Свидетел по делото "Белнейски" се отрече от показанията си

Бащата на обвиняемия Лазар Колев отказа да свидетелства по процеса
Обновена: 23 мар 2011 15:18 | 23 мар 2011 15:17,
41
Свидетел по делото "Белнейски" се отрече от показанията си
Снимка: Dnes.bg

Свидетел по делото за убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски от Пазарджик се отказа от дадените показания в хода на разследването.

Нина Стаматова е била съученичка на Росица и след двойното убийство разказала на полицията, че тя и двете сестри са проституирали в местността Грамадите, като са правили секс срещу заплащане с различни мъже.

"Бях малка и реших да се пошегувам с полицаите, а те се вързаха”, заяви разкаяна в съдебната зала свидетелката Стаматова.

Оказа се, че Нина Стаматова е учила само един срок с Росица и е виждала само веднъж Христина Белнейска.

Още по темата

В съдебната зала беше разпитан Атанас Петърнейчев. Той е син на бившия заместник транспортен министър Георги Петърнейчев и в началото на разследването беше спряган за замесен в престъплението.

"Не познавам сестрите, нито свидетелите по делото”, беше лаконичен Атанас в съдебната зала. По-късно той не пожела да отговори на въпросите на репортери, касаещи връзката му с процеса.

"Предполагам, че делото ще се проточи до есента, защото има какво още да се изяснява, за да се разбере, че Лазар Колев не е убиецът на сестрите Белнейски”, заяви адвокатът на единствения обвиняем по делото Марин Марковски.

Изненадващо бащата на Колев отказа да бъде свидетел по процеса и не пожела да бъде разпитван.

В късния следобед се очаква показания пред съдебния състав да даде пастирът, открил телата на убитите момичета в местността Грамадите и двамата санитари, присъствали на взимането на биологичен материал под ноктите на сестрите.

До момента делото "Белнейски” в Окръжния съд на Пазарджик струва около 7000 лева. Парите са отишли за разноските на експертизи, свидетели и вещи лица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
woparat v lqvo na snimkata bi trqbvalo da e truzenik s motikata. tozi s beleznizite e peperudka ot klon na klon.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само това че е наел Марковски дава отговора дали е виновен... Не случайно го наричат Адвокат на Дявола...
38
1
 
7
 
! Отговори
АХН ТV преди 13 години
ЗАЩО НИКОЙ НЕ КАЗВА ПО КАКВА МЕТОДИКА Е ИЗВЛЕЧЕН ДНК НА УБИЕЦА С МАТЕРИАЛ ПОД НОКТИТЕ НА РАЗЛОЖЕН ТРУП / СЛЕД ЕСХУМАЦИЯТА СЛЕД 2 ГОД./.зАЩОТО ЗА ПЪРВИТЕ ПРОБИ В АМЕРИКА И АНГЛИЯ КАЗАХА ЧЕ СА НЕГОДНИ!!!НАЛИ РАЗБИРАТЕ ЧЕ СЛЕД 2 Г. ДНК ПРОБА ОТ МЕКИ ТЪКАНИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЗЕМЕ ИЛИ УБИЕЦА СИ Е ОСТАВИЛ ПОД НОКТИТЕ НА ЖЕРТВАТА ПАРЧЕ КОСТ ИЛИ ЗЪБ?!? МЕТОДИКАТА ЯВНО Е В ПРОЦЕС НА ПАТЕНТОВАНЕ КАКТО И СВРЪХ МОДЕРНАТА БЪЛГАРСКА ПОЛИЦЕЙСКА АПАРАТУРА!!!!!!!!!!!!!!! .УРА ЗА РОДНАТА ПОЛИЦИЯ И ЦЕЦО !!!!
37
0
 
12
 
! Отговори
до 36 преди 13 години
Аз пък си харесвам държавата, на 20 години съм, студент и купона е супер як! Изобщо не ми дреме, че панелката ми е протекла, нали имам покрив на главата. Не ми пука и, че по улиците е пълно с дупки- затова колата ми е стара. Мама и тати ме хранят, но и аз им помагам с всичко каквото мога. И всичко си е наред защото не съм стъпвал в дискотека преди 18г., имах вечерен час 9ч. лятото и 7ч. зимата и никога не съм имал проблеми. Просто за всяко нещо си има време, а младите родителине гледат децата си
36
2
 
4
 
! Отговори
SS преди 13 години
Еееееееееех , в каква държава живеем ?Бах мамаму , ако бях на 20 и аз щях да съм вън !
35
3
 
1
 
! Отговори
Geca преди 13 години
Той тоя Марковски защитава само убиици, а иначе мисля, че получава хонорар, защото го защитава като служебен защитник.
34
1
 
