Делото "Килърите" започна с искания за отводи

Адвокати напуснаха залата заради белезниците на ръцете на подсъдимите
Обновена: 27 юни 2011 13:46 | 27 юни 2011 13:45,
43
Делото "Килърите" започна с искания за отводи
Процесът се гледа при засилени мерки за сигурност. Снимка: БТА

С искане за отвод на съда и с напускане на съдебната зала от страна на защитата започна делото срещу т.нар. група на „Килърите“.

Днес е първият ден, в който Шуменският окръжен съд гледа процеса – при засилени мерки за сигурност и без журналистите да бъдат допускани в съдебната зала.

Председателят на съдебния състав – съдия Димчо Луков, бе атакуван от адвокат Илиян Василев, защитаващ един от подсъдимите – Георги Вълев. Защитникът обвини съдията в предубеденост, след като той не разреши белезниците на шестимата обвиняеми да бъдат свалени, докато тече делото – нещо, за което настоя защитата.

Към искането за отвод се присъединиха и адвокатите на останалите подсъдими. Според тях оставяйки подсъдимите с белезници, съдът нарушава правото им на лична защита и потъпква човешките и процесуалните им права.

Съдия Луков аргументира решението си с високата обществена опасност на престъпленията, в които са обвинени шестимата мъже.

Адвокатът на Петър Атмаджов – Георги Стефанов, пък поиска отвод и за прокурора Стефка Якимова, която е командирована от Варненската апелативна прокуратура в Шуменската. Мотивът на адвоката е, че не е допустимо прокурор да бъде командирован само заради конкретно дело.

Съдът обаче обяви за неоснователни исканията за отвод както на съдебния състав, така и на прокурора.

Малко по-късно адвокатите на шестимата подсъдими напуснаха съдебната зала.

Още по темата

Илиян Василев заяви, че не приема делото да се гледа при оковани обвиняеми, и обяви, че всички защитници ще напуснат, докато съдебната охрана не реши да свали белезниците на клиентите им.

Съдът се оттегли на съвещание.

Обвиняеми по делото "Килърите" са Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца, Янко Попов – Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев.

Сумиста е обвинен като ръководител на престъпна група, създадена с цел умишлени убийства, телесни повреди и палежи. Той ще отговаря пред Темида за организирането на три убийства – на дясната ръка на бизнесмена Христо Ковачки – Борислав Георгиев, на адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
25
 
! Отговори
Ново правила преди 12 години
Освен, че трябва да се махат белезниците в съдебната зала, съдията е длъжен да сервира коктейли на подсъдимите, да им мери кръвното и да ги изпишква при нужда.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя път как се е минало без викане на линейки и "Спешно отделение" в съдебната зала?
21
3
 
20
 
! Отговори
22г.,.СМЕШНИ СЪДИИ преди 12 години
НЕОБХОДИМО Е ПО ВРЕМЕ НА АНТРАКТИТЕ В СЪДА ,ДА ИМА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ФОЛК-ДИВИТЕ ,ЗА ПОДКРЕПА НА КИЛЪРИТЕ
20
2
 
14
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Сега остава в залата да влезе и Каванч Тататлъ.....и да са окаже,че те са снимали филм за мафията и всичко е било пунта мара....
19
1
 
20
 
! Отговори
МАЛКО СМЯХ преди 12 години
ЕДИН ЕВРЕИН ,И ЕДИН АРМЕНЕЦ СЕ СЪДИЛИ ....10 ГОД.,...........НАКРАЯ ВКАРАЛИ СЪДИЯТА В ЗАТВОРА ЗА 10 Г.....!
18
3
 
14
 
! Отговори
Нови правила преди 12 години
Вместо с белезници трябва да ги водят с хавайски полички и венци от цветя на главата.
17
1
 
8
 
! Отговори
ОХ, преди 12 години
Започвам да се разболявам ....."И ШО КЕ СТАНЕ ...НАКРАЙО"....?КОЙ ЩЕ ГИ СЪДИ ,КАТО И ....СЪДИИТЕ СЕ ИЗПОРАЗБОЛЯХА .......ГОЛЕМ СРАМ ЗА БГ ....!
16
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълна Пародия.Направо и адвокатите да станат обвиняеми, аз така предлагам.
15
3
 
25
 
! Отговори
Справедлив преди 12 години
КАКВО ДЕЛО БЕ НАПРАВО ГИ КИЛВАЙТЕ...................
14
2
 
14
 
! Отговори
Милен преди 12 години
Че да напускат залата тия адвокати и да не се връщат. Делото може и без тях!Вярно, цирка сигурно ще намалее с едни около 100%, ама съденето на убийци не винаги е забавно...
13
5
 
18
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
На адвокат Василев бих му пожелал същите тези да му дойдат на гости без пранги......А аз като съм гледал филми за мафия,счетоводители и адвокати.....обикновенно 1-во умират счетоводителите,после идва ред на адвокатите .............
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смях в залата!
11
3
 
18
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
Браво на съдия Луков :)
10
5
 
15
 
! Отговори
Бла бла преди 12 години
Е тези адвокати какво искат, с мед и питка и сол ли да ги посрещнат в съда и по червен килим да минат... *** и тапанарщината. Нашите съдилища са като цирк...Били им потъпкали правата, а те като изнудваха хората са го правили по добра воля сигурно
9
2
 
20
 
! Отговори
ПРОПУСК преди 12 години
Това мастито *** требе да бъде със синджири и по краката щото, ако ритне некой заднешката мое и да не оживее . . .
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
VERIGI S TOPUZI I ZAKOVANI ZA STENATA DAZE I ZASTITATA
7
4
 
17
 
! Отговори
Срам! преди 12 години
Е как така президентския съветник с безлезници в съда?! Ква е тая полицейщина, долна провокация! Подсъдимите трябва да ги носят на ръце, да им вечт с палмови клонки и ако кажат, че са невинни жертви или са болнички да ги пускат на мига!
6
7
 
27
 
! Отговори
ЕЛ КАПИТАН преди 12 години
Разсърдили са се и са излезнали от залата... това ДА НЕ ВИ Е БАЩИНИЯ БЕ ?!?! Щом адвокатите им отказват да водят делото да им се назначават адвокати от съда!!! Какви са тези работи,стига вече с тази пародия Правната ни система е под всякаква критика и има нужда от незабавна промяна!!! В целият свят правните системи се обновяват ,вкарват се поправки и се променят закони.Това е нормално времената се менят.Само ние живеем със конституция на 20 години писана за още 20 назад....РЕФОРМА
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А цвета на очите на съдиите не е ли достатъчен повод на безкрупулните адвокати да напуснат съда?
4
4
 
30
 
! Отговори
адвокат преди 12 години
НЕ С БЕЛЕЗНИЦИ ,А В КЛЕТКА ТРЯБВА ДА ГИ ДЪРЖАТ!!! ТОЗИ СУМИСТ МОЖЕ ЧОВЕК С ЕДИН УДАР ДА УБИЕ ,ВЪПРЕКИ ,ЧЕ Е МНОГО БОЛЕН!!!! ГОРКИЯТ!!!