Да спасим децата си от убийците на Яна

Правят шествие в памет на убитото момиче в Борисовата градина
Обновена: 15 юли 2011 15:09 | 15 юли 2011 11:27, Красимир Ангелов
365
Да спасим децата си от убийците на Яна
Снимка: Facebook

Жестоко убийство на младо момиче взриви интернет обществото в България. Само за броени дни над 8700 души във “Facebook” се обединиха в групата „Да спасим децата си от убийците на Яна“.

Поводът стана бруталното убийство на Яна Кръстева, която беше намерена мъртва в неделя в Борисовата градина. Последвалата аутопсия показа, че 28-годишното момиче е било удушено.

Полицията работи по две основни версии за тежкото престъпление – че убиецът е познат на Яна или че тя е жертва на случаен минувач.

Още по темата

Криминалисти са разпитали 17 души до сряда заради смъртта на младата жена. Все още не са готови експертизите дали тя е била изнасилена преди смъртта си, уточниха от СДВР. 

Поклонението пред тленните останки на Яна ще се състои в събота, 16 юли, от 11,00 ч. в родната й къща в село Хърлец, община Козлодуй.

"Мили приятели, за слънчева Яна и светлата й памет!!! Материализирайте възмущението си от злокобието на Борисовата градина – свърталище на убийци, любим парк, пропит с мрак, медийната немарливост, ленивите власти – като за начало с вашия подпис!", призовават създателите на групата.

Повечето от подкрепящите инициативата признават, че избягват да минават по тъмно по алеите на Борисовата градина, в една от които бе открит трупът на момичето.

Те настояват за 24-часово видеонаблюдение, денонощна охрана и полицейски патрули в парка.

Същевременно друга група в социалната мрежа организира поклонение в памет на Яна. То ще се състои в понеделник, 18 юли, от 19,30 часа в Борисовата градина.

"Мили хора, загрижени за своите приятели (а и за самите себе си), нека да се съберем в 19,30 (удобно време за всички, които са на работа) в понеделник на езерото "Ариана" със свещ в ръка и да направим едно мирно и мълчаливо шествие в памет на Яна.

Нека бъдем заедно ние, които обичаме разходките и музикалните събития и всичко, което ни кара да се събираме в парка, за да си издействаме да е също толкова сигурен по тъмно, както и на светло! За съжаление със свещи като за начало. Моля, донесете по едничка, за да почетем паметта на Яна Кръстева", се чете в поканата за събитието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
358
0
 
4
 
! Отговори
простак до 361 преди 12 години
Луд ли съм?Тая статистика всеки информиран полицай ще ти я каже.Но-човек,на определени места в града-независимо по света или у нас,във времето от среднощ до разсъмване,видимо под въздействието на алкохол или друго ,увеличава вероятността да стане мишена на нападатели.Нещо за културата на оцеляването да си слушал?
357
1
 
3
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
vaorajavaite se ,na chernia pazar ima orajie i trepete .
356
0
 
2
 
! Отговори
Към 357 преди 12 години
Ако домът е най-опасното място за една българка,а не нейното най-сигурно място,то изводът е ,че навън е по-безопасно.Ако извършителят срещу една жена е познат или съпругът ,както се предполага,какво следва,че навън с непознати е най-безопасно?!ТИ СИ ЛУД-357!!!
355
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МНОГО ЖЕСТОКИ МНЕНИЯ.БЪЛГАРИЯ ГНИЕ ОТ ЛОШОТИЯ,ИНТРИГА И ИДИОТИЗИРАНЕ/МАСОВО/
354
0
 
3
 
! Отговори
Внимание 345 преди 12 години
Ей,тоя сега го проверете:345 по адрес.Направо си е болен с наклонности да убива. Това мнение не е нормално.Човекът е болен,а може би и опасен.МВР да го провери все пак.
353
2
 
2
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
tova li izkate da badete ,vaorajavaite se ybivaite dyshmanite koito vi dokaraha do tyk.besete gi koletegi trepete gi s kamani zaspala nacia sabydete se balgari inache teglo vi chaka.
352
0
 
6
 
! Отговори
простак преди 12 години
Всъщност по статистика най-вероятното място ,където една българска жена може да бъде убита,пребита,изнасилена,обрана е ДОМЪТ Й,и процентно най-вероятно насилникът е някой познат. Но,наистина ,някои места,хора,часове от денонощието са си рискови.Обратното е илюзия,която би могла да е фатална.
351
0
 