3
 
! Отговори
tosho преди 13 години
a be vie znaeteli toq markovski kakav honorar poluchava i koi mu plasha ta zashitava toq zatvornik
33
0
 
1
 
! Отговори
мариян преди 13 години
тез разноски да ги плаща съдът не да печелят пари и после да си ги разпределят на заплати и да ходят на екскурзии
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да,да .Това бавноразвиващо се момче разиграва няколко държавни институции ,че толкова години не могат да го открият.И сега някой коментиращи като коментар 24 скалъпва смешни сюжети.Ако не е пряко засегнат, не виждам как може да повярва на глупаво внушаваните партенки,че Лазар е физическия убиец.
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вземете в предвит Атанас Петърнейчев.Сина на бившия министър.Много вероятно той да има нещо общо а баща му да го прекрива
30
1
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
абе какво сте се запритеснявали дали е убит пастира. Нали ще има пастир на делото какво се втелясвате сега. Имало пастир ето ви пастир. По важното е какво ще каже/отрече, пък дали е умрял/възкръснал си е негова работа и не е обект на делото :D :D :D :D :D
29
2
 
12
 
! Отговори
Ангел до 24 преди 13 години
Това което казваш не е точно така.В колата на Лазар не е открито никакво днк или следи от момичетата.Той не е толкова умен за да открадне тел. да го заловят и по този начин да се скрие.Нормално е убиеца да избягва всякакъв контакт с полицията.От работата е бил изгонен щото е бил надрусан нон стоп.Много ти куца информацията.Иначе тоя които прекрива убийството се надява разследването да има в предвит логиката която ти описваш,защото Лазар е удобен за натопяване, той крадец наркоман и прочее.
28
1
 
8
 
! Отговори
Idiot преди 13 години
Алоууууууууу, АДВОКАТИТЕ из форумът...Съдът се интересува единствено от доказателства!!!А не от нагласите на обществото, журналистическите напъни, политическата конюнктура или умозаключенията на някакви всезнайковци!!!Ако беше иначе, всеки щеше да може набутан в затвора без да е извършил престъпление!!!
27
2
 
0
 
! Отговори
fsd преди 13 години
ubiecut e sobstvenik na nqkakva furna i sina mu.kaza mi go chovek ot pazarjik
26
7
 
4
 
! Отговори
Предложение преди 13 години
Работата се върти около Лазарчо и Наско. И двамата са ***. Предлагам доживотен с ежедневни мъки и за двамата. Мисля, че ще е справедливо и евтино за данъкоплатеца.
25
4
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 13 години
Това е логиката но българина е ***, необразован и неможе да осмисли информацията по логичен начин. Така че момчето не гледа като убиец значи е невинен :)
24
19
 
9
 
! Отговори
ГОВОРИТЬ СУДАЕВ преди 13 години
Тук могат да коментират само тези, които виждат не с очи, а с акъла си - т.е. нужна е логика в последователността на действията и многото съвпадения. Убива ги, напуска работа си, продава колата си, напада момиче наужким с цел обир след това говори от нейния телефон за да бъде заловен и осъден за да влезне в затвора и да не попадне в полезрението на полиция.Наговаря свидетелите, които по-късно се отказват от показанията.Открита е ДНК под ноктите му и за финал е направил самопризнания пред друг съкилийник. И сега баща му, виждайки, че каузата на сина му е бита карта, използва процесуалните си права да се откаже да свидетелства в съда. Това е убиецът ! Да го разстрелят на место !
23
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Девойката се била пошегувала с полицаите защото била малка...глупости от 1001 нощ. На кое малко дете при вида на няколко полицая при разпит в районното ще му дойде на ум да се шегува такива неща? Тогава е била по-малка и е казала истината, сега е подучена да каже лъжата...иначе цялата околия знае, че Петърнейчев е убиеца на сестрите
22
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не Марковски измъкна тройния убиец, а некадърността на екипа, който е събирал доказателствата. Не той, а други не са си свършили работата. Ако си я бяха свършили по правилник, никакви процесуални врътки нямаше да измъкнат убиеца. За съжаление обаче, некадърници работят по събирането на доказателствата и или нарочно, или поради некадърност допускат сериозни процесуални действия, които дават оръжие в ръцете на адвокатите. А процедурата по събиране на доказателства не случайно си е измислена.
21
2
 
6
 
! Отговори
до 10 преди 13 години
Така става по филмите. Сигурен съм че дори не знаеш какво е ДНК ***. простия и необразован човек каквото и да му кажат не вярва защото не може да мисли.