Цветанов съзря в BG проблем за стабилността на еврото

Поиска да се знаят имената на съдиите, даващи леки присъди
Обновена: 3 юни 2011 14:58 | 3 юни 2011 14:14,
123
Цветанов съзря в BG проблем за стабилността на еврото
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

България се превръща в проблем за финансовата стабилност на еврото. Такъв коментар направи вътрешният министър Цветан Цветанов по повод вчерашната акция "Валутата".

При акцията бяха заловени 100 000 фалшиви щатски долара и 50 000 фалшиви евро, а двама от задържаните са имали условни присъди за подобни престъпления.

Цветанов нарече тези присъди "тежки" и призова да се знаят имената на съдиите, които са ги постановили.

"Не искам да казвам какво е впечатлението на нашите евроатлантически партньори за тези лица, заради които в момента България се превръща в проблем за финансовата стабилност на еврото", подчерта МВР шефът.

По думите му повторното залавяне на тези хора е необоснован разход за данъкоплатците.

"Нека обществеността да знае кой е съдията, който е ударил с чукчето тази осъдителна присъда, защото няма как да обясним на евроатлантическите партньори как България може да е оазис за производството на подобни евро или долари", допълни Цветанов.

Той обясни, че винаги е гледал на съдебната система като на естествен партньор, но ако няма адекватна политика, това ще се приема като скрито толериране на извършителите на престъпления.

Според министъра в страната има двоен стандарт при вземането на решения.

Още по темата

Той даде пример с освобождаване от ареста на българин, който е трябвало да бъде екстрадиран за Германия, като до София е била изпратена вербална нота за това. Цветанов каза, че страната ни е била посочена като лош пример за нереформирана съдебна система.

Вицепремиерът коментира и оставката на съдия Душана Здравкова, която бе първият председател на ГЕРБ. Тя се оттегли в знак на протест срещу избора на близката до Цветанов Владимира Янева за шеф на Софийския градски съд и обяви, че гръбнакът на правосъдието е пречупен.

Вътрешният министър определи решението й като личен избор, който не вижда смисъл да коментира.

Определен човек, който е станал известен благодарение на ГЕРБ, благодарение на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, чрез ГЕРБ, търси бъдеща политическа реализация, посочи Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А на тези, които хулят съдебната система без да са наясно с фактите ще им кажа, че в последните години над 90% от внесените в съда обвинителни актове завършват с присъда - това го няма никъде и е индикация за нефункционираща система, но не защото съдът не си върши работата, а защото вече е зависим от изпълнителната власт - който бъде посочен за престъпник, получава присъда! А това, че медиите показват само "оправдателните", отново по поръчка на властта, цели само едно - манипулация.
80
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Независими не означава че не могат да бъдат партньори.Защо червените тикви все повтарят обратното като някаква тяхна мантра.Напротив - ако искат да има съдебна система, която гражданите да издържат, тя трябва да бъде партньор с другите институции в обществото.Всичко останало е социалистическа конспирация за промиване мозъка на обществото с неща звучащи добре, но лишени от смисъл. Какво значи толкова независима пък реално зависима от приходите получавани за оневиняване на престъпниците?
79
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе г-н Цветанов, да не би да е обратното, вие с Бойко, да станахте известни покрай Душана а? Много сте дебелооки бе! Засрамете се!
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
все пак съдебната система трябва да работи в интереса на обществото и трябва да е партньор с другите обществени органи.Това че е независима не означава че се намира на Марс и въобще не зависи от България нито й пука за българите. Впрочем точно така се държи сега съдебната система и трябва да получи много голямо обществено порицание, недоволство, че и линч заслужават тия ***.
77
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов, съдебната система /власт/ не е и не е редно да бъде партньор на изпълнителната /и в частност МВР/. Трите власти следва да са независими една от друга - това е гаранция за демокрация. Когато почнете да си партнирате със съдебната система, тогава да ни е честита новата тоталитарна влас, но плоските мозъци, които ви подкрепят не могат да го осъзнаят това, защото са свикнали цял живот някой да им го слага срещу някоя друга троха.
76
4
 
16
 
! Отговори
Алооо, Цветанов преди 12 години
В държава с работеща съдебна система ти щеше да си в затвора ! Или бързо забрави апартаментите ?!
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бре Цанко!!!!!променете закона за предумишлено - доживот,без други варианти.и погледни кадрите в следствието и досъдебното.та чак тогава говори за съдиите
74
5
 
8
 
! Отговори
ей Червен Расник преди 12 години
Ей Червен Расник - все пак съдебната система трябва да работи в интереса на обществото и трябва да е партньор с другите обществени органи.Това че е независима не означава че се намира на Марс и въобще не зависи от България нито й пука за българите. Впрочем точно така се държи сега съдебната система и трябва да получи много голямо обществено порицание, недоволство, че и линч заслужават тия ***.
73
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе Цветанов вземи и разпусни целия съд в държавата и назначи твои хора.Те ще те слушкат като депутатите ти и така ще орезилиш цялата държава но на тебе никой няма да ти е виновен.И тогава ще те видим наистина що за стока си,не че вече не те знаем но условно казано!
72
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цеци, същите тези съдии, които дават леките присъди и пускат престъпници на свобода, са причината ти да не станеш клиент на съдебната систвема. На теб не ти образуваха нищо за апартаментчетата, защото нямаше да издържат доказателствата в съда и това се знаеше предварително от проверяващите. Но ако хората съдеха по твоите критерии за доказване на престъпленията, отдавна да си се сдобил с обвинение и присъда - добре че са свестни.Що няма един съдия в затвора за подкуп като са толкова корумпирани?
71
5
 
14
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 12 години
"Той обясни, че винаги е гледал на съдебната система като на естествен партньор..."Съда е независим орган и не може да бъде партньор нито н авас нито на престъпниците...Също като съдията във футболен мач/така по премиерски да ти го обясня/ - не може да е партньор нито на единя отбор нито на другия...Голямо недоразумение си Цецко и това си е...
70
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поне 90% от съдиите, прокурорите, вещите лица и т.н. са бивши служители на ДС.Затова и Г. Първанов назначи Велчев за главен прокурор, който никога да не промени статуквото.Каузата на БСП и на бившите ченгета и да издевателстват над хората за ад намразят демокрацията и да пожелаят да се върнат към руския тотатлитарен модел.Такава е и каузата на "независимата" съдебна система. Тя постоянно работи само срещу обществото и в полза на престъпноста.
69
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цвъки, не си пъхай носа в Дянковата копанка, че ще има як пердах. И за апартаментите ще си спомни съдебната система, и то баш твоята ятачка ще те тикне зад решетките. Опомни се!
68
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Особености на българската комунистическа съдебна система... Никой няма да остане в тая държава след 10 години!
67
5
 
13
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
Уфффф млъкни беееее, не ти ли омръзна глупости да плещиш, ти и твоята шайка определено сте проблема на България и еврото!
66
2
 
3
 
! Отговори
DO 55 преди 12 години
A ZAA6TO NE CECO PREZIDENTO KOETO E VAZMOJNO.6TE VI POZAKLU4AT VSI4KI KRADCI PREDI IZBORITE I E GOTOV PREZIDENT.
65
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другари, лошо става! Посягат ни на съдиите! Взимат ни хляба, другари! Кой ще ни покрива престъпленията!? И скалъпения компромат с апартаментите не помогна...
64
3
 
6
 
! Отговори
;-))))))) преди 12 години
CECO NQMA SMISAL DA IM SE KAZVAT IMENATA,DA KAJAT KOI SA HORATA NA GOCE E DOSTATA4NO
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уж независимата съдебна власт е сбирщина от корумпирани типове работещи само за престъпния свят.А от нашите данъци си гласуват бюджет + бонуси и 13-та заплата.Егати и мръсниците са тия.Трябва да се надигнем масово срещу антиобществената им дейност. Как да ги накараме да почнат да работят за обществото тия *** бе?
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Drugari,ako Kutev chete tova,koeto pishete na 90 % ste vi izgoni.Kuteeeeev,ela.