Съдът засекрети делото "Белнейски"

Защитата на Лазар Колев поиска по-лека мярка за обвиняемия
Обновена: 18 апр 2011 14:57 | 18 апр 2011 14:57,
52
Съдът засекрети делото "Белнейски"
Снимка: Dnes.bg

Съдът в Пазарджик засекрети делото Белнейски. Повече от 6 часа магистратите изслушваха материалите по делото, събрани със специални разузнавателни средства.

В залата единственият обвиняем в убийството на двете сестри – Лазар Колев Колев, заяви, че иска всички да останат и да чуят СРС-тата, защото по думите му те го оневиняват.

Магистратите обаче не уважиха това искане и съдът продължи да заседава при закрити врати.

"СРС-тата не са онова златно доказателство, което прокуратурата си го вади от джоба и е в подкрепа на тяхната теза”, отбеляза пред Dnes.bg един от защитниците на Лазар Колев – Димитър Марковски.

Защитата на Колев поиска по-лека мярка за неотклонение „подписка” за своя клиент.

"Не може човек, за когото е доказано, че е невинен, да лежи в ареста”, заяви пред Dnes.bg адвокатът Марин Марковски. По думите му Лазар е притеснен.

"Той се чувства зле, защото знае, че с тези повдигнати обвинения има две алтернативи – или съдът ще го оправдае и ще излезе невинен, или го чака доживотен затвор”, смята вторият адвокат Марковски-син.

Защитата днес поиска да бъде направена и ДНК експертиза на изрезките от ноктите на сестрите Белнейски, под които се твърди, че има биологичен материал на Лазар Колев.

"Досега не съм видял ноктите, но и да ми ги покажат, не мога да съм сигурен, че те са на сестрите”, заяви още Марин Марковски.

Още по темата

Според него, ако съдът не допусне експертиза на изрезките, при една осъдителна присъда това ще бъде сериозен пропуск от хода на процеса.

По-рано през деня Окръжният съд в Пазарджик допусна до изслушване двама ключови свидетели по делото – затворниците Антоан Стефанов и Румен Дупарински.

Те твърдят, че основният свидетел по делото Владимир Славов – Иширковеца, ги е принудил да излъжат, че Лазар Колев е убил сестрите Белнейски. В замяна на показанията Иширковеца им обещал, че ще уреди да бъдат пуснати предсрочно.

Двамата ще бъдат разпитани на следващото съдебно заседание на 13 май в 10 часа сутринта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
2
 
! Отговори
болни моэъци преди 13 години
РУМЕН 221 ИСКАШ НЕЩО ДА КАЖЕШ.И ЩО НЕ ГО НАПРАВИШ.НАЛИ ЭНАЕШ ОБАЧЕ,ЧЕ ВСИЧКО ВЪВ ФОРУМА СЕ СЛЕДИ И АКО ФАНТАЭИЯТА ТИ Е ПОВЕЧЕ ОТ ДОКАЭАТЕЛСТВАТА,КОИТО НЯМА КАК ДА ИМАШ(ЭАЩОТО ТЕЭИ НАМЕЦИ НЕ СА ОТ ВЧЕРА(, ЩЕ ОТГОВАРЯШ НЯКЪДЕ НЕ НА МАЙТАП.
29
0
 
4
 
! Отговори
Пешо Мастиката преди 13 години
yachtsalesbg ...то хубаво...ама за да см ена този хал...не са виновни само комунистите...ами и псевдодемократите от всички цветове....произлезли от същите тези комунисти. Я по добре си стоя в морето и на топло и ги остави на мира...или като мразиш...мрази всички виновници...а не по митигнарски лозунги...
28
0
 
9
 
! Отговори
new koz преди 13 години
ако ще е срещу някои от властта. в никакъв случай пандизчия няма да се вземе на сериозно. но ако е срещу обикновен човек това е повече от доказателство. само за няколко години се появиха 200 примера за това
27
3
 
1
 
! Отговори
yachtsalesbg преди 13 години
26, аз не получавам заплата, от 21 г не знам какво е това нещо :-))
26
3
 
2
 
! Отговори
yachtsalesbg преди 13 години
пешо, продавам си яхтите, ходя по състезания, радвам се на морето, платната и вълните, но мразя комунистите, защото са голямото зло на държавата...кажи че не е така
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
23 e qdosan shtoto zimame poveche zaplata ot nego :D
24
0
 
14
 
! Отговори
21 преди 13 години
Стига глупости да не би да изслушат всички разговори за последните 10 г. с когото и да е. Същата работа като фантомите СРС-та на лекарите, които ни бяха изсличани от трибуната на НС ама никой не чу дори как звучи гласа на лекарите от СРС-тата. Аз на такива "закрити врата" най им вярвам хахахаха. Това дело е толкова скалъпено още от самото начало. НИЩО НЕ СА НАПРАВИЛИ ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ - НИЩО. Пълен цирк.
23
0
 
12
 
! Отговори
Пешо Мастиката преди 13 години
До yachtsalesbg...Пич...що не ходиш да си продаваш яхтите, ами го избиваш на политика? ***, бушмени, комунисти, ремсисти...Един истински яхтсмен, още повече продавач на яхти никога не изрича...Той се кефи на вятъра в платната, шума на вълните или рева на двигателите.Успокой топката малко...Нервите в морето никога не са били добър съветник!
22
12
 
9
 
! Отговори
yachtsalesbg преди 13 години
тук виждам коментари от гадове кръстили себе си "анонимен", което автоматически ги прави комунисти-ремсисти...изчезнете от страната ***, отивайте в русия и не се връщайте...вземете и продажния бушмен станишев с вас
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До Румен 221!Точно,ясно и логично си подредил нещата,да, така е,но имай предвид,че българските съдии отсъждат според това колко пари им дават и кой им ги дава и им нарежда каква да е присъдата,респективно в случая кой да бъде виновния!Не знам али има някой в България на който да не е ясно,че се прикрива извършителя,защото стои някъде високо!
20
4
 
11
 
! Отговори
До гуньо адвокатина преди 13 години
До гуньо адвокатина ...Наистина май си адвокатин...щом не зацепваш защо е засекретено делото в частта му за изслушване на СРС-та! За да си адвокат трябва акъл...а при теб май липсва! ЗАСЕКРЕТЕНО Е ЗАЩОТО В ЗАПИСИТЕ ИМА РАЗГОВОРИ И НА СЪВСЕМ НЕВИННИ И НЕСВЪРЗАНИ СЪС СЛУЧАЯ ХОРА, ПОПАДНАЛИ СЛУЧАЙНО В СРС-ТА. АКО Е ОТКРИТ ПРОЦЕСА, СЛЕД ПОЯВЯВАНЕТО НА ИМЕНАТА ИМ НЕЗНАМ ДАЛИ ИМАШ ПРЕДСТАВА НА КАКЪВ ТОРМОЗ ОТ ЖУРНАЛИСТИ ЩЕ БЪДАТ ПОДЛОЖЕНИ!Хайде сега отиди и ми преведи малка сума за консултацията...
19
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДОКАТО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА СЕ ВРЪЗВАТЕ НА ТАКИВА КАТО БОРИСОВ ДЪРЖАВАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ЗАТЪВА ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ.
18
2
 
18
 
! Отговори
yachtsalesbg преди 13 години
15, ти си ненормален бе...какво общо има герб с това убииство..ако трябва да се говори за партии, нали подлите престъпни комунисти бяха на власт по време на убииството, нали те изпокриха доказателствата, вероятно защото техен човек го е направил или е замесен
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хванаха една изкупителна жертва и сега го мотаят, съда като е толкова сигурен че той е извършителя що не пуснаха СРС-тата да ги чуят всички.Щото и те са манипулирани, какви са тия СРС-та дет се появяват 5 г. след убийството и свидетелите също.Професионалистите в другите страни са го казали убийство се разкрива първите 48 часа след това шанса намалява.До 3 тата година нямаше нито един заподозрян как става тоя номер, полицията е спала 3 години изглежда и е чакала нареждане от горе какво да прави.
16
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Анкета:Конспиратори и лъжци ли са ГЕРБ?Да +Не -
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе, вярно ли е , че Марковски бил злия брат близнак на Джаба Хатянина?....
14
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЗАСЕКРЕТИХА ДЕЛОТО ЗА ДА НЕ ГЛЕДАМЕ ЧИСТОТО ПАДЕНИЕ НА ПАРТИЯ ГЕРБ И РЕЗИЛА И.ЖАЛКО ЗА ШЕФА НА НЕК КОЙТО КАЗА ИСТИНАТА ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ А БЕШЕ УВОЛНЕН. ТРОЙКОВ ИЗЛЪГА ПУБЛИЧНО НАРОДА, ЧЕ Е ДО 1 ЮЛИ КОЕТО СТАНА ЯСНО, ЧЕ Е ЛЪЖА. нО ТРАЙКОВ НЕ Е УВОЛНЕН.ЕТО ВИ ГО ВАШИЯ МОРАЛ.БАШ ОТ КАКТО ГЕРБ УПРАВЛЯВА НАМЕРИХА МАТЕРИАЛ, ЧЕ ДА НАПРАВЯТ СРАВНЕНИЕ.ГЕРБ СЪСИПА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА И НО ВИЕ СТЕ ПРЕКАЛЕНО СЛЕПИ ДА ГО ВИДИТЕ.
13
1
 
24
 
! Отговори
До Милена!!! преди 13 години
До Милена!!!...Много бързо го осъди!!!! Да не дава Господ на теб или на твой близък да се случи това...някой като теб ...дори да си невинна да реши и да си осъдена дори без доказателства.Оставете съда да си свърши работата!!!!!!!!!!! По това което излиза наяве...не вярвам да има някой, който с лека ръка да каже...виновен...или невинен....Затова нека се извършат всички експертизи и се изслушат всички, които могат да кажат нещо по делото!!! Нека не бъдем съдии по хорските клюки и килограмите!!!
12
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО 8 ПЛАТЕНИЯ ГЕРБЕРСКИ ЛЪЖЕЦ.ТОЧНО ОТКАКТО ГЕРБ УПРАВЛЯВА ИЗКОЧИХА ОТ НИЩОТО ПРОБИ ПО КОИТО УЛИЧИХА ИЗВЪРШИТЕЛЯ.ЛЕКАРКАТА ПРАВИЛА АУТОПСИЯТА КАЗА, ЧЕ НЕ Е ИМАЛО ДОСТАТЪЧНО МАТЕРИАЛ ЗА ДА СЕ НАПРАВИ СРАВНЕНИЕ.ГЕРБ СЕ ЧУДИ КАК ДА СИ ДИГНЕ УМРЕЛИЯ РЕЙТИНГ.С ДВЕ ДУМИ ВИЖДАТЕ ЛИ ПРЕДИШНИТЕ НЕ ГО РАЗКРИХА НИЕ ЩЕ УСПЕЕМ.ГЕРБ И БСП СА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО ПРОУМЕЙТЕ ГО.
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно е бил много голям подкупа, щом се е стигнало до засекретяване. Поредната гавра на българското кривосъдие... Аз вече взех да свиквам, а вие?