Обжалват доживотната присъда на Лазар Колев

Според адвокатите му по време на процеса са допуснати груби нарушения
Обновена: 14 юни 2011 14:44 | 14 юни 2011 13:15,
85
Обжалват доживотната присъда на Лазар Колев
Снимка: Dnes.bg

Адвокатите на Лазар Колев ще обжалват доживотната присъда на Лазар Колев за убийството на сестрите Белнейски пред Пазарджишкия окръжен съд за допуснати груби нарушения по време на процеса.

За Dnes.bg адвокат Марин Марковски обясни, че този следобед присъдата ще бъде обжалвана и пред Пловдивския апелативен съд. Според него тя е необоснована, защото изготвеният обвинителен акт не доказва участието на Колев в престъпленията.

Още по темата

Освен това Марковски смята, че представените по време на процеса експертизи са противоречиви.

Защитата на Колев ще поиска пред Пловдивския апелативен съд да бъдат изслушани СРС-та, за които прокуратурата твърди, че са изготвени от подслушвателните устройства, монтирани в якето на ключовия свидетел по делото Владимир Славов – Иширковеца.

Според адвокатите на Колев той е лъжесвидетел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
12324 преди 12 години
Само си помислете: ако някой от Вас е извършил убийство със съучастник ( защото и на децата е ясно че там е имало втори човек) би ли прикривал втория убиец 5 години. Хората сме устроени така, че дори когато сме виновни, искаме да има и друг виновен с нас. Лазар Колев не е убил и не знае кой е убил сестрите Белнейски. Ако знаеше, досега да е мъртъв. Ако ги беше убил, да си е признал на втория ден. В Пазарджик полицаите и надзирателите не се шегуват....
77
0
 
0
 
! Отговори
CA преди 12 години
Само факта,че в цялата тази история има замесено име на политик или публична личност трябва да се знае,че смърди отдалече. Имате ли си на идея какво става в малките градове- как всички полицай, прокурори, управата на града, съдийте, всичко работи заедно и имат лостовете и механизмите да *** мамата на живота на всеки един обикновен човек. Ако е виновен с двете ръце подкрепям доживотната присъда, но дълбоко се съмнявам и мисля,че това е един голям маскарад с подходящо подбрана изскупителна жертва за да се прикрие някое самозабравило се богаташко синче
76
0
 
3
 
! Отговори
ddd преди 12 години
още един невинен човчец си замина без вина,нали се говореше,че може най-вероятно и депутати да са били.Ако беше той и както се твърди,че има съучастник,с тоя бой дето са му го хвърлили в полицията,ялата автобиография си е изпял.Защо не използват детектор на лъжата..... Но така е в България кон за кокошка.Господ забавя,но не забравя!
75
0
 
4
 
! Отговори
zhikan преди 12 години
виновен-невиновен съда трябва да гледа доказателствата а не да чете весници!!!ами ако хабер си няма за тая работа а заради някакъв пробит свидетел пандисчия който може да каже абсолютно всичко и някаква съмнителна експертиза да го осъдят доживот!!!още повече че казват "имало и втори" а не се знае кой е!!!може да ги е убил тоя втория!!!при толкова неизяснени неща не може да осъдиш някой доживотно!!!
74
2
 
7
 
! Отговори
ioana преди 12 години
gorkoto mom4e ,6te gnie nevinen...a kolko drugi ot tova delo se( obesiha uj....)dali tozi koito go e napravil spi spokoino,no vsi4ko se vra6ta rano ili kasno toi da nezabravia...
73
0
 
