Двама мъже са убили сестрите Белнейски?

Това показва съдебно-психиатрична експертиза
Обновена: 14 фев 2011 15:13 | 14 фев 2011 15:13,
85
Двама мъже са убили сестрите Белнейски?
Единственият подсъдим за убийството на сестрите Белнейски – Лазар Колев. Снимка: Dnes.bg

Сестрите Росица и Христина Белнейски са убити от двама мъже на възраст между 30 и 40 години. Това е заключението на тройна съдебно-психиатрична експертиза, която бе изслушана на заседанието на Пазарджишкия окръжен съд по делото.

Експертизата е изготвена на базата на данни от местопроизшествието, веществени доказателства, ексхумацията и свидетелски показания..

Според експертите мъжете, или поне единият от тях, са живеели в близост до местността Грамадите и са познавали добре района.

Поне единият от тях е познавал и жертвите.

Вещите лица са на мнение, че убийците са българи, които са приятели помежду си. Те са ексцентрични, употребяват алкохол и наркотици и имат многобройни сексуални контакти.

Единият е с по-големи финансови възможности и според психолозите той е използвал личния си автомобил за връзките и е предприел действия по заличаване на следите. Вещите лица не изключват възможността двамата дори да са разпитвани от полицията.

Още по темата

Според Неделчо Стойчев, който е участвал в изготвянето на експертизата, Лазар Колев прилича по някои от пунктовете от психопрофила, който е изготвен за неизвестен извършител.

По думите му момичетата не са убити и изнасилени в местността Грамадите. Експертът смята, че това е инсценировка и телата са оставени там, за да бъдат намерени.

„Изключвам възможността сам човек да го направи“, каза Стойчев. Според него в прикриването на следите е участвал и втори човек.

На днешното заседание по делото стана ясно, че детекторът на лъжата, на който е бил подложен Лазар Колев, е показал, че той е съпричастен към престъплението.

Колев се е провалил пред полиграфа на въпроса дали е съпричастен към случая, обясни пред журналисти Неделчо Стойчев – експертът, участвал в изготвяне на психологическите портрети и профили по случая.
 
Резултатите от полиграфското изследване обаче не бяха прочетени в съдебната зала по искане на защитата. Причината е, че те нямат стойност на доказателства, а показват само степента на вероятност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
2
 
! Отговори
Ярис преди 13 години
Лазар може да е помогнал на някого в това жестоко деяние,но не вярваме сам да го е извършил!Лазаре,говори,има Бог и той съди по-лошо и от съд и затвор!
79
0
 
1
 
! Отговори
Оли преди 13 години
Тук са намесени много интереси,много пари...Някои иска на всяка цена истината да не излезе наяве.Жалко,че момичетата са се изпречили на пътя на безскрупулни,бездушни хора...Убили са ги без да им мигне окото,за да не пострада реномето им на "свестни хора".А колко са свестни,то се знае!
78
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
някъде Бе казано че под ноктите на едно от момичетата е намерена днк проБа от ЛАЗАР и от още едно лице и тъй след 5год ЛАЗАР Е НА ЛИЦЕ А ДРУГИЯТ ТОЙ СИГУРНО Е БИЛ ИЗВЪНЗЕМЕН ЗНАЧИ ЛАЗАР ГО НАМЕРИХА А ДРУГИЯТ НЕМОГАТ ВСИЧКО ТОВА Е КАКТО И ВСИЧКО ОСТАНОЛО С ВСИЧКИ ЗАДЪРЖАНИ ДО СЕГА И ПУСНАТИ Е ЕДНА ГОЛЯМА ГАВРА С НАС ХОРАТА ДОКОГА ТИЯ ЩЕ НИ МИСЛЯТ ЗА МАЙМУНИ ОТ ДЖУНГЛАТА ГЛЕДАТ НИ И НИ ЛЪЖАТ И СИ МИСЛЯТ ЧЕ ИМ ВЯРВАМЕ ЗА АБСОЛЮТНО ВСИЧКО
77
4
 
1
 
! Отговори
Оф преди 13 години
А ако някои убие децата на този адвокат,дали той ще разтакава следствието?
76
0
 
2
 
! Отговори
Годар преди 13 години
И как този "правдив,честен и добър,беден момък" може да си позволи адвокат като Марковски,за който се знае,че защитава цялата престъпна пасмина и защитата му струва страшно много пари?!Май е намесен някой велможа и Лазар ще обере пешкира срещу много пари,и Марковски ще получи добра лепта от велможата!
75
2
 
