искането на защитата на Лазар Колев за назначаване на нова експертиза, която да установи дали приложените по делото нокътни изрезки на Росица и Христина Белнейски са идентични.

Адвокатите поискаха ноктите да бъдат представени като веществени доказателства, но съдът не уважи искането.

Защитата на Колев направи исканията заради опасения, че може да е извършена подмяна на веществените доказателства.

След като те бяха отхвърлени, адвокат Марин Марковски коментира, че по този начин остават съмнения за нечестно следствие и нечестен процес.

Още по темата

„В една държава, когато в съдебната зала не се проверяват веществените доказателства, е все едно да не се разпитват свидетели“, коментира пред журналисти адвокат Марковски.

Нови 15 свидетели ще бъдат разпитани по искане на прокуратурата. Сред тях е и синът на депутата и бивш зам. транспортен министър Георги Петърнейчев – Атанас.

За разпит са призовани и двама санитари от многопрофилната болница в Пазарджик, които са присъствали на изрязването на ноктите на убитите сестри, извършено през февруари 2006 г.

Съдът назначи и допълнителни експертизи, една от които трябва да установи дали Христина Белнейска е имала венерическо заболяване и дали се предава по полов път.

Ще бъде осъществена и конферентна връзка с експерти от Великобритания и Австрия, работили по пробите от Росица и Христина Белнейски.

Следващото заседание по делото е насрочено за 23 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Чисто луд си преди 13 години
Сега прочетох, че едната сестра е имала кондиломи. Защо не са направени изследвания на заподозрените. Кондиломите имат скрит период от 2 до 10 месеца. Да не говорим, че с презерватив не можеш да се предпазиш от тях особено ако са в активна фаза (с ранички). Правени ли са изследвания на заподозрените? Лечението е скъпо и продължително. За мен случая е Causa perduta. Всичко е добре прикрито и скалъпено. Странното в случая е че всички са наясно и ни разиграват циркове.
29
0
 
1
 
! Отговори
Чисто луд си преди 13 години
Абе ДНК има под някакви си нокти само къде те са отрязани и трябва експертиза и за тях за да се знае на кого са. Няма никаква *** и при двете момичета. Детектора на лъжата, както и самопризнанията не са основание за присъда.Съкилийника е поставено лице - върл измамник често му се случва все на него да си признават вече започва да си мисля, че този *** е поп. Няма начин да убие две големи момичета напълно сам на открито!!! Ти бил ли си се с 2 жени на живот и смърт - без оръжие не става.
28
0
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 13 години
Иначе СРС-тата на Бойко бяха манипулирани и така нататък,а това СРС за което говориш е 100% истина.Добре че си съдия и решаваш кой е виновен и кой не още преди съдът да се е произнесъл.Евала
27
1
 
8
 
! Отговори
едмон дантес преди 13 години
бил съм 6 години в затвора и ви в бедна фантазията как се манипулира там.във всеки затвор има служители,които са под 6апката на мвр и от които треперят и надзирателите и затворниците/защото решат ли,тия като нищо могат да ти лепнат някоя вътре6на присъда.бил съм отряден отговорник и знам как се работи-идва 4енгето,което е в затвора и казва примерно на асан-;;триабва дасе нагласи еди кой си,щото създава проблеми-ето ти този нож,сложи му го в 6кафа;-и ето така вземаш още 3 месеца...малко хоразнаят
26
12
 
7
 
! Отговори
прочети и помисли преди 13 години
1/ Има ДНК от Л.К. ПОД НОКТИТЕ на сестрите !!2/ Вагинална натривка СЪВПАДА със спермата на същия !!3/Проваля се на детектора на лъжата 4/Прави самопризнания пред съкилинийка си /със запис-СРС/ 4/ Опитва се да създаде алиби за вечерта 5/изчезва ВЕДНАГА след убийството -ЗАМИТА СЛЕДИ !!!Цялото му битие преди убийството е на насилник,первезник и рецидивист !!! Но това не е достатъчно за болните мозъци-ТЕ ИСКАТ ОЩЕ ЕДИН 2 ен УБИЕЦ ДА оневинят.!! а,4е има и 2 ри човек спор няма -но Л.К е ВИНОВЕН
25
5
 
16
 
! Отговори
Смърт преди 13 години
Смърт за комунистическия убиец Петърнейчев , съветник на Гоце *** .
24
0
 
4
 
! Отговори
зрител преди 13 години
"Днес" не отразяват професионално и обективно фактите - над 10 свидетели ще бъдат разпитани по искане на защитата - адв. Макровски, а не на прокуратурата. Удовлетворили са всичките искания на адвокатите за събиране на нови доказателства с изключение на това за експертизата на ноктите, и за разпит на експерт от ФБР. Първото вероятно за икономия на средства от поредната скъпа екпертиза, а второто е ненужно. По-добре да допуснат и това изследване на ноктите иначе ще дадат още доводи за обжалване.
23
5
 
12
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Номер 16 ви каза къде е истината!!! И не само в Пазарджик се знае това. Петърнейчев - младши трябва да е на мястото на Лазар Колев ама нейсе... При масоните и ТИМаджийте няма как да стане това...
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки е невинен до доказване на противното. Зашитата определено си върши добре работата.
21
5
 
16
 
! Отговори
DN. преди 13 години
IMA POKAZANIA NA SVIDETEL, CHE SVODNIZITE V GRADA DOBRE SA POZNAVALI SESTRITE, KOITO SA SPELI S MNOGO MAJE. A SA BILI MALKI... MAIKATA FANI BELNEISKA NE E LI VIJDALA TOVA ...
20
19
 
9
 
! Отговори
Боце преди 13 години
Само от вида му-има 10 години затвор,Бруталност,съдистичност .Излъчване на изверг...да не говоря и за адвоката му-Джаба от междузвездните войни на Спилбърг и Лукас
19
3
 
14
 
! Отговори
обществена тайна преди 13 години
Абе тез хора нормални ли са, колко време мина, че не могат да решат едно дело? Ей така е цялата държава. Неописуемо мразя всички юристи, ако има някой такъв тука да каже, ако сега засея дърво на гроба им, колко вековно ще стане преди да се реши ЕДНО дело?!? И защо мутри като митьо очите, след 4 години туризъм в страната е на свобода, а това дело още се точи?Защо трактори галеви и всякакви крими типове са защитени от вас?!?
18
13
 
8
 
! Отговори
петърнейчев преди 13 години
Айде стига ни занимавайте с тоя *** бе!!!
17
15
 
15
 
! Отговори
ияяя преди 13 години
Колко заблудени хора има ДНК показва,че л.колев е 100% извършителя на това злобно убийство и има съучастник,който умело прикрива доста от следите по убийството,и сега едни заблудени казват други са го извършили да ама не,помните ли 17г. младеж който преди 10г.го защитаваше марковски след,който случай стана медийна звезда,тогава онзи си призна как е убил цялото си семейство,но *** марковски каза че не са взети правилно признанията му и до ден днешен не е осъден този ***....
16
7
 
28
 
! Отговори
до СТРАНДЖАТА преди 13 години
Странджа, с цялото ми уважение, тук не си прав. Човека е невинен, тук в Пазарджик всеки знае кой е убиеца, и кой бива прикриван. Георги и Атанас Петърнейчеви, те трябва да лежат за тези вече 4 или 5 убийства по този случай...
15
3
 
23
 
! Отговори
Електорална единица преди 13 години
Да си гледат работата! Адвокатът иска да бъдат представени тези изрязани нокти, за да се докаже дали те са от двете момичета, а вместо това съдът ще пита някакви двама санитари дали са присъствали на рязането на нокти! Кой се страхува от това, ноктите да бъдат изследвани отново?Стига ни правихте на ***, господа съмнителни магистрати!
14
2
 
14
 
! Отговори
кака Пенка преди 13 години
Защитата на Лазар Колев се усъмни в подмяна на доказателства..............мдааааааа това е работата на защитата,а работата на обвинението е да си докаже обвинителната теза,и накрая вездесъщия съд да реши в името на Република България Е ли виновен Лазар Колев! А цялата истина ,едва ли ще излезе на бял свят някога!Бих посъветвала Колев след години да напише книга ,100% ще стене бестселър!
13
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
дори и от СПИН да са били болни??!!?! дори и *** да са били това е техния начин на живот и никой няма право да се прави на Бог и да отнема живота им. Това е убийство и нищо друго няма значение...
12
6
 
37
 
! Отговори
Idiot преди 13 години
Вие като го гледате на снимката този, дали е способен да си прикрие следите толкова добре?Аз не мисля, че е способен!!!Помислете...ако вие попаднете в подобна ситуация, дали ще сте способни да си прикриете следите толкова добре?Това е милиционерска рабора!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
интересно