6
 
! Отговори
Борис преди 12 години
Марин Марковски ще обжалва до дупка, за да докаже, че софийските съдии, включително тези от СГС, САС, ВКС него слушат! Пловдивският апелативен съд или ще уважи присъдата, или ще я намали с 10-15 години; по-вероятно е да я уважи. Ама онези, висшите съдии от Касационния съд на Л.Груев, до които рядко достигат дела с финансово обезпечение, ще се втурнат като орли на това дело и нищо чудно да стане като с петимата от РМС от Благоевград - ритали са и са били Чората, ама той сам си е умрял. И тук Марковски ще донесе от девет дерета вода, за да докаже, че не Лазо е убил двете сестри, а онзи, другият, дето не е хванат и не се знае кой е ... И докато не го открият, никакава присъда!! Ще погледне с белтъците на очите тримата съдии и те жадни за нещо, което рядко им се усмихва щастието да го докопат, мигом ще присъдят: В името на народа и проф.Груев.... Лазо е невинен по всички обвинения или пък ще разтакават делото поне 5 годни като това на Чората и накрая пак ще присъдят, че Лазар е невинен! А следователите и прокурорите за пореден, но не последен, път ще напсуват и съдебната система, и висшите съдилища, и своя късмет, който ги кара да преливат вода от пусто в празно...
72
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nema li kamani za tozi izverg. stom e obvinen-zna4i e istina...stom ste objalva zna4i ne e istina...a sa da kaete, boicuite, ot kyde i za kolko Markovski ste zastitava tozi ***?tova ne e li "kavgata" mejdu nekakvi klanove?Markovski ne e nai dobria, ama v niakakv slu4ai ne e eftin. Ta a de , koi pokriva mizata mu?
71
4
 
4
 
! Отговори
Цвети преди 12 години
В случай като този...съжалявам,че в България е отменена смъртната присъда...В миналото са наказвали със смърт обикновени крадци и побойници...Много би ми се искало Лазар Колев да се беше родил тогава....Въпреки това, силно вярвам,че и сега този индивид,който явно се е родил по погрешка,ще остане до живот в затвора..малко му е,но все пак е наказание....
70
5
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
da se obesi ,s slavata nadolu dokato pynesh kyche koi ti plashta advokata i stoi zad garbati zashto ne kaje a toia ohranen byldok advokata soflira samo nee vinoven maznik.
69
3
 
6
 
! Отговори
do 69 преди 12 години
*** си като гадулка дано и ти да изпаднеш в такава безизходица да те видим тогава .
68
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко и да са груби нарушенията /въпреки че в случая става въпрос за дребни технически нарушения/ не са по-груби от престъпното изродско действие на тоя гад. Как може дребни процесуални "нарушения" да се сравняват по тежест с такова зверско убийство и даже да дават повод за намаляване, дори оневиняване на тоя садист. Марковски ще го съди Господ и дано няма милост!
67
8
 
5
 
! Отговори
Справедлив преди 12 години
АКО БЕШЕ В САЩ ОТДАВНА ДА СА МУ ТЕГЛИЛИ КУРШУМА В ЧЕЛОТО...............
66
5
 
6
 
! Отговори
сандокан преди 12 години
естествено че е виновен. да казва кой е другият. всички нормално мислещи хора,виждат че лазар е един закоравял престъпник и всички доказателства сочат по безспорен начин че е той. самото му неадекватно държание го издава.проста психология.само знае:не съм аз,не е така,това са глупости,те са болни мозъци. следователи и експерти с 30 г стаж били болни мозъци?болен е неговият мозък и на марковските дангалаци,ненаяли се!
65
2
 
3
 
! Отговори
Бай Марин милиардера преди 12 години
Не съм се отказал от парите.
64
3
 
5
 
! Отговори
бгг преди 12 години
горкото момче явно мрази жените,,,,,,,,,,или му са казали че в затвора има топла храна до живот игладен хама да ходи и бьрка по кофите е,,,то все някога живота свьршва ну за него бавно ще вьрви времето
63
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПУСНЕТЕ ГО И ТОЗИ, НЯМА ДА ВИ Е ЗА ПЪРВИ ПЪТ
62
1
 
5
 
! Отговори
артос преди 12 години
ако съдийката така лесно може да прати някого на заколение,то и децата няма да падна по-далече от крушата,всеки трябва си плаща на този свят,Лазар също има майка,и не забравяй,казах АКО Е НЕВИНЕН !ако е виновен...нищо няма да и тежи на съвеста ;)
61
7
 
6
 
! Отговори
60 преди 12 години
Как можа!? Какво са ти виновни децата на съдийката!? Такива неща не се говорят.
60
7
 
18
 
! Отговори
артос преди 12 години
не зная дали го е направил или не,но делото смърди още от самото извършване на пресъплението,ако е виновен нека си понесе наказанието,обаче ако е невинен...пожелава и на тая съдийка сичките си пари дето ги получава,да ги даде за лекарства на децата си !
59
3
 
4
 
! Отговори
57 преди 12 години
А ти как разбра? Знаеш ли нещо? А чувал ли си това - че колата от местопрестъплението всъщност е била ауди!? Това са го казали хора видели следите от гумите.