5 дни МВР мълчи за Яна. Днес: Каква е тази истерия?

Няма данни да е била изнасилена, няма и заподозрян
Обновена: 15 юли 2011 15:41 | 15 юли 2011 15:41,
305
5 дни МВР мълчи за Яна. Днес: Каква е тази истерия?
Снимка: Facebook

Случаят с откритото мъртво момиче в Борисовата градина не бил огласен от МВР, защото от огледа не било сигурно дали тя е убита.

Това обяви на брифинг в СДВР зам.-шефът на службата Ивайло Спиридонов.

По думите му днешният брифинг е по повод „свободните съчинения в медиите и масовата истерия във Facebook” заради откритата мъртва на 10 юли в парка Яна Кръстева.

Още по темата
„Този случай не е обявен от СДВР, както много такива случаи, тъй като няма как да разберем на първоначалния оглед дали спрямо едно лице има извършено насилие или не. Много случаи на убийства се установяват, че са такива, едва когато се извърши аутопсията, случаят е такъв и затова не е обявен в бюлетина“, обясни още веднъж позицията си Спиридонов.

Според данните трупът на момичето е намерен между заведението „Маймунарника” и БНР.

При първоначалния оглед не са били забелязани следи от насилие, а Яна е била съблечена частично.

Засега няма данни тя да е била изнасилена, а освен това при огледа полицията е намерила всички нейни вещи, в това число непосредствено до трупа е бил и мобилният й телефон.

„Към момента няма заподозрян, има такива, които минават на разпит в СДВР и алибито им се проверява“, уточни Спиридонов.

Разследващите са установили, че през периода, в който жертвата е била в района, е имало около 500 души, присъствали на концерт на Sofia Rocks.

„Обръщам се към тези хора да се обадят в полицията, за да дадат повече данни за случилото се“, призова той.

Не пожела обаче да разкаже още подробности заради продължаващото разследване.

От СДВР оповестиха още, че мъртвата Яна Кръстева не е била наркозависима, работила е като продавач в магазин и е живеела на квартира.

Накрая Спиридонов опроверга информацията, че в Борисовата градина вилнее сексуален маниак.

„Това не е истина. През 2010 г. в Борисовата градина има извършени 5 грабежа, 2 от които разкрити, от началото на 2011 г до момента има два извършени грабежа – разкрити.
През 2011 г. е имало 11 случая с наркотици и 1 хулиганство – случаят с изрисуването на Паметника на Съветската армия.

Другите характерни случаи са кражби на вещи и части на МПС във връзка с футболните срещи на Васил Левски и многото паркирани автомобили.

В Борисовата градина има едно убийство през 2008 г. на момче на 28 г. – Михаил Стоянов. Извършителите са задържани през 2010 г. Те са извършвали грабежи, трима от тях са били съпричастни към убийството, завърши със статистика Ивайло Спиридонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
0
 
! Отговори
до 187 преди 12 години
много си болен. точно това ти е проблема, че и ти си между простите. именно държавата е на този хал от такива демагози като тебе. много е тънго да го разбереш, ама нейсе.
205
3
 
12
 
! Отговори
kurentzo lapas преди 12 години
брей ,колко глупости изписахте...не знам ,ама в цялата тая история има много странни неща...аз лично бях същия следобед там в парка с жената и детето ,разхождахме се и въобще не знаехме че има концерт ...а иначе не разбирам как като има толкова много хора минали оттам никой нищо не е видял..освен това нищо не пишете за компанията на убитата-къде са тия хора,защо са си тръгнали без нея,не са подали сигнал в полиция...да не се окаже пиянска история или наркоманска,и да е убита от някой приятел..
204
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-важното е да се осигури спокойствие на тиквата, докато рита топка.Няма значение дали убиват "лошия материал".Но пък *** не спира да ръси простотии на нивото на махленския ***.Отврат!Министър и премиер спортисти.Други качества нямат, както е видно от цялата картинка в страната ни.Мисъл-никаква.
203
2
 
7
 
! Отговори
ВАМПИРЯСАЛИ ГРОЗИЛИЩ преди 12 години
В БЪЛГАРИЯ Е ПЪЛНО С ВАМПИРЯСАЛИ ГРОЗИЛИЩА!!!
202
3
 
31
 
! Отговори
истерия...... преди 12 години
Значи, когато обществото е потресено и възмутено от бруталното убийство на един млад човек, и реагира по някакъв начин ( колкото и постен да е той) е масова истерия, така ли? Баси историята, баси абсурда? Имам лошото предчувствие, че извършителят или извършителите никога няма да бъдат намерени и наказани, че до дни този случай ще бъде забравен....до следващия път, до следващото такова убийство...:(((
201
6
 
