Очаквано: Станишев отнася глоба за загубените доклади

Прокуратурата предлага той да бъде наказан до 5000 лева
Обновена: 17 авг 2011 15:03 | 17 авг 2011 14:12,
204
Очаквано: Станишев отнася глоба за загубените доклади
Снимка: Булфото

Разследването срещу бившия премиер Сергей Станишев за разгласяване на държавна тайна приключи.

Обвинението предложи на съда експремиерът да бъде освободен от наказателна отговорност и да бъде наказан с глоба, става ясно от съобщение на прокуратурата.

Станишев бе обвинен преди повече от година за разгласяване на държавна тайна. Според прокуратурата в периода от 4.11.2005 до 10.09.2009 г. той е загубил седем доклада с информация, представляваща държавна тайна – три от документите са изготвени от ДАНС, два – от МВР, един – от министъра на отбраната, и един от НАТО.

За това престъпление законът предвижда до две години "лишаване от свобода" или пробация.

Още по темата

Налагането на административна санкция обаче е очаквано, след като още при повдигането на обвинението преди година от прокуратурата уточниха, че предвиденото в закона наказание е под 2 г., Станишев е неосъждан и е възможно той да бъде освободен от наказателна отговорност.

Ако бившият премиер бъде признат за виновен, той може да бъде глобен между 1000 и 5 хиляди лева.

Разследването срещу Станишев започна, след като в края на 2009 г. бившият съветник в ДАНС Алексей Петров се срещна с министър-председателя Борисов и в качеството му на "лоялен гражданин" му връчи доклад от родното ФБР, за който заяви, че е изчезнал от кабинета на експремиера.

По-късно секретни доклади на ДАНС бяха открити в офиса на Алексей Петров на басейна "Спартак" при полицейската операция "Октопод".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е поредният фарс, при който съдебната система се използва за разчистване на политически сметки. Жалко за изхарчените пари, изгубеното време, през което истинските престъпници крадат домовете ни, грабят бижута и чанти от минувачите..., но пък народът ще пее "осанна" и ще се чувства многократно по сигурен, след като за някакъв си смотан доклад, развяван и по медиите, е осъден бивш премиер, депутат и партиен лидер
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
balgaria
100
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 102 - и с инфраструктура никой няма да дойде,когато управляват мутри и бандити.Та за две години колко инвеститори избягаха-отрицателен ръст на инвестициите.
99
3
 
4
 
! Отговори
бай Ганьо преди 12 години
Толкова сте глупави, че ми ида да ритна лаптопа и да го строша: Вие не разбирате ли, че с ограничени до футбола хора нищо няма да стане - нещо по вече - ще върви в обратна посока - към блатото....
98
3
 
7
 
! Отговори
Absolutism преди 12 години
До 103Не, искаме да спре да НЕ раздава присъди, поради политически причини
97
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ми е интересно какво е мнението на НАТО, че ей така премиер "губи" документ. На всички е ясно, че или го е предоставил на някого, или го е прибрал, за да не наруши спокойствието на някой спонсор.
96
6
 
9
 
! Отговори
сталин преди 12 години
А БЕ ДРУГАРЮ СТАНИШЕВ ТА ТИ СИ БИЛ ГОЛЯМ КОМУНИСТИЧЕСКИ *** ТИ И ТВОЯТА ПАРТИЯ БСП В КОЯТО СА СЕ НАМЪРДАЛИ НАЙ ГОЛЕМИТЕ *** ЩЕ ПОДУХАТЕ СУПАТА ЗА ПОСЛЕДНО НА ЕСЕН ПОВЕРВАЙ МИ ДРУГАРЮ СЕРГЕЙ ТОВА ЩЕ БЪДЕ БОЙ ПОСЛЕДЕН ЗА 120 ГОДИШНАТА ДЪРТА ПАРТИЯ ЗА КОЯТО НИКОЙ НЯМА ДА ГЛАСУВА КАЗА МЕЧО ПУХ ЕВАЛА
95
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво искате от съда,нещастници? Да раздава присъди по политически причини? Е няма да стане.
94
3
 
6
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Колкото си по нависоко в служебното си положение присъдата трябвада е максимална.В правосъдието няма партии и идеологии!Максимума без съобразяване с глупостите за отговорността поради чисто съдебно минало ,разкаяние и тем подобни.Кьорав карти не играе.
93
2
 
8
 
! Отговори
Absolutism преди 12 години
Че пак гоцевия съд много му е дал, един ден нема да пие кафе и ще ги плати. А и какво толкоз странно червен лумпел и кандидат за президент - мафиот да си обменят информация?
92
3
 
11
 
! Отговори
EЛ КАПИТАН преди 12 години
Поредното доказателство,че съдебната ни система е под всякаква критика,което се отнася и за самите съдии и прокурори... "За това престъпление законът предвижда до две години "лишаване от свобода" или пробация." Не ми го побира как да изгубиш 7 доклада с информация представляваща държавна тайна се наказва с ДО 2 години затвор... та хлапетата ги ловят с трева и им дават повече,а този РАЗГЛАСЯВА държавна тайна и работи срещу народът си.Всичките му поддръжници са ***,жал ми е за вас!!!!!
91
4
 
7
 
! Отговори
за 88 преди 12 години
И кои са тез всички - снахата на шумкарите , калфата на Гоцко или световно неизвестния син кандидат...а забравих трактора...Ако искайте проумявайте - нещата не зависят от вас и без това. ГЕРБ печели с лекота срещу такива съперници
90
7
 
4
 
! Отговори
бай Ганьо преди 12 години
пак до: 81Никой не казва да дойде Серж, а адекватен човек мислещ за закъсалата България сега и в момента защото ела в Свищов- им хора, които вечер като Паисии са на свещи понеже нямат пари да си плтят тока! В условие на такова тежко положение в БГ НЕ може да говорим за това д строим магистрали , понеже щяли в бъдеще да способстват - а трябва веднага и сега да се помогне на сиромасите за които споменах!
89
4
 
51
 
! Отговори
ак преди 12 години
5 000 000 са му малко на тоя мишок!
88
4
 
9
 
! Отговори
akud преди 12 години
време е да отнесе и любовта на НАРОДА!
87
1
 
13
 
! Отговори
ikavalov преди 12 години
1000 лв глоба, подигравка със ситемата
86
13
 
7
 
! Отговори
до 88 преди 12 години
Ще смениш с кво?С тиквени семки ли?ГЕРБ няма да има президент.Проумейте го герберони промити.Мотото на тези избори е всички срещу мутренското и некъдърно управление в БГ.
85
5
 
7
 
! Отговори
До 86 преди 12 години
Г-н Селянино, има резон в това което пишеш. Би ли ми казал каква присъда ще "нахакаш" на Станишев ако той беше прекарал контрабанда два тира с цигари и една цистерна с горива, ако той имаше шест апартамента при заплата 400-600 лв. или ако той беше отнел няколко десетки автомобила насила от хората и беше продал тези автомобили в Македония, например ? Хайде г-н Селянино, постанови решението си.
84
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И като се сетя,че този цирк започна от тогавашния "лоялен гражданин(цитат от Борисов) ,който после се превърна в октопод.Циркаджии...
83
8
 
3
 
! Отговори
бай Ганьо преди 12 години
ДО: 81Слушай какво - умен си ама не колкото мен! Положението се влоши защото на световно ниво се направиха обединения на различна основа - например САЩ искат да лапат без да връщат - ти караш ли "Хамър" тук в БГ , който гори бензин да речем 15 н 100? А Италия има Берлускони, който е клонинг на Борисов!