5
 
! Отговори
простак преди 12 години
В убитата е перверзно да се търси вина,виновен е извършителят.Но-харесва ли се някому или не-периодът откъм 23.00 докъм 6.00 часа не е безопасен-и у нас,и по света-особено на определени места като паркове и др. в градовете.
350
2
 
1
 
! Отговори
Ануннакин преди 12 години
Понякога трябва полицайте да правят като по- филмите, да са лошото добро ценге , за да има ефект . Не само да ходят по- правилата, а да ги заобикалят само и само да хващат лошите.
349
0
 
3
 
! Отговори
Ануннакин преди 12 години
Направо някоя нинджа да пратят от МВР ДА ходи всеки ден в парка и да чака убици и да ги наказва . Щом стават убиства полицята да направи тайна акция какво чака мам*** им . Да наблюдават и да плащат на поличайте рискуващи живота си . Какво искат, бе ? ? Да действат . дВИЖете се, но пъро поучете ще има ефект .
348
0
 
2
 
! Отговори
......... преди 12 години
но много места в европа нормалното е след 9-10часа вечер парковете да се затварят и да са добре осветени ,но решението всички го знаят въпросът е да го приложат
347
1
 
4
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
darjava sled kato nemoje da se spravi ,narode ybivai tezi koito imat prisadi za ybistva iznasilvania i dr,prestaplenia zashtitete se sami .
346
1
 
8
 
! Отговори
БKP... преди 12 години
ТАКА ЗАЩОТО ТАЗИ ДЕМОКРАЦИЯ САМО *** ДОКАРА В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ КАТО НЯМАТ ХОРАТА В СЕЛАТА РАБОТА ЦЕЛИЯТ НАРОД СЕ ЛУТА ТУ ВЬВ ЕВРОПА ..................... НЕКА ДАБЬДЕМ ЗЛЕ КАКТО БЯХМЕ ЗЛЕ ПО КУМОНИЗМА ПЬТИЩА НЯМА ДА ЯДЕМ ...................
345
1
 
6
 
! Отговори
БKP... преди 12 години
ТАКА ЗАЩОТО ТАЗИ ДЕМОКРАЦИЯ САМО *** ДОКАРА В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ КАТО НЯМАТ ХОРАТА В СЕЛАТА РАБОТА ЦЕЛИЯТ НАРОД СЕ ЛУТА ТУ ВЬВ ЕВРОПА ..................... НЕКА ДАБЬДЕМ ЗЛЕ КАКТО БЯХМЕ ЗЛЕ ПО КУМОНИЗМА ПЬТИЩА НЯМА ДА ЯДЕМ ...................
344
3
 
5
 
! Отговори
SAVCHO1950gdg преди 12 години
Г-Н ЦЕЦО, АКО ИМАШ МАЛКО ЧЕСТ (ЗАЩОТО МОЗЪК Е ЯСНО, ЧЕ НЯМАШ) ВЗЕМИ СЕ ЧУПИ ОТ ТОЗИ БОЖИ СВЯТО, ВЕДНАГА ....... !!!!
343
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато свинете в парламента и техните наследници ги пазят с УБО (сега НСО) и 60 000 ченгета, българските жени и деца ги избиват. Вече сме с 2 000 000 по-малко, само защото ония дегенрати на власт и копелетата им, мразят всичко българско.
342
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано щерките на Костов, Бойко, Доган, Надежда Михалова и т.н. завършат така, че и по-зле! Докато политиците не се избият всички до един и до 9 то коляно, няма да има спокойствие за нормалните българи! Кръв да *** майка им ***! И децата и внуците им да пукнат като кучета! Лично ще ги убивам с камъни само да ми падне някое ***!
341
3
 
11
 
! Отговори
до345 преди 12 години
ти си *** и *** за това което си написал, простако по времет на така нареченият комунизъм такива изверги кат тоя дето е убил момичето бяха екзекутирани и такива почти нямаше, а сега такива като теб и такива като оня с лопата да ги ринеш...не забравяте ли че уж живеем в свободна държава в която някаква милици народна ни пазела..
340
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За Яна и всички останали-тъмнина и мизерия.---------------------Че коя я би с пръчка да ходи нощно време по тъмните паркове? Едно време такива среднощни пеперудки са ги квалифицирали като вещици.
339
0
 
11
 
! Отговори
крайно време преди 12 години
е да потърсим сметка от управляващите защо се крият зад многочислена охрана?нали бб и цц са смелчаци, а? защо техният живот е толкова ценен, примерно на това момиче - не???