31
 
! Отговори
За тъпоумниците преди 12 години
МОМИЧЕТО Е БИЛО ЗВЕРСКИ ИЗНАСИЛЕНО И ПРЕБИТО (ЕДНОТО И ОКО Е ИЗХВРЪКНАЛО ОТ ОРБИТАТА, ГРЪДНИЯТ КОШ Е СТРОШЕН). ТОВА КАЗВА ЕДИН ОТ 17-ТЕ РАЗПИТАНИ НЕЙНИ ПОЗНАТИ В ИНТЕРВЮ ЗА ЕДНА ДРУГА МЕДИЯ, НО АКО ПОСТНА ЛИНК ЩЕ ИЗТРИЯТ КОМЕНТАРА ПОТЪРСЕТЕ САМИ. А ПРЕСЦЕНТЪРА НА МАФИОТСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ МВР МОЖЕ ДА ЗАБЛУЖДАВА САМО ТЪПОУМНОТО СТАДО КОЕТО ГО ЦАКАТ ЯКО КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ РОЖБИ бб И цц!!
200
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на полицията! Сега най-вероятната версия е, че се е самоубила и Цецовата статистика ще е на шест!
199
3
 
3
 
! Отговори
....199 преди 12 години
......"Даже няма и такъв субект"
198
7
 
10
 
! Отговори
............. преди 12 години
важното е куките на цуцко да гледат, кой пише срещу тиквата, а тва, че стават убийства и обири по домовете на хората са вятър работа. Боко тиквеното Слънце - завинаги!
197
0
 
3
 
! Отговори
мб преди 12 години
до 68 не знам от къде имаш тази информация и дали е вярна но има ли извадено око това убийство и изнасилване 90% е извършено от психопат.Те си вземат ''сувенир'' за спомен. Не ще е познат от обкръжението и, или банда тинейдъжри.Затова ще са засилените мерки от патрулиращи полицаи в Борисовата градина.Но крият за да не всяват паника и критиките се изсипват на тяхните глави.Обаче когато се крие риска от нови жертви се повишава.
196
2
 
4
 
! Отговори
МВР--МЪЛЧИ преди 12 години
..А за заплати ,...не мълчи !
195
1
 
2
 
! Отговори
do 196 преди 12 години
I togava shte vyrjesh ...glupak niamash i idea za kakvo govorish
194
9
 
3
 
! Отговори
джон 3 волта преди 12 години
Абе ти какво евангелие четеш? Къде пише, че е изнасилена? Даже няма видими следи от убийство.
193
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не били сигурни, че е убийство - явно сама се е заровила.Малко предистория - МВР коментира сега СЛЕД ОГРОМЕН СКАНДАЛ, в който *** физкултурник заяви, че убитото момиче било пънкарка, пияница и какво ли още не и нейни приятели организираха протестни акции.Чак тогава *** реши да се разгласи случая след 5 дни мълчание. Сега се замислете защо никоя медия не го отрази още преди 5 дни, когато се е чуло за първи път.Не го пожелавам на никой, но и сега никой няма да поеме отг. за подигравката с името на момичето и нейните родители.
192
2
 
2
 
! Отговори
do 196 преди 12 години
Stiga si me-kal ami se vryshta na selo.
191
9
 
14
 
! Отговори
чегевара преди 12 години
червени и сини да свалиме герб и да обявиме пълната независимост на българиястига слугувахме на международния валутен фонд и на тоя мизерен европейски съюздолу герб,свобода на народа
190
2
 
6
 
! Отговори
ETNA преди 12 години
Между това и *** от другата статия българските полицаи дават усещането, че нито знаят къде се намират, нито са в час какво се случва около тях. Жалко, че само невинни хорица си патят от цялата работа, а аз ще се изкефя да се случи нещо с детето на някои политик или полицаи, тогава чак ще се преприемат действия!
189
1
 
1
 
! Отговори
do 192 преди 12 години
Ne znam kakvo obshto ima tova s statiata no i da ima samia ti komentar e maloumen.... haide sega hapcheto i obratno v legoto.
188
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гербери! Как е автопартул 17,а:)) Нали знаете кого е пазил:))) Мамито на Цветито:) кеф ми беше днес да гледам как Боко изпъна жили, когато Костов прочете отговор на Петков на негов въпрос:))))))
187
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Abe vie kato pishete komentari posle chetete li si gi? Zashtoto podobni prostotoii niama i na matura po literatura.