Осъдиха управител на магазин, хванал и набил крадец

30-годишният изпратил апаша да си ходи по бельо
Обновена: 19 апр 2011 21:50 | 19 апр 2011 21:46,
161
Осъдиха управител на магазин, хванал и набил крадец
Снимка: Dnes.bg

Условна присъда от 6 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок, получи управител на варненски магазин от Районния съд в града.

Наказанието му беше наложено за грабеж и подбуждане към лъжесвидетелстване, съобщиха от пресслужбата на съда.

Случката се разиграла през януари 2009 година.

Тогава наркозависим младеж влязъл в магазин в един от МОЛ-овете във Варна, за да открадне дрехи.

Премахнал защитния механизъм на спортно горнище, облякъл го под дрехите си и духнал.

Минута по-късно обаче единият от продавачите разбрал за кражбата и уведомил управителя.

След няколко минути апашът бил спипан и доброволно се върнал в магазина, за да върне откраднатия анорак.

30-годишният управител обаче побеснял и прибегнал до саморазправа. Той привикал крадеца в склада, където му нанесъл бой, накарал го да се съблече и събуе и го изпратил по живо по здраво през аварийния вход.

Преди това взел мобилния му телефон и личната му карта. Обяснил му, че до следващата сутрин ще умува как да действа по-нататък.

Пишман крадецът пристигнал в магазина още при отварянето му. Тогава управителят сигнализирал охраната на МОЛ-а за случая и разследващите го поели.

Междувременно битият младеж подал жалба в полицията. Той се оплакал от физическа разправа и отнемане на дрехите.

В хода на делото съдът е установил, че управителят на магазина накарал продавача със заплахи да поддържа неговата версия, за да не го уволни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: гр Варна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
1
 
1
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
А масларова дали ще я осъдят?
154
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
понеже съм запознат със случая ще ви кажа че наркомана не е получил присъда, кражбата била на стойност(250лв) по-малка от мин.заплата, което ме навежда на мисълта че всеки може да си краде безнаказано !продавачът също е наркоман който към момента е в ареста и най-вероятно няма да излезе скоро от там.управителя е загубил работа си поради глоям брой липси.неопправдавам постъпката му, но аз за пореден път се убеждавам че живеем в една държава Абсурдистан !
153
1
 
0
 
! Отговори
Емил преди 12 години
Според мен трябва наказание и за крадеца и за "управителя"!
152
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Управителят на магазина да си е платил,знаете вече официално,че съдебните системи са две!
151
0
 
4
 
! Отговори
До 152 преди 12 години
Правилно казваш, ще се опиташ, ък не се знае какво ще стане! Преди това обаче го напии с алкохол, яко! После го изхвърли през прозорец от стълбите, като го накараш сам да го отвори, след което не го пипай и остави отворен. Не кавай на никого и гледай да не те видят.Като го намерят вонящ на алкохол е по- вероятно да си помислят, че се е напил и е паднал. Успех!
150
0
 
10
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Ако си хвана крадец вкъщи, направо през прозореца ще се опитам да го изхвърля !!! На толкова висок етаж съм, че гарантирам, че повече няма да краде. На какво основание ще ме съдят, задето съм защитил имота си, а може би и живота си?Докога в тая абсурдна държава честните граждани ще имат по-малко права от бандитите?
149
4
 
6
 
! Отговори
alex преди 12 години
Искам да Ви кажа, че съм наясно със случилото се и НЕ СЛУЧАЙНО въпросният "управител" е осъден. Не му е първата проява и не е най-бруталната. Що се отнася до "крадеца" той е най-обикновено момче (на никого никакъв не е) и дори не е откраднал дрехата от магазина. Опитал се е. Това разбира се не го оправдава, но си има законов ред, не да го пребиеш и да го пуснеш гол да извърви пеш пътя до дома си през януари. Колкото и да са ни смешни законите ги има, за да се спазват, без значение дали ни харес
148
0
 
4
 
! Отговори
Законът преди 12 години
Наказателния закон има достатъчно вратички, но малцина не ги мързи да го прочетат и да го знаят. Тези вратички са за ВСИЧКИ! Искаш да набиеш крадеца, добре, но проучи как става, така че после да не може да се докаже. Искаш да го съблечеш гол, добре, но го дръж докато мръкне, вземи го с колата си извън града, съблечи го и го пусни като изхврлиш нещата му в някоя кофа за ***. Избягвай свидетели и найшважното не парадирай със стореното, крадци мнооого!
147
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
случка:Приятели хващат крадец който обира апартамент, хващат го викат полиция, и полицаите им обясняват - защо ни го давате такъв, ние само го записваме и го пускаме, метнете му един бой да си знае.......какъв е извода: Щом полицията раздава такива съвети, за какво правосъдие говорим. То просто несъществува. И определено хващайки крадец в къщи, бих насъскала кучето срещу него, ако не мога да му метна един бой, така превантивно, аз не съм отишла да крада от него той краде
146
1
 
5
 
! Отговори
дидо1 преди 12 години
бг съд е наѝ корумпирания в света
145
1
 
10
 
! Отговори
логика преди 12 години
А кое е било момчето?Чие дете е било?Ако е обикновен човек, надали полицията ще му обърне внимание!Най-мнгото да го напердашат, че е крал...Няма да е редови гражданин...
144
1
 
26
 
! Отговори
буба преди 13 години
Дълги години мислех че полицаите са най-голямата мафия в БГ.Вече мисля че най-голямата мафия е съдебната система в БГ...
143
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе докога ще търпим банда съдии без капка чувство за справедливост да раздават "правосъдие"Какъв е нормалния начин подобен съдия да бъде изхвърлен от заедмана от него добре платена държавна работа? Ако някой знае - казвайте, че взе да ми писва ...
142
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
браво на човека
141
1
 
12
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Сбъркана работа.Ама май само в БГ казваме:Ще те убия и ще те излежа!
140
1
 
5
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Сбъркана работа.Ама май само в БГ казваме:Ще те убия и ще те излежа!
139
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на този управител присъдата му е колкото на Ковачки за източени 17 милиона ддс.
138
0
 
17
 
! Отговори
водно конче преди 13 години
от репортажа е видно, че собственикът е осъден за грабеж и подбуда към лъжесвидетелстване, но не и за побоя над крадеца. Извод - бийте крадците спокойно, но не им взимайте дрехите и не лъжете съда, защото така и вие ставате крадци и лъжци. Именно заради този извод новината всъщност е добра.
137
1
 
24
 
! Отговори
Acedia преди 13 години
До 135 типично по български не гледаш къде се корени проблема, а се нахвърляш на сляпо.Живея в българия (да с малка буква) и не не съм ***. Сега нека аз ти задам въпрос: Защо филмите не се признават за доказателства? Докато парламента не приеме точни и ясни закони това е положението, винаги ще има вратички за виновните!За изнасилване 20 години затвор, за убийство смъртна присъда, за кражба 5 години затвор.Просто пример, дано сега разбереш от къде идва този проблем и кой трябва да го оправи.
136
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ КРАДИ, НАРОДЕ! СПРИ СЕ, НЕ КРАДИ! КОЙТО ЩЕ ДА ТЕ ЗАЩИТИ!