2
 
! Отговори
Темида преди 13 години
Дано този път убиецът да излежи присъдата си,защото ни писна да избиват децата ни по улиците безнаказано!Не знам дали Лазар Колев е убиецът,но видях следното в предаването на Карбовски-когато му описваха как се предполага,че е извършил убийството,обвиняемият въртеше очи нагоре все едно си го представяше и поклати глава като за жеста"горе-долу".Все едно казваше:'абе не е баш така,ама горе-долу може да се каже".Гледайте предаването на Карбовски за Лазар и ще видите за какво говоря!
74
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-вероятно Лазар ще го самоубият в затвора.
73
1
 
6
 
! Отговори
do 55 преди 13 години
Най-накрая да разбера, кой е убил сестрите!!! Все се говореше за депутатски син, но никой не смееше да го спомене...Значи това е сина на Петър Нейчев! Тоя за първи път го чувам, но като гледам кво си писал...клечка си е бил...ето защо измряха всички доказателства...А сега това е изкупителна жертва, прах в очите на хората и да си пишат актив - едно разрешено убийство...ехееее ясни сте ми вече!
72
6
 
5
 
! Отговори
зрител преди 13 години
Овчарят който е намерил телата си е жив - гледах го в репортаж от преди няколко месеца по нова или бтв, имам чувството, че хората понякога коментират по инерция и без да се замислят, предпочитат да си съчинят истината вместо да я търсят. За мен има доста сериозни доказателства че Лазар Колев е участвал в убийството, мисля че има съучастник или помагач, но обвинението в това дело не се занимава с него за да не се забави или върне за доразследване делото срещу разкрития Колев.
71
2
 
14
 
! Отговори
Усмивката преди 13 години
Лазар Колев много добре знае, че от затвор се излиза, от гроб - не. Той ще мълчи като партизанин на разпит, докато по указания на Втория ще се грижат за него - адвокати, пари и др. Ако си отвори устата - на следващия ден е мъртъв. Показано му е с примери на различни нива. Има единствената надежда, че ако Втория някога си отиде, което ще проличи по спирането на екстрите, тогава да хвърли цялата вина върху него и да иска преразглеждане на делото. Все пак това е някаква надежда, по-добра от смърт.
70
3
 
14
 
! Отговори
ha ha преди 13 години
Ама тоя Лазар кораво момче бе, не си признава, ама как само си ги нагласят, били двама и единият разполагал с пари да прикрива уликите. Нямат нищо конкретно срещу Лазар, само предположения на свободни съчинения. А истинските извършители и децата ги разбраха кой са, само нашите умници още се чудят как да го извъртят за да угодят на тоя дето плаща, ама колко сте жалки, думи нямам
69
6
 
4
 
! Отговори
до бай Симо преди 13 години
Абе, *** сплескан, знаеш ли колко е разликата между 99,9% и 100%?
68
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цецо да излезе и да прочете СРС-тата...
67
3
 
17
 
! Отговори
бай Симо преди 13 години
До 69 - Разбира се, че ще е срешу виновния. Виновните се знаят в 99,9% от случаите още веднага след престъплението. Мине ли време, започват да изчезват свидетели...изчезват доказателства...позната история.
66
5
 
8
 
! Отговори
Кой преди 13 години
До 68Явно ти сам ще издадеш присъдата щом няма да чакаш съда.СИГУРЕН ЛИ СИ , ЧЕ ЩЕ Е ПРАВИЛНА И НЯМА ДА Я ИЗПЪЛНИШ СРЕЩУ НЕВИНЕНВИНОВНИЯ ще си живее.
65
4
 
3
 
! Отговори
бай Симо преди 13 години
Присъда се издава и изпълнява срещу извършилия престъплението, колега 66. Или българския език е недостатъчно ясен?
64
10
 
3
 
! Отговори
detektiff преди 13 години
Aide Lazare lapai kola, che vreme e da se svarshva taya undurma. Shto ne svedesh glava i si ya ne posibesh s pepel be deribei needen, kakvo chakash ta go ne posochish i ONZI, vidi se, che ne moj se otarva, pone neka i drugiyat da opita debeliyat. I pomni, tova deto pravish e palna glupost, ne go barkai sas solidarnosti mashkarstvo.
63
5
 
6
 
! Отговори
Кой преди 13 години
До 65Интересно кой ще осъдиши срещу кой ще приведеш присъдатав действиеАми ако сам си извършил престъпление?????
62
11
 
25
 
! Отговори
бай Симо преди 13 години
Ако на мое дете са случи такова нещо, няма да чакам да влачат процес с години и накрая да измъкнат виновните. Издавам присъда и я привеждам в изпълнение.
61
1
 
27
 
! Отговори
SSSS преди 13 години
ТОЗИ ЩЕ СВЪРШИ КАТО ПРОФЕСОРА!