Няма престъпление при ареста на Тенчо Попов

Полицаите не са си превишили правата, заключи прокуратурата
Обновена: 20 юли 2011 22:01 | 20 юли 2011 21:57,
35
Няма престъпление при ареста на Тенчо Попов
Снимка: БТА

Не е установено престъпление при ареста на бившия главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов, съобщиха от прокуратурата.

Няма и превишение на правата на полицаите при задържането, сочи проверката на прокуратурата.

Тя започна, след като заместник-градският прокурор изпрати на районната прокуратура видеозапис от ареста на бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов. 

От кадрите се вижда как полицаите стъпват на ръката му, а накрая се снимат за спомен.Не е констатирано полицейско насилие при задържането на Тенчо Попов.

По случая проверка направи и инспекторатът на МВР, който не установи полицейско насилие.

Още по темата

През месец май вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че са констатирани само действия на полицейските служители, които уронват престижа на институцията.

Цветанов визира като укоримо поведението на полицаите след приключване на задържането на Тенчо Попов, когато те се снимат на диван в офиса и правят различни жестове.

Четирима полицаи бяха предложени за наказание „порицание”. При трима от тях обаче е изтекъл срокът от една година след извършване на престъплението. Така наказан беше само един, тъй като междувременно е бил в отпуск, а това спира давността. 
 

Самият Тенчо Попов вече се закани, че ще съди България в Страсбург за начина, по който е арестуван.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: арестТенчо Попов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
10
 
20
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Ощи от Татово време милицията първо бие, после пита. Нема лабаво. Неприятното е, че има индивиди които харесват такова поведение на милицията и с удоволствие пак ще гласуват за мутрата.
10
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За всичко е виновен Тенчо Попов. Видях го на записа. Първо той сам се блъсна в юмрюка и лакътя на полицая, после нарочно си подложи ръцете под подметките на ченгетата и накрая най-нагло беше сложил диван в хола си, за да ги провокира да се снимат за спомен. Как да му простиш на такъв тип?
9
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Aбе тая прокуратура няма ли кой да разследва, че почна да тормози полицаи бе??????
8
3
 
19
 
! Отговори
new koz преди 12 години
Те за предумишлено убийство по особено жесток начин на човек които дори няма заповед за задържане ги оправдаха(става въпрос за Ангел Димитров) та за това.Важното че после ние(данъкоплатците) ще плащаме по един или друг начин.
7
4
 
29
 
! Отговори
Волф преди 12 години
Това не е новина.Настъпването,ритането в краката,ударите в бъбреците и скубането не само при арест,но и при рутинна проверка са абсолютно законни.Запомнете го,и не се жалвайте!...Повечето от т.н.спецчасти са стресирани и комплексирани-трудно се въздържат,и едва ли биха издържали психотестове в Европа.Но тук всичко е ок!
6
15
 
9
 
! Отговори
leketo преди 12 години
НИЕ ЧЕНГЕТАТА СЕГА СМЕ НА ВЛАСТ .ТАКА ЧЕ МЪЛЧЕТЕ ...........................................
5
6
 
17
 
! Отговори
ЯЯЯ преди 12 години
кой е този ненормалник който е гласувал отрицателно на номер 1, , явно наистина е в трупата на гласуващите по инерция глупави ТЕРБЕРИ
4
2
 
21
 
! Отговори
Калин преди 12 години
голяма изненада .. де така бързо да реагираше .. борис велчевата гоце .. пастмина от прокурори за доклада на същия Тенчо Попов .. на всичкото отгоре пребий човека .. и накрая се снимай на диванчето в офиса му... наглост милиционерска.
3
4
 
28
 
! Отговори
re преди 12 години
И защо това е новина? Щеше да е новина, ако беше обратното.
2
6
 
42
 
! Отговори
Майко мила ... преди 12 години
Хайде поредното обещетение от Страсбург срещу територията българия е готово.Единствения проблем е, че нищо простите ушеви прасета, нито малоумния прокурор ще го платят. Ще го платим ние. Да ни е честито !
1
11
 
31
 
! Отговори
истината преди 12 години
ТОВА СЕ ЗНАЕШЕ ОТ